İsmi kek olsa da işte karşınızda tam da bir kutlama pastası. Yiyenlerden tam not aldı, tadı hala damağımda. Bir miktar uğraştırsa da hepsine değer :) Deneyin hak vereceksiniz.
Malzemeler
- Kakaolu Kek için
- 50 gr kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
- 230 gr toz fındık
- 260 gr yumurta akı
- 1 paket vanilin
- Bir çimdik tuz
- Fındıklı Kek için
- 90 gr un
- 160 gr toz fındık
- 50 gr toz badem
- 160 gr toz şeker
- 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 3 yumurta
- 1 paket vanilin
- Bir çimdik tuz
- Çikolatalı Ganaj için
- 450 gr bitter çikolata
- 250 gr krema
Yapılışı
- Fındıklı kek için şeker, tereyağ, tuz, vanilinini 4-5 dakika yüksek devirde çırpın.
- Yumurtaları teker teker ilave edip orta hızda çırpın.
- Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
- 170 derece fırında 35-40 dk pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
- Kakaolu kek için Kakaoyu eleyin. Tarçın, toz fındık ve vanilini harmanlayın.
- Yumurta aklarını, şeker ve tuz ile karbeyaz olana dek çırpın.
- Kurular ile sıvıları karıştırın.
- 170 derece fırında 35-30 dk. pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
- Ganaj için kremayı ısıtın, içine kesilip ufaltılmış çikolataları ekleyip eritin.
Son olarak kekleri ayarlanabilir çember kalıbınızla parçalara ayıracağız. Fındıklı keki 2, kakaolu keki 3 parçaya bölün. Aralarına ganaj sürerek birleştireceğiz bu şekilde kestiğimizde dama görünümü olacak. Ganajı en son üzerine ve yanlarına da sürün.
Şimdi bu emeği verdiğiniz için kendinizi bir alkışlayın :) Afiyetler!
Yorumlar
Yorum Gönder