30 Aralık 2017


En kolay ve en sevilen keklerden biri olarak listede başı çekenlerden! Klasik ev keki aslında, anne keki :) Buyrun en pratiğinden en lezzetlisinden kek yapmak isteyenler için tarif gelsin,

22 cmlik kek kalıbında pişirdim.
İhtiyaç Listesi:
  • 4 yumurta
  • 9 türk kahvesi fincanı un
  • 5 türk kahvesi fincanı şeker
  • 3 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
  • 4 türk kahvesi fincanı süt
  • 4 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Yapılışı
  1. Yumurtalar ve şeker en az 5 dakika iyice beyazlaşana dek çırpılır.
  2.  Sıvıyağ, süt ve vanilya eklenir 1 dakika daha çırpılır.
  3.  Un ve kabartma tozu. 1-2 dakika daha düşük devirde çırpılır.
  4.  Karışımın yarısı yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış kalıba aktarılır. Kalan yarısına kakao elenerek eklenir (Mutlaka elenmeli yoksa topaklanır) ve 1 dakika karıştırılır. Sade hamur karışımının üzerine eklenir ve çatal ile desen yaparcasına şekil verilir.
  5. 180 C'de 45-50 dakika kadar pişirilir, kürdan testi yapılır, fırından çıkınca 15-20 dakika soğumaya bırakılır.
  6. Dilimlenip afiyetle yenilir :)



0 yorum:

Yorum Gönder