Ana içeriğe atla

Frambuazlı Limonlu Muffin


Frambuaz ve limonun müthiş uyumu! Muffin yerine cupcake de diyebiliriz ben bir kısmını kremalı yaptım e haliyle o zaman cupcake oluyor. Kremasız olanları daha rahat taşıyabileceğimden yarın iş yerime götüreceğim, umarım beğenirler:)

Not: 1 Su bardağı 200 ml

Orta boy muffin kalıplarıyla 14 adet çıktı.
İhtiyaç Listesi:
1,5-2 su bardağı un (arası bir şey)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ 
12-14 adet frambuaz/böğürtlen
Bir avuç ceviz içi
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine krema isterseniz:

200 ml krema
200 gr labne
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 tatlı kaşığı nişasta (sertleştirmek için)

Yapılışı:

Öncelikle tarife ek olarak 1 yemek kaşığı şeker ile limon kabuğu rendesini iyice elimizle ezip limonun aromasının dışarı çıkmasını sağlıyoruz.


Karıştırma kabımızda yumurta ve 1 su bardağı şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek devirde iyice çırpıyoruz. Limonlu şekerlerimizi de ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz, yağı ekliyoruz. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım ve sıvı karışımına ekleyelim fakat bu kez mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla un topakları kaybolana dek dıştan içe doğru karıştıralım. 

Karışımı kalıplara 3/4'ü dolacak şekilde dolduruyoruz ve üzerine birer frambuaz biraz ceviz ekleyip hamurdan içeri doğru elimizle itelim.




Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Unutmayalım her fırında bu süre eşit olmayabilir, ilk 20 dakika geçtikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla kontrol edelim. Kürdan kuru çıkıp bir şeyler yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kremalı isteyenler için hem hafif hem de tatlı mı tatlı klasik bir frosting (cupcake üstü kreması) tarifi geliyor:


Sıvı kremayı iyice şişene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım içine labne,pudra şekeri ve az nişastayı da ekleyip krema kıvamı alıncaya dek çırpalım. Kekler soğuyana dek buzdolabında bekletelim. Servis etmeden hemen önce kremamızı sıkıp cupcakeimizi süslersek hem tazelik açısından hem de görüntü açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.




Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2'ye b

Örgü Bebek Kıyafetleri

Merhaba sevgili dostlar! Blogumun dükkan kısmından satın almak istediğiniz şeyler ve fiyat bilgisi için lütfen secilinpastadunyasi@gmail.com adresine mail atınız.  Üstelik kargo ücretsiz!!! Bebeğinize veya yakınlarınızın bebeklerine hediye etmek, onları bu rengarenk süslü kıyafetlerle giydirmek isterseniz aşağıda sizi bir sürü model bekliyor. Canım teyzoşumun ördüğü el emeği göz nuru bu güzel kıyafetler bebişinizi sıcacık tutacak, yumuşak dokusuyla kendisini çok rahat hissettirecek, renkli, desenli ve güzel modeliyle de gittiği her yerde beğeni toplayacak :) Özel renkte ve modelde siparişleriniz için de lütfen mail atın. 1.Pembe yelek 2.Sarı yelek 3.Pudra rengi yelek 4.Açık pembe rengi süveter 5.Somon rengi yelek 6.Somon rengi etek  7.Buz mavisi kazak 8.Yeşil renkte yelek 9.İki renkli yakalı yelek 10.Kırmızı çizgili beyaz hırka 11.Kar beyazı hırka 12.Sarı-lila çizgili yelek 14.Beyaz yelek

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *