19 Şubat 2014


Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Son olarak fındıkları da ekliyoruz. Bu karışım, nutelladan koyu ve herhangi bir sert kurabiye hamuruna nazaran akışkan olmalı.


Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine 1 dolu yemek kaşığı hamurdan koyup üzerlerine küçük kaşıkla Nutella ekliyoruz ve tekrar hamurdan ekleyip aradaki Nutellayı kapatıp saklıyoruz. 180 C'de 12 dakika pişiriyoruz. Çıkardığımızda yumuşak olacaktır, fırından çıkarıp ızgara telin üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Tavsiyem ılıkken yemeniz! :)



Bon appetit!

0 yorum:

Yorum Gönder