MSA tariflerinden en sevdiğim tuzlu kurabiye bu. Çayın yanına çok yakışıyor, hem farklı bi lezzet hem de göz alıcı. Ufak bi kutuya koyup sevdiklerinize hediye etmelik:)
Parmesan sevmeyenler kullanmayabilir. Veya bulamıyorsanız eski kaşar da olur.
Eğer çıkaracaksanız tuz miktarını bir miktar artırmalısınız.
Malzemeler
- 250 gr un
- 150 gr tereyağı(Soğuk olmalı)
- 1 yumurta sarısı
- 40 gr süt kreması
- 1 çay bardağı ayçekirdek
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
- 60 gr toz parmesan (İsteğe bağlı)
- Çörek otu (İsteğe bağlı)
- 40 ml süt
Yapılışı
- Un ve tereyağını rondo ile kırıntı kıvamına getirin. 2-3 kez basarak 2-3 saniye tutmanız yeterli.
- Hamuru herhangi bir karıştırma kabına alarak içine 1 yumurta sarısını, kremayı, tuzu, sütü ve parmesanı ilave edin. Çok fazla yoğurmadan karıştırın. Elinizin ısısını hamura vermemeye çalışın. Bu sayede kurabiyeleriniz daha ağızda dağılan kıyır kıyır olacak.
- Hamuru streç filme sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
- 2 tane yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
- Hamurun üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Ayçekirdeklerini ve çörekotunu serpin.
- Dikdörtgen veya kare şeklinde hamuru kesin ve tepsiye altındaki yağlı kağıt ile koyun.
- 170derece fırında çok renk aldırmadan 15-20 dk pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder