Ana içeriğe atla

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake



Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p

Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı.
Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)

1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üzerinden 8.
2.Muffin tepsisi: Hiçbir kalıba koymadan muffin tepsimi yağladım ve o boşluklara doldurdum kek hamurumu. Çıkarırken biraz zorlandım ama çok iyi pişmişlerdi . 8/10
2.Silikon kek kalıbı: Keki çıkarması kolay fakat kekin alt kısmı daha yumuşak ve nemli kalmıştı kısacası pişirme kalitesini beğenmedim. 5/10 veriyorum.

Hadi çok bıdı bıdı yaptım, geçelim tarife. 

12 adet cupcake için,
İhtiyaç Listesi:
Kek için:
190 gr kek un (normal un ile yapacaksanız bu tarife 1 paket kabartma tozu ekleyin) (yaklaşık 1,5 su bardağı)
60 gr tereyağı
100 ml süt
1 yumurta
110 gr şeker (3/4 su bardağı)
1/2 paket vanilya

Bitter çikolata krema için:
50 ml süt kreması
50 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Beyaz çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Frambuazlı çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr frambuazlı çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Fıstıklı krema için:
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
50 ml süt kreması
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: Resimleri büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.
Öncelikle kremaları yapmalıyız çünkü katılaşması için dolapta en az 2 saat bekleme süresi var. Tüm kremalarda aynı yolu izleyeceğiz. Süt kremasını kaynayana dek ısıtacağız, ince kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyip eriteceğiz ve dolaba kaldıracağız. Fıstıklı kremada da ek olarak en son fıstığı ve şekeri ekleyeceğiz. Tadına bakarak yaparsanız kendi damak zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kekin malzemeleri en az yarım saat dışarda bekleyip oda sıcaklığına gelmeli.
1) Tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpalım yumurtayı kırıp üzerine vanilya ekleyelim ve 3-4 dakika daha çırpalım.
2) Sütü de azar azar ekleyerek karışıma yedirelim.
3) Kabartma tozu (kek un kullanıyorsanız gerek yok), un ve karbonat karışımını da ekleyip spatula ile karıştıralım ve muffin kalıplarına kaşık yardımıyla boşaltalım.
4) Kalıpları bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
5) Önceden ısınmış 180C'de fırında 20-25 dakika pişirelim, fırından alalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

Kremalarımız da yeterince katılaşınca keklerimizin ortalarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve içine istediğimiz kremadan doldurup yine o çıkan kek parçasıyla kapatalım. Üzerine sıkma poşeti yardımıyla istediğimiz kremadan sıkalım, üstlerini süsleyelim vee cupcakelerimiz hazır!

Bon appetit!





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *