Ana içeriğe atla

Frambuazlı Limonlu Muffin


Frambuaz ve limonun müthiş uyumu! Muffin yerine cupcake de diyebiliriz ben bir kısmını kremalı yaptım e haliyle o zaman cupcake oluyor. Kremasız olanları daha rahat taşıyabileceğimden yarın iş yerime götüreceğim, umarım beğenirler:)

Not: 1 Su bardağı 200 ml

Orta boy muffin kalıplarıyla 14 adet çıktı.
İhtiyaç Listesi:
1,5-2 su bardağı un (arası bir şey)
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ 
12-14 adet frambuaz/böğürtlen
Bir avuç ceviz içi
2 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Üzerine krema isterseniz:

200 ml krema
200 gr labne
1 su bardağı pudra şekeri
1-2 tatlı kaşığı nişasta (sertleştirmek için)

Yapılışı:

Öncelikle tarife ek olarak 1 yemek kaşığı şeker ile limon kabuğu rendesini iyice elimizle ezip limonun aromasının dışarı çıkmasını sağlıyoruz.


Karıştırma kabımızda yumurta ve 1 su bardağı şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek devirde iyice çırpıyoruz. Limonlu şekerlerimizi de ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz, yağı ekliyoruz. Başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştıralım ve sıvı karışımına ekleyelim fakat bu kez mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla un topakları kaybolana dek dıştan içe doğru karıştıralım. 

Karışımı kalıplara 3/4'ü dolacak şekilde dolduruyoruz ve üzerine birer frambuaz biraz ceviz ekleyip hamurdan içeri doğru elimizle itelim.




Önceden ısıtılmış 170 C fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Unutmayalım her fırında bu süre eşit olmayabilir, ilk 20 dakika geçtikten sonra kapağı açıp kürdan yardımıyla kontrol edelim. Kürdan kuru çıkıp bir şeyler yapışmıyorsa pişmiş demektir.

Kremalı isteyenler için hem hafif hem de tatlı mı tatlı klasik bir frosting (cupcake üstü kreması) tarifi geliyor:


Sıvı kremayı iyice şişene kadar mikserle yüksek devirde çırpalım içine labne,pudra şekeri ve az nişastayı da ekleyip krema kıvamı alıncaya dek çırpalım. Kekler soğuyana dek buzdolabında bekletelim. Servis etmeden hemen önce kremamızı sıkıp cupcakeimizi süslersek hem tazelik açısından hem de görüntü açısından daha iyi olacağını düşünüyorum.




Bon appetit!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
2 dolu yemek kaşığı tereyağı2 dolu yemek kaşığı un500 ml süt1/2 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. Şekeri de ekleyelim.Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sür…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *