Ana içeriğe atla

Dama Kek




İsmi kek olsa da işte karşınızda tam da bir kutlama pastası. Yiyenlerden tam not aldı, tadı hala damağımda. Bir miktar uğraştırsa da hepsine değer :) Deneyin hak vereceksiniz.

Malzemeler
  • Kakaolu Kek için
    • 50 gr kakao
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 230 gr toz fındık
    • 260 gr yumurta akı
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Fındıklı Kek için
    • 90 gr un
    • 160 gr toz fındık
    • 50 gr toz badem
    • 160 gr toz şeker
    • 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Çikolatalı Ganaj için
    • 450 gr bitter çikolata
    • 250 gr krema
Yapılışı
  1. Fındıklı kek için şeker, tereyağ, tuz, vanilinini 4-5 dakika yüksek devirde çırpın.
    1. Yumurtaları teker teker ilave edip orta hızda çırpın.
    2. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-40 dk pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  2. Kakaolu kek için Kakaoyu eleyin. Tarçın, toz fındık ve vanilini harmanlayın.
    1. Yumurta aklarını, şeker ve tuz ile karbeyaz olana dek çırpın.
    2. Kurular ile sıvıları karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-30 dk. pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  3. Ganaj için kremayı ısıtın, içine kesilip ufaltılmış çikolataları ekleyip eritin.
Son olarak kekleri ayarlanabilir çember kalıbınızla parçalara ayıracağız. Fındıklı keki 2, kakaolu keki 3 parçaya bölün. Aralarına ganaj sürerek birleştireceğiz bu şekilde kestiğimizde dama görünümü olacak. Ganajı en son üzerine ve yanlarına da sürün.

Şimdi bu emeği verdiğiniz için kendinizi bir alkışlayın :) Afiyetler!





Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz bayabüyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştı…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *