Ana içeriğe atla

Cevizli Çikolata Parçalı Kurabiye

Bu kurabiye içi yumuşak ve ağızda dağılan cinsten, eğer yediyseniz Starbucks Misto Cookie'ye benziyor diyebilirim. Ben biraz farklılık olsun diye içine ceviz de ekledim. Sabah kahvaltıda çay/kahvenin yanına yakışacak türden:)
Ben çok şekerli sevdiğimden aşağıdaki kadar kullanıyorum, hamurun tadına bakarak siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 su bardağı un
1/2 su bardağı esmer şeker
1 su bardağından biraz az toz beyaz şeker
2 yumurta
1 paket (125 gr) tereyağı 
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
ceviz
çikolata

Hazırlanışı:
Tereyağı, şeker, yumurta, vanilya, kabartma tozunu 3 dakika kadar çırpalım. Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve mikser artık çırpamayacağı için spatulaya geçelim. Minik parçalara getirdiğimiz cevizleri ve çikolatayı ilave edip 1 kaç tur karıştıralım ve buzdolabından 2-3 saat dinlendirelim.

Şimdi elde ettiğimiz hamur ele yapışan cinsten, bu yüzden kaşık yardımıyla top top halde, yağlanmış kağıt serili fırın tepsisine dizelim. Üzerine bastırıp yassılaştırmaya gerek yok pişerken yayılacaklar.




Önceden 200Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirelim. Fırından çıktığında hafif sarı-pembe renkte ve üzerine bastırdığınızda yumuşak olmalı. Tepside 3-4 dakika soğutmaya bırakalım ve tepsiden alalım, servis edelim.

Bon appetit!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım.
Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :)

1 orta boy kavanoz marmelat için,
İhtiyaç Listesi:
Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım)
1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı)
1 parça karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim.
2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim.
4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim.
5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım.
6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.

Afiyet …

Akdeniz Ekmeği / Focaccia

Mutfak Sanatları Akademisinde bu hafta ekmekler haftasıydı ve birbirinden leziz ekmekler yaptık. Hepsi çok besleyici ve katkı maddesiz. Üstelik evde de rahatlıkla yapabiliriz. 
İlk ekmeğim aslında ekmekten çok daha fazlası olan bir İtalyan ekmeği 'Focaccia'. Yani çeşnili, zeytinyağlı, hafif ve inanılmaz lezzetli kekimsi bir ekmek. Kahvaltılarda yiyebileceğimiz gibi çayın yanında atıştırmalık, bu güzel havalarda pikniğe götürmelik, misafirlerinize sunmalık bir ekmek. İçine yakışacağını düşündüğünüz dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.(soğan, sarımsak, çeşitli ot ve baharatlar)

Biraz da mayalardan bahsedip hemen tarife geçiyorum. Ekmek yaparken kuru ve yaş maya kullanıyorsak mutlaka bir miktar suyla açmalıyız yani çözdürmeliyiz. İnstant maya da buna gerek yok. Mayayı, tuz ve şeker öldüreceğinden doğrudan temas ettirmemeliyiz. Ayrıca maya çeşitlerinin yoğunluğu birbirinden farklı örneğin bir tarifte kuru maya yazıyor ama elinizde yaş maya varsa kullanacağımız miktarlar şöyle: 1…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *