Ana içeriğe atla

Kandil Simidi & Çatal

MSA'daki ilk günümün ilk tarifi ile karşınızdayım:) Sonucu deneyenler çok beğendi. Özellikle çatalı yedikten sonra "bu çatal ise bugüne dek dışarda yediklerim neydi" dedim :)
Not: Ders çok akıcı geçtiğinden dolayı maalesef yapım aşamalarını fotoğraflama imkanım olmadı. Evde denediğim zaman mutlaka fotoğraflarını çekip ekleyeceğim.

Hazırlama Süresi:45 dakika
Ortalama 4 adet çatal + 12 adet kandil simidi için
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
120 gr tereyağı
3 gr mahlep(1 tatlı kaşığı)
1 yumurta
Bir fiske tuz (yarım tatlı kaşığı)
Bir fiske şeker (1 çorba kaşığından biraz az)
5 gr yaş maya veya 15 gr instant kuru maya
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı
Çörek otu ve susam
Hazırlanışı:
1) Unu  ve mahlebi bir kaba eliyoruz. Yaş mayayı parmak uçlarımızla parçalayıp, unla harmanlıyoruz.
2) Tereyağını ve un karışımını rondoda crumble (kırıntı) haline gelene dek çekiyoruz. Rondomuz yoksa bu işlemi parmak uçlarımızla da yapabiliriz.
3) 1 Yumurta, tuz, şekeri de ilave edip yoğurarak hamur haline getiriyoruz.
4) Buzdolabına kaldırıp 20-25 dakika dinlendiriyoruz.
5) Dinlendikten sonra çatal veya simit şeklini veriyoruz.Bir kısmını yumurta akına batırıp sonra susama, bir kısmını ise sadece üstlerine yumurta sarısı+çok az su karışımını sürerek yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye diziyoruz.
6) 180 C fırında üstleri iyice kızarana dek pişiriyoruz. Kontrol amaçlı bir tanesini kırıp iç yüzeyinin pişip pişmediğine bakabiliriz.

Bon appetit!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz bayabüyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştı…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *