18 Mayıs 2014


MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz baya büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştıralım. İrmik dibe çökebilir, kabımızın altını kontrol ederek karıştıralım.
4) Tepsiye/ fırın kabına dökelim. Önceden ısınmış 160 Cde pişirelim.
5) Revani kekimiz pişerken şurupunu hazırlayalım. Su ve şekeri ocağa alıp karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
6) Kaynayınca yarım limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatalım.
7) Bu esnada kekimizi unutmayalım. Kürdan testi yapalım ve temiz çıkarsa fırından alalım.
8) Ilık keke ılık şerbeti dökelim. Özellikle kenarlarına kek şerbeti çekmeyene dek dökelim. Şerbetin tamamını dökmeye belki gerek kalmayabilir tamamen kekinizin şerbeti çekmesine bağlı eğer fazlalıklar kalıyorsa üzerinde artık doymuş demektir:)
9) Üzerine toz antep fıstığı veya hindistan cevizi serpelim ve dilimleyerek servis edelim.

Servis Önerisi: Mascarpone peyniri ile bir tutam tarçını biraz çırpıp yumuşatıp sıkma torbasına dolduralım ve revaninin üzerine servis edelim. Muhteşem bir lezzet!



Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder