Ana içeriğe atla

Şekerpare


Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif!
Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil)
Pişme Süresi:20 dakika
Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için,

İhtiyaç Listesi:
125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı)
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
1 yumurta
5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok)
1 paket vanilya
2 çay kaşığı kabartma tozu
Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az)

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım.
2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım.
3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yavaş yavaş yağı ve yumurtayı una yedirelim. Tereyağının iyice yok olup gitmesi gerekiyor.
4) Yaklaşık 10 dakika yoğurma işleminden sonra hamuru streç filmle kaplayıp 15-20 dakika dinlendirelim. Biraz yapışkan olan hamurumuz dinlenince normale dönecek no problem:)
5) Dinlendikten sonra hamurdan istediğiniz büyüklükte yuvarlak toplar koparıp fırın tepsisine dizelim. Hafifçe elimizle bastırıp yassılaştıralım.


6) Ben cevizden daha ufak boyutta toplar yaptım. Fındık, badem seviyorsanız topların üzerine birer tane içine doğru bastırarak koyun ki pişerken çıkmasın.
7) Tepsiyi fırının orta veya ortanın bir üst bölümüne koyup, açık kahverengi olana dek pişirelim. Parelerimiz pişerken biz de şerbetini hazırlayalım ki fırından çıkınca pişen şerbetimizi soğutmadan üzerine dökelim.
8) Şerbeti için su ve şekeri bir kaba alıp birkaç damla limon sıkıp orta ateşte kaynamaya bırakalım, kaynamaya başlayınca altını kısalım ve şerbet kıvamı alana dek pişirelim. Ben yaklaşık 10-15 dakika şekerpareler fırından çıkana dek kısık ateşte pişirdim.
9)Şerbetimiz de hazır olunca fırındakiler de pişince sıra geldi onları kavuşturma kısmına :) Ben şerbeti pişirdiğim kaba aktardım direk, siz de dilerseniz derin ve geniş bir tabağa alıp üzerlerine şerbeti dökebilirsiniz. İyice şerbetlerini çekene dek bekletiyoruz, hatta benim gibi bol şerbetli seviyorsanız hiç çıkarmayın zaten belli bir süre sonra çekmiyor fazlasını. Soğuduğu zaman servis edebilirsiniz, üzerini kaymak, fıstık, fındık, ceviz parçaları ile süslemeyi de unutmayın! :)

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

Portakal Ağaçları İçinde Kahvaltı

Bu haftasonu sizlere tatlı yapamadım, onun yerine mis gibi bir kahvaltı mekanı paylaşıyorum. Mersin'e arabayla 15 dakika uzaklıkta bulunan Çavak Köyü'nde tertemiz havası ve yeşillikler içinde kahvaltı yapabileceğiniz, malzemeleri taze ve %100 doğal olan bu şirin yerimizin adı 'Irmak Restaurant'. Mersinli arkadaşlarımın yanısıra başka şehirlerde oturan takipçilerimin de yolu bir gün oralara düşerse mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum. Şimdi gelelim fotoğraflara ve detaylar hakkındaki yorumlara:) 3 dakika içinde donatılan masamızda bir kuş sütü eksikti! Her şey son derece temiz, lezzetli ve en önemlisi de tazeydi. 6 kişi gitmemize rağmen çeşit o kadar fazla ve porsiyonlar büyük olduğu için sofradakileri bitiremedik, üstelik ben önden bir posta yiyip 2.temiz tabağa geçtiğim halde :) Şimdi masadaki yiyeceklerin bir kısmından bahsedeyim... Taze sıcacık pide ve yufka ekmeği ile yaptığımız kahvaltıya demlikte kocaman bir çaydanlık eşlik ediyor. (Çayları ben do

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *