30 Aralık 2017




AÇ-MA! Hamuru esnekliğinden ve çabuk toparlanması sebebiyle elinizle şekil verip siz açarken o sürekli kapandığından bu ismi almış sanırım:)

Pasta ve ekmekçilik kursunda hamurişi dersimizden bu tarif. Ne yalan söyleyeyim eğer orda öğrenmeseydim bu denli kolay olduğunu hiç denemeyebilirdim. Meğer hamurunuz güzel mayalandığı sürece hiç de korkmaya gerek yokmuş. Ah bu önyargılar:)

Malzemeler
  1. 250 gr un
  2. 25 gr zeytinyağı
  3. 125 gr ılık su (azar azar ilave edip kıvama göre ayarlayacağız)
  4. 1 yumurta
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. 12 gr yaş maya
  7. 1 silme tatlı kaşığı tuz
  8. Üzeri için 1 yumurta sarısı
  9. İçi için dilediğiniz malzeme( tahin, zeytin ezmesi, peynir, çörek otu...)
Yapılışı
  • Yaş mayayı ılık su içinde eritin.
  • Yağ, un, yumurta, şeker ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur olsun.
  • Hamuru en az 5-6 dk yoğurun. 10 adet eşit bezelere bölün.Tezgahta mayalanmaya bırakın.
  • Bezeler 2 katı büyüklüğe ulaşınca tezgahınızı yağlayın ve bezeleri elinizle açın.
  • İçlerini neyle doldurmak istiyorsanız aynı sigara böreği yapar gibi malzemeyi koyun.
  • Tahin, zeytin ezmesi, nutella, peynir ne isterseniz koyabilirsiniz.
  • Rulolar yaparak hamuru kıvırmaya başlayın.Elinizde kıvırarak açma şeklini verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
TAHİNLİ için üzerine toz şeker serpin.
ZEYTİNLİ veya PEYNİRLİ için üzerine çörek otu serpin.

180 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyetler!

 


0 yorum:

Yorum Gönder