Ana içeriğe atla

Kandil Simidi & Çatal

MSA'daki ilk günümün ilk tarifi ile karşınızdayım:) Sonucu deneyenler çok beğendi. Özellikle çatalı yedikten sonra "bu çatal ise bugüne dek dışarda yediklerim neydi" dedim :)
Not: Ders çok akıcı geçtiğinden dolayı maalesef yapım aşamalarını fotoğraflama imkanım olmadı. Evde denediğim zaman mutlaka fotoğraflarını çekip ekleyeceğim.

Hazırlama Süresi:45 dakika
Ortalama 4 adet çatal + 12 adet kandil simidi için
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
120 gr tereyağı
3 gr mahlep(1 tatlı kaşığı)
1 yumurta
Bir fiske tuz (yarım tatlı kaşığı)
Bir fiske şeker (1 çorba kaşığından biraz az)
5 gr yaş maya veya 15 gr instant kuru maya
Üzerine sürmek için:
1 yumurta sarısı
1 yumurta akı
Çörek otu ve susam
Hazırlanışı:
1) Unu  ve mahlebi bir kaba eliyoruz. Yaş mayayı parmak uçlarımızla parçalayıp, unla harmanlıyoruz.
2) Tereyağını ve un karışımını rondoda crumble (kırıntı) haline gelene dek çekiyoruz. Rondomuz yoksa bu işlemi parmak uçlarımızla da yapabiliriz.
3) 1 Yumurta, tuz, şekeri de ilave edip yoğurarak hamur haline getiriyoruz.
4) Buzdolabına kaldırıp 20-25 dakika dinlendiriyoruz.
5) Dinlendikten sonra çatal veya simit şeklini veriyoruz.Bir kısmını yumurta akına batırıp sonra susama, bir kısmını ise sadece üstlerine yumurta sarısı+çok az su karışımını sürerek yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye diziyoruz.
6) 180 C fırında üstleri iyice kızarana dek pişiriyoruz. Kontrol amaçlı bir tanesini kırıp iç yüzeyinin pişip pişmediğine bakabiliriz.

Bon appetit!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Frambuazlı Cheesecake

Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız.
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket eti burçak
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Kek için:
2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
300 gr Pınar Beyaz
1 çay bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın)
2 tatlı kaşığı vanilya
Sosu için:
2 su bardağı frambuaz
4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:
1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın.
2) Tereyağını tavada eritip bisküvi ve ceviz ile karıştıralım. Bu …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *