22 Şubat 2014


Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız.

İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket eti burçak
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Kek için:
2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
300 gr Pınar Beyaz
1 çay bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın)
2 tatlı kaşığı vanilya
Sosu için:
2 su bardağı frambuaz
4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:
1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın.
2) Tereyağını tavada eritip bisküvi ve ceviz ile karıştıralım. Bu karışımı, tabanına yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba bir bardağın altı ile düzleştirerek yayalım. Kalıbın yan kısımlarını da tereyağı ile yağlayalım ki çıkarırken kolaylık olsun. İyice bastırarak yaydığımız bisküvi karışımını buzdolabına kaldıralım 10 dakika beklesin.


3) Fırını 160 C'ye ısıtalım.
4) Peynirli dolgu için bir kapta pınar beyazı, şekeri ve vanilyayı önce düşük sonra yüksek devirde 3-4 dakika mikserle çırpalım, peynir yumuşasın, şekerler erisin.
5) Unu ekleyip düşük devirde çırpalım.
6) Yumurtaları da teker teker ekleyip düşük devirde mikserle çırpalım. Yani bir yumurta iyice karışınca diğerini ekleyelim.
7) Kremayı da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpalım. Bu karışımı dolaptan çıkardığımız bisküvi tabanının üzerine boşaltalım.


8) Fırında 45-50 dakika pişirelim. Fırınınızın turbo kısmı varsa çalıştırmayın, çatlaklar oluşabiliyor. Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor ise korkmayın cheesecakeiniz pişmiştir:)
9) Keki çıkarıp oda sıcaklığına gelene dek soğutalım.

10) Benim gibi dondurulmuş frambuaz kullanıyor iseniz 10-15 dakika kadar buzlarının çözülmesini bekliyoruz. Tavaya alıp üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte güzelce pişiriyoruz.
11) Nişastayı yarım çay bardağı suya koyup karıştırıyoruz. Frambuazların üzerine döküyoruz. 10 dakika kadar pişirip ocaktan alıyoruz 5 dakika kadar soğutup rondodan çekiyoruz ki çekirdekleri ve taneleri erisin. Ama tabi siz taneli seviyorsanız bu işlemi yapmak zorunda değilsiniz. Kek el yakmaz duruma geldiğinde sosu da üzerine döküp kaşıkla yayıyoruz. Ağzını sera ile kapatıp seranın iki üç yerinden çatalla deliyoruz. Buzdolabına kaldırıp 1 gece dinlendiriyoruz.




Bon appetit!

0 yorum:

Yorum Gönder