30 Aralık 2017



MSA tariflerinden en sevdiğim tuzlu kurabiye bu. Çayın yanına çok yakışıyor, hem farklı bi lezzet hem de göz alıcı. Ufak bi kutuya koyup sevdiklerinize  hediye etmelik:)

Parmesan sevmeyenler kullanmayabilir. Veya bulamıyorsanız eski kaşar da olur.
Eğer çıkaracaksanız tuz miktarını bir miktar artırmalısınız.

Malzemeler
  • 250 gr un
  • 150 gr tereyağı(Soğuk olmalı)
  • 1 yumurta sarısı
  • 40 gr süt kreması
  • 1 çay bardağı ayçekirdek
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
  • 60 gr toz parmesan (İsteğe bağlı)
  • Çörek otu (İsteğe bağlı)
  • 40 ml süt

Yapılışı
  1. Un ve tereyağını rondo ile kırıntı kıvamına getirin. 2-3 kez basarak 2-3 saniye tutmanız yeterli.
  2. Hamuru herhangi bir karıştırma kabına alarak içine 1 yumurta sarısını, kremayı, tuzu, sütü ve parmesanı ilave edin. Çok fazla yoğurmadan karıştırın. Elinizin ısısını hamura vermemeye çalışın. Bu sayede kurabiyeleriniz daha ağızda dağılan kıyır kıyır olacak.
  3. Hamuru streç filme sararak 20 dakika buzdolabında bekletin.
  4. 2 tane yağlı kağıt arasında hamuru merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  5. Hamurun üzerine fırça ile yumurta sarısını sürün. Ayçekirdeklerini ve çörekotunu serpin.
  6. Dikdörtgen veya kare şeklinde hamuru kesin ve tepsiye altındaki yağlı kağıt ile koyun.
  7. 170derece fırında çok renk aldırmadan 15-20 dk pişirin.
Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder