18 Haziran 2014


Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz.

Ortalama 10-12 dilim ekmek için,
İhtiyaç Listesi:
225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım)
175 ml ılık su
1.5 çay kaşığı kuru maya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı
Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış)
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm

Hazırlanışı:
1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın.
2) Un ve tuzu harmanlayalım.
3) Yağı da ekleyip karıştıralım.
4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım.
5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım.
6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım.
7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.
8) Önceden ısınmış 220 C fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirip, ısıyı 190'a düşürelim. 20 dakika daha pişirelim.
9) Fırından alıp üzerine havlu örtelim ve dilimlemeden önce mutlaka oda sıcaklığında soğumasını bekleyelim.

Not:Eğer sıcakken dilimlersek bıçağın metal oluşu yüzünden ekmeğin içi nemlenip hamurlaşır.

Afiyet olsun!


mmm leziz...


0 yorum:

Yorum Gönder