30 Aralık 2017




İsmi kek olsa da işte karşınızda tam da bir kutlama pastası. Yiyenlerden tam not aldı, tadı hala damağımda. Bir miktar uğraştırsa da hepsine değer :) Deneyin hak vereceksiniz.

Malzemeler
  • Kakaolu Kek için
    • 50 gr kakao
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 230 gr toz fındık
    • 260 gr yumurta akı
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Fındıklı Kek için
    • 90 gr un
    • 160 gr toz fındık
    • 50 gr toz badem
    • 160 gr toz şeker
    • 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Çikolatalı Ganaj için
    • 450 gr bitter çikolata
    • 250 gr krema
Yapılışı
  1. Fındıklı kek için şeker, tereyağ, tuz, vanilinini 4-5 dakika yüksek devirde çırpın.
    1. Yumurtaları teker teker ilave edip orta hızda çırpın.
    2. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-40 dk pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  2. Kakaolu kek için Kakaoyu eleyin. Tarçın, toz fındık ve vanilini harmanlayın.
    1. Yumurta aklarını, şeker ve tuz ile karbeyaz olana dek çırpın.
    2. Kurular ile sıvıları karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-30 dk. pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  3. Ganaj için kremayı ısıtın, içine kesilip ufaltılmış çikolataları ekleyip eritin.
Son olarak kekleri ayarlanabilir çember kalıbınızla parçalara ayıracağız. Fındıklı keki 2, kakaolu keki 3 parçaya bölün. Aralarına ganaj sürerek birleştireceğiz bu şekilde kestiğimizde dama görünümü olacak. Ganajı en son üzerine ve yanlarına da sürün.

Şimdi bu emeği verdiğiniz için kendinizi bir alkışlayın :) Afiyetler!





Sonraki
This is the most recent post.
Önceki
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder