17 Şubat 2014


Ben irmik helvasının yumuşak, ağızda dağılan, cevizli ve koyu renkli olanını severim. Ya siz?

Fotoğraflardaki gibi miktarlarda sunulursa 3 kişilik çıkıyor, dilerseniz malzemeleri artırarak daha çok kişilik helva yapabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 yemek kaşığı tereyağı
3/4 su bardağı irmik
1.5 su bardağı süt
1 su bardağından biraz az şeker
Bir avuç ceviz
Tarçın

Hazırlanışı:
Tereyağı ve irmiği güzelce 10-15 dakika sürekli karıştırarak kavuralım. Fıstıklı yapmak isterseniz fıstığı da bu aşamada koyup hepsini birlikte kavurmanız gerekiyor. Başka bir tencerede süt ve şekeri kaynatalım. İrmiklerin rengi kahverengiye dönmeye başlayınca süt karışımını ekleyelim. Bu noktada dikkat edelim çok sıcak oluyor elimiz yüzümüz yanmasın :) Cevizleri de ilave edip karıştıralım ve kapağını kapatalım. 

Arada bir karıştırarak suyunu çekene dek pişirelim. İrmikler kaynayınca (göbek atınca:) altını kapatıp üzerine kağıt havlu veya bez serip dinlendirelim. Ben ılık yemeyi sevdiğim için 3-4 dakika dinlendirip kalıplara boşaltıp üzerine biraz tarçın ve cevizle servis ettim. 



Bon appetit!

0 yorum:

Yorum Gönder