Ana içeriğe atla

Frambuazlı Limonlu Muffin


Frambuaz ve limonun müthiş uyumu! Muffin yerine cupcake de diyebiliriz ben bir kısmını kremalı yaptım e haliyle o zaman cupcake oluyor. Kremasız olanları daha rahat taşıyabileceğimden yarın iş yerime götüreceğim, umarım beğenirler:)

Not: 1 Su bardağı 200 ml

Orta boy muffin kalıplarıyla 14 adet çıktı.
İhtiyaç Listesi:
1,5-2 su bardağı un (arası bir şey)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ 
12-14 adet frambuaz/böğürtlen
Bir avuç ceviz içi
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine krema isterseniz:

200 ml krema
200 gr labne
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 tatlı kaşığı nişasta (sertleştirmek için)

Yapılışı:

Öncelikle tarife ek olarak 1 yemek kaşığı şeker ile limon kabuğu rendesini iyice elimizle ezip limonun aromasının dışarı çıkmasını sağlıyoruz.


Karıştırma kabımızda yumurta ve 1 su bardağı şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek devirde iyice çırpıyoruz. Limonlu şekerlerimizi de ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz, yağı ekliyoruz. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım ve sıvı karışımına ekleyelim fakat bu kez mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla un topakları kaybolana dek dıştan içe doğru karıştıralım. 

Karışımı kalıplara 3/4'ü dolacak şekilde dolduruyoruz ve üzerine birer frambuaz biraz ceviz ekleyip hamurdan içeri doğru elimizle itelim.




Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Unutmayalım her fırında bu süre eşit olmayabilir, ilk 20 dakika geçtikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla kontrol edelim. Kürdan kuru çıkıp bir şeyler yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kremalı isteyenler için hem hafif hem de tatlı mı tatlı klasik bir frosting (cupcake üstü kreması) tarifi geliyor:


Sıvı kremayı iyice şişene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım içine labne,pudra şekeri ve az nişastayı da ekleyip krema kıvamı alıncaya dek çırpalım. Kekler soğuyana dek buzdolabında bekletelim. Servis etmeden hemen önce kremamızı sıkıp cupcakeimizi süslersek hem tazelik açısından hem de görüntü açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.




Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *