30 Aralık 2017



Hellooo:)

Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah.
Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa.

Malzemeler
  • 250 gr un
  • 80 gr toz şeker
  • 140 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
    • Vişne dolgu için:
    • 100 gr vişne
    • 20 gr toz şeker
    • 3 gr nişasta
Yapılışı
  1. Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak.
  2. Vişne ile şekeri tavada kaynatın.
  3. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  5. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç tane yaptıktan sonra el alışıyor.
  6. 180 derece fırında hafif sarı renk alana dek 20-25 dkk pişirin.
  7. Üzerine pudra şeker serperek servis yapın.
Bon appetit!


0 yorum:

Yorum Gönder