7 Nisan 2014

MSA'daki ilk günümün ilk tarifi ile karşınızdayım:) Sonucu deneyenler çok beğendi. Özellikle çatalı yedikten sonra "bu çatal ise bugüne dek dışarda yediklerim neydi" dedim :)
Not: Ders çok akıcı geçtiğinden dolayı maalesef yapım aşamalarını fotoğraflama imkanım olmadı. Evde denediğim zaman mutlaka fotoğraflarını çekip ekleyeceğim.

Hazırlama Süresi:45 dakika
Ortalama 4 adet çatal + 12 adet kandil simidi için
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
120 gr tereyağı
3 gr mahlep(1 tatlı kaşığı)
1 yumurta
Bir fiske tuz (yarım tatlı kaşığı)
Bir fiske şeker (1 çorba kaşığından biraz az)
5 gr yaş maya veya 15 gr instant kuru maya
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı
Çörek otu ve susam
Hazırlanışı:
1) Unu  ve mahlebi bir kaba eliyoruz. Yaş mayayı parmak uçlarımızla parçalayıp, unla harmanlıyoruz.
2) Tereyağını ve un karışımını rondoda crumble (kırıntı) haline gelene dek çekiyoruz. Rondomuz yoksa bu işlemi parmak uçlarımızla da yapabiliriz.
3) 1 Yumurta, tuz, şekeri de ilave edip yoğurarak hamur haline getiriyoruz.
4) Buzdolabına kaldırıp 20-25 dakika dinlendiriyoruz.
5) Dinlendikten sonra çatal veya simit şeklini veriyoruz.Bir kısmını yumurta akına batırıp sonra susama, bir kısmını ise sadece üstlerine yumurta sarısı+çok az su karışımını sürerek yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye diziyoruz.
6) 180 C fırında üstleri iyice kızarana dek pişiriyoruz. Kontrol amaçlı bir tanesini kırıp iç yüzeyinin pişip pişmediğine bakabiliriz.

Bon appetit!


0 yorum:

Yorum Gönder