16 Ocak 2014


Frambuaz ve limonun müthiş uyumu! Muffin yerine cupcake de diyebiliriz ben bir kısmını kremalı yaptım e haliyle o zaman cupcake oluyor. Kremasız olanları daha rahat taşıyabileceğimden yarın iş yerime götüreceğim, umarım beğenirler:)

Not: 1 Su bardağı 200 ml

Orta boy muffin kalıplarıyla 14 adet çıktı.
İhtiyaç Listesi:
1,5-2 su bardağı un (arası bir şey)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ 
12-14 adet frambuaz/böğürtlen
Bir avuç ceviz içi
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine krema isterseniz:

200 ml krema
200 gr labne
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 tatlı kaşığı nişasta (sertleştirmek için)

Yapılışı:

Öncelikle tarife ek olarak 1 yemek kaşığı şeker ile limon kabuğu rendesini iyice elimizle ezip limonun aromasının dışarı çıkmasını sağlıyoruz.


Karıştırma kabımızda yumurta ve 1 su bardağı şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek devirde iyice çırpıyoruz. Limonlu şekerlerimizi de ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz, yağı ekliyoruz. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım ve sıvı karışımına ekleyelim fakat bu kez mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla un topakları kaybolana dek dıştan içe doğru karıştıralım. 

Karışımı kalıplara 3/4'ü dolacak şekilde dolduruyoruz ve üzerine birer frambuaz biraz ceviz ekleyip hamurdan içeri doğru elimizle itelim.




Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Unutmayalım her fırında bu süre eşit olmayabilir, ilk 20 dakika geçtikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla kontrol edelim. Kürdan kuru çıkıp bir şeyler yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kremalı isteyenler için hem hafif hem de tatlı mı tatlı klasik bir frosting (cupcake üstü kreması) tarifi geliyor:


Sıvı kremayı iyice şişene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım içine labne,pudra şekeri ve az nişastayı da ekleyip krema kıvamı alıncaya dek çırpalım. Kekler soğuyana dek buzdolabında bekletelim. Servis etmeden hemen önce kremamızı sıkıp cupcakeimizi süslersek hem tazelik açısından hem de görüntü açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.




Bon appetit!

0 yorum:

Yorum Gönder