Ana içeriğe atla

Cevizli Çikolata Parçalı Kurabiye

Bu kurabiye içi yumuşak ve ağızda dağılan cinsten, eğer yediyseniz Starbucks Misto Cookie'ye benziyor diyebilirim. Ben biraz farklılık olsun diye içine ceviz de ekledim. Sabah kahvaltıda çay/kahvenin yanına yakışacak türden:)
Ben çok şekerli sevdiğimden aşağıdaki kadar kullanıyorum, hamurun tadına bakarak siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı esmer şeker
1 su bardağından biraz az toz beyaz şeker
2 yumurta
1 paket (125 gr) tereyağı 
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
ceviz
çikolata

Hazırlanışı:
Tereyağı, şeker, yumurta, vanilya, kabartma tozunu 3 dakika kadar çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve mikser artık çırpamayacağı için spatulaya geçelim. Minik parçalara getirdiğimiz cevizleri ve çikolatayı ilave edip 1 kaç tur karıştıralım ve buzdolabından 2-3 saat dinlendirelim.

Şimdi elde ettiğimiz hamur ele yapışan cinsten, bu yüzden kaşık yardımıyla top top halde, yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine bastırıp yassılaştırmaya gerek yok pişerken yayılacaklar.




Önceden 200Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirelim. Fırından çıktığında hafif sarı-pembe renkte ve üzerine bastırdığınızda yumuşak olmalı. Tepside 3-4 dakika soğutmaya bırakalım ve tepsiden alalım, servis edelim.

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var.  24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için; İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım.  Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en

Çikolatalı Vişneli Tart

Biliyorum çikolatayı çok seviyorsunuz... MSA'da tart haftasından bir tarif daha:) Portakallı pie 'a nispeten daha kolay. Dilerseniz vişne yerine frambuaz da kullanabilirsiniz. Hayal gücümüzü kullanalım ki gelişsin! 18 cm çapında kalıp için (8 kişilik) İhtiyaç Listesi: Tart kısmı için: 200 gr un (1.5 su bardağından 1 parmak eksik) 130 gr tereyağı (soğuk) 1 yumurta sarısı 20 gr toz şeker (2 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı su İç Dolgusu için: 150 ml süt kreması 200 gr sütlü çikolata (minik parçalara ayrılmış) 40 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 yumurta 100 gr vişne (suyu süzülmüş) Hazırlanışı: 1)  Tart kısmını hazırlayıp ön pişirme yapacağız. Bunun için un ve tereyağını parmak uçlarımızla ufalayarak crumble (minik kırıntılar) haline getirelim. Büyük tereyağı parçaları kalmamalı. Sonra şekeri de ilave edip parmak uçlarımızla ufalayalım. Crumble metodunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=ZQM5cxLczy0 2) Yumurta sarısı

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *