Ana içeriğe atla

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake



Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p

Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı.
Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)

1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üzerinden 8.
2.Muffin tepsisi: Hiçbir kalıba koymadan muffin tepsimi yağladım ve o boşluklara doldurdum kek hamurumu. Çıkarırken biraz zorlandım ama çok iyi pişmişlerdi . 8/10
2.Silikon kek kalıbı: Keki çıkarması kolay fakat kekin alt kısmı daha yumuşak ve nemli kalmıştı kısacası pişirme kalitesini beğenmedim. 5/10 veriyorum.

Hadi çok bıdı bıdı yaptım, geçelim tarife. 

12 adet cupcake için,
İhtiyaç Listesi:
Kek için:
190 gr kek un (normal un ile yapacaksanız bu tarife 1 paket kabartma tozu ekleyin) (yaklaşık 1,5 su bardağı)
60 gr tereyağı
100 ml süt
1 yumurta
110 gr şeker (3/4 su bardağı)
1/2 paket vanilya

Bitter çikolata krema için:
50 ml süt kreması
50 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Beyaz çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Frambuazlı çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr frambuazlı çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Fıstıklı krema için:
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
50 ml süt kreması
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: Resimleri büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.
Öncelikle kremaları yapmalıyız çünkü katılaşması için dolapta en az 2 saat bekleme süresi var. Tüm kremalarda aynı yolu izleyeceğiz. Süt kremasını kaynayana dek ısıtacağız, ince kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyip eriteceğiz ve dolaba kaldıracağız. Fıstıklı kremada da ek olarak en son fıstığı ve şekeri ekleyeceğiz. Tadına bakarak yaparsanız kendi damak zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kekin malzemeleri en az yarım saat dışarda bekleyip oda sıcaklığına gelmeli.
1) Tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpalım yumurtayı kırıp üzerine vanilya ekleyelim ve 3-4 dakika daha çırpalım.
2) Sütü de azar azar ekleyerek karışıma yedirelim.
3) Kabartma tozu (kek un kullanıyorsanız gerek yok), un ve karbonat karışımını da ekleyip spatula ile karıştıralım ve muffin kalıplarına kaşık yardımıyla boşaltalım.
4) Kalıpları bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
5) Önceden ısınmış 180C'de fırında 20-25 dakika pişirelim, fırından alalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

Kremalarımız da yeterince katılaşınca keklerimizin ortalarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve içine istediğimiz kremadan doldurup yine o çıkan kek parçasıyla kapatalım. Üzerine sıkma poşeti yardımıyla istediğimiz kremadan sıkalım, üstlerini süsleyelim vee cupcakelerimiz hazır!

Bon appetit!





Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var. 
24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için;
İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım. 
Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en son minik parçalara ayrılmış fındığı da …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *