Ana içeriğe atla

Sütlü Un Helvası

24 yıllık ömrü hayatımda ilk kez geçtiğimiz ay, işyerimin öğlen yemeğinde çıkmasıyla tattığım ve hayran olduğum bu helvayı evde tatlı krizine girince yapayım dedim, ilk denememde tam istediğim kıvamdaydı, tutturdum!
Hem öyle ahım şahım malzemeye de gerek yok, gerçekten çok basit.

Hazırlama Süresi:40 dakika
4-6 kişilik un helvası için,

İhtiyaç Listesi:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
3/4 su bardağı şeker
Yarım paket vanilin
1+1/4 su bardağı süt
Dilerseniz ceviz, fındık, badem

Yapılışı:
1) Tereyağı ve unu güzelce yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Bu karışım önce katı görünecek ama sonra gittikçe sıvılaşacak.
2) Başka bir kapta şeker, vanilya ve sütü içindeki şeker eriyene dek karıştıralım.
3) Un helvası sıvılaştıktan sonra 5-10 dakika daha kavuralım rengi biraz dönsün ve içine sütlü karışımı ekleyelim. Çabuk bir şekilde karıştıralım, zaten hemen katılaşacak.
4) 1-2 dakika içinde altını kapatıp ılıkken servis edelim. Kaymaklı dondurmayla da mis olur hani! :)
         
Bon appetit!
                                                               



Yorumlar

  1. Tarifini denedik.. sonuc harika otesi :) Litvanyalilar helvaya bayildi :)
    paylasim icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. Tarifini denedik.. sonuc harika otesi :) Litvanyalilar helvaya bayildi :) paylasim icin tesekkurler :)
    Altay

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim Altay abi ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Orman Meyveli Yaş Pasta

mmm... Muhteşem orman meyveli tatlıda hafif ekşiyi sevenler için gelsin bu tarif :) Yaş pasta yapımı kolay diyemem ama pandispanya tarifi hem kolay hem garanti. Kremasını değiştirerek de dilediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Sade yapmak istiyorsanız kakaoyu çıkarıp yerine 20 gr (2 çorba kaşığı) un eklemelisiniz. Çıkardığımız miktarda eklemiyoruz çünkü kakao undan daha sıkı ve sert bir malzeme. Tarif uzun gibi görünebilir ama ben ayrıntılı anlattım o yüzden :) 18cm'lik kalıpta yaklaşık 10 dilim için, Kakaolu Pandispanya 4 yumurta akı 4 yumurta sarısı 150 gr toz şeker (3/4 su bardağı) 145 gr un (1 su bardağı) 2 gr kabartma tozu (yarım çay kaşığı) 30 gr kakao (1/3 su bardağından biraz az) 40 ml zeytinyağı (3 çorba kaşığı) 1) Yumurta sarılarını zeytinyağı ile karıştıralım. 2) Yumurta aklarını 1 dakika en yüksek devirde çırpalım köpük köpük olunca azar azar toz şekeri ekleyelim ve yine kar gibi olana dek çırpalım. 3) Yağlı karışıma yumurta aklarını spatula ile yedire

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *