Ana içeriğe atla

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake



Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p

Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı.
Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)

1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üzerinden 8.
2.Muffin tepsisi: Hiçbir kalıba koymadan muffin tepsimi yağladım ve o boşluklara doldurdum kek hamurumu. Çıkarırken biraz zorlandım ama çok iyi pişmişlerdi . 8/10
2.Silikon kek kalıbı: Keki çıkarması kolay fakat kekin alt kısmı daha yumuşak ve nemli kalmıştı kısacası pişirme kalitesini beğenmedim. 5/10 veriyorum.

Hadi çok bıdı bıdı yaptım, geçelim tarife. 

12 adet cupcake için,
İhtiyaç Listesi:
Kek için:
190 gr kek un (normal un ile yapacaksanız bu tarife 1 paket kabartma tozu ekleyin) (yaklaşık 1,5 su bardağı)
60 gr tereyağı
100 ml süt
1 yumurta
110 gr şeker (3/4 su bardağı)
1/2 paket vanilya

Bitter çikolata krema için:
50 ml süt kreması
50 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Beyaz çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Frambuazlı çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr frambuazlı çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Fıstıklı krema için:
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
50 ml süt kreması
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: Resimleri büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.
Öncelikle kremaları yapmalıyız çünkü katılaşması için dolapta en az 2 saat bekleme süresi var. Tüm kremalarda aynı yolu izleyeceğiz. Süt kremasını kaynayana dek ısıtacağız, ince kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyip eriteceğiz ve dolaba kaldıracağız. Fıstıklı kremada da ek olarak en son fıstığı ve şekeri ekleyeceğiz. Tadına bakarak yaparsanız kendi damak zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kekin malzemeleri en az yarım saat dışarda bekleyip oda sıcaklığına gelmeli.
1) Tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpalım yumurtayı kırıp üzerine vanilya ekleyelim ve 3-4 dakika daha çırpalım.
2) Sütü de azar azar ekleyerek karışıma yedirelim.
3) Kabartma tozu (kek un kullanıyorsanız gerek yok), un ve karbonat karışımını da ekleyip spatula ile karıştıralım ve muffin kalıplarına kaşık yardımıyla boşaltalım.
4) Kalıpları bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
5) Önceden ısınmış 180C'de fırında 20-25 dakika pişirelim, fırından alalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

Kremalarımız da yeterince katılaşınca keklerimizin ortalarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve içine istediğimiz kremadan doldurup yine o çıkan kek parçasıyla kapatalım. Üzerine sıkma poşeti yardımıyla istediğimiz kremadan sıkalım, üstlerini süsleyelim vee cupcakelerimiz hazır!

Bon appetit!





Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz bayabüyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştı…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *