Ana içeriğe atla

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi


Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.
  • Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. 
  • Şekeri de ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sürekli hızlı hızlı karıştıralım. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  • Kaselere paylaştıralım, biraz soğuyunca tarçın ile süsleyelim

Servis önerileri
Kasede servis edeceksek 1 kat muhallebi arasına bisküvi, kırık ceviz+tarçın karışımı, kavrulmuş tel kadayıf, üzerine dondurma.. gibi birçok şekilde servis edebiliriz.

Soğutup tepsiye döküp yine arasına istediğimiz malzemeleri koyup katlayarak rulo şeklinde de servis edebiliriz.





Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var. 
24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için;
İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım. 
Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en son minik parçalara ayrılmış fındığı da …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *