Ana içeriğe atla

Dama Kek




İsmi kek olsa da işte karşınızda tam da bir kutlama pastası. Yiyenlerden tam not aldı, tadı hala damağımda. Bir miktar uğraştırsa da hepsine değer :) Deneyin hak vereceksiniz.

Malzemeler
  • Kakaolu Kek için
    • 50 gr kakao
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 230 gr toz fındık
    • 260 gr yumurta akı
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Fındıklı Kek için
    • 90 gr un
    • 160 gr toz fındık
    • 50 gr toz badem
    • 160 gr toz şeker
    • 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Çikolatalı Ganaj için
    • 450 gr bitter çikolata
    • 250 gr krema
Yapılışı
  1. Fındıklı kek için şeker, tereyağ, tuz, vanilinini 4-5 dakika yüksek devirde çırpın.
    1. Yumurtaları teker teker ilave edip orta hızda çırpın.
    2. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-40 dk pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  2. Kakaolu kek için Kakaoyu eleyin. Tarçın, toz fındık ve vanilini harmanlayın.
    1. Yumurta aklarını, şeker ve tuz ile karbeyaz olana dek çırpın.
    2. Kurular ile sıvıları karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-30 dk. pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  3. Ganaj için kremayı ısıtın, içine kesilip ufaltılmış çikolataları ekleyip eritin.
Son olarak kekleri ayarlanabilir çember kalıbınızla parçalara ayıracağız. Fındıklı keki 2, kakaolu keki 3 parçaya bölün. Aralarına ganaj sürerek birleştireceğiz bu şekilde kestiğimizde dama görünümü olacak. Ganajı en son üzerine ve yanlarına da sürün.

Şimdi bu emeği verdiğiniz için kendinizi bir alkışlayın :) Afiyetler!





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *