30 Aralık 2017


Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )
Hazırlanışı
  • Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.
  • Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. 
  • Şekeri de ekleyelim.
  • Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sürekli hızlı hızlı karıştıralım. 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  • Kaselere paylaştıralım, biraz soğuyunca tarçın ile süsleyelim

Servis önerileri
Kasede servis edeceksek 1 kat muhallebi arasına bisküvi, kırık ceviz+tarçın karışımı, kavrulmuş tel kadayıf, üzerine dondurma.. gibi birçok şekilde servis edebiliriz.

Soğutup tepsiye döküp yine arasına istediğimiz malzemeleri koyup katlayarak rulo şeklinde de servis edebiliriz.





0 yorum:

Yorum Gönder