Ana içeriğe atla

Tahinli Açma & Zeytinli Açma




AÇ-MA! Hamuru esnekliğinden ve çabuk toparlanması sebebiyle elinizle şekil verip siz açarken o sürekli kapandığından bu ismi almış sanırım:)

Pasta ve ekmekçilik kursunda hamurişi dersimizden bu tarif. Ne yalan söyleyeyim eğer orda öğrenmeseydim bu denli kolay olduğunu hiç denemeyebilirdim. Meğer hamurunuz güzel mayalandığı sürece hiç de korkmaya gerek yokmuş. Ah bu önyargılar:)

Malzemeler
  1. 250 gr un
  2. 25 gr zeytinyağı
  3. 125 gr ılık su (azar azar ilave edip kıvama göre ayarlayacağız)
  4. 1 yumurta
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. 12 gr yaş maya
  7. 1 silme tatlı kaşığı tuz
  8. Üzeri için 1 yumurta sarısı
  9. İçi için dilediğiniz malzeme( tahin, zeytin ezmesi, peynir, çörek otu...)
Yapılışı
  • Yaş mayayı ılık su içinde eritin.
  • Yağ, un, yumurta, şeker ve tuzu ilave edin. Yumuşak bir hamur olsun.
  • Hamuru en az 5-6 dk yoğurun. 10 adet eşit bezelere bölün.Tezgahta mayalanmaya bırakın.
  • Bezeler 2 katı büyüklüğe ulaşınca tezgahınızı yağlayın ve bezeleri elinizle açın.
  • İçlerini neyle doldurmak istiyorsanız aynı sigara böreği yapar gibi malzemeyi koyun.
  • Tahin, zeytin ezmesi, nutella, peynir ne isterseniz koyabilirsiniz.
  • Rulolar yaparak hamuru kıvırmaya başlayın.Elinizde kıvırarak açma şeklini verin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
TAHİNLİ için üzerine toz şeker serpin.
ZEYTİNLİ veya PEYNİRLİ için üzerine çörek otu serpin.

180 derece fırında 20-25 dk pişirin.

Afiyetler!

 


Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Frambuazlı Cheesecake

Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız.
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket eti burçak
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Kek için:
2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
300 gr Pınar Beyaz
1 çay bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın)
2 tatlı kaşığı vanilya
Sosu için:
2 su bardağı frambuaz
4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:
1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın.
2) Tereyağını tavada eritip bisküvi ve ceviz ile karıştıralım. Bu …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *