Ana içeriğe atla

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake



Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p

Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı.
Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)

1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üzerinden 8.
2.Muffin tepsisi: Hiçbir kalıba koymadan muffin tepsimi yağladım ve o boşluklara doldurdum kek hamurumu. Çıkarırken biraz zorlandım ama çok iyi pişmişlerdi . 8/10
2.Silikon kek kalıbı: Keki çıkarması kolay fakat kekin alt kısmı daha yumuşak ve nemli kalmıştı kısacası pişirme kalitesini beğenmedim. 5/10 veriyorum.

Hadi çok bıdı bıdı yaptım, geçelim tarife. 

12 adet cupcake için,
İhtiyaç Listesi:
Kek için:
190 gr kek un (normal un ile yapacaksanız bu tarife 1 paket kabartma tozu ekleyin) (yaklaşık 1,5 su bardağı)
60 gr tereyağı
100 ml süt
1 yumurta
110 gr şeker (3/4 su bardağı)
1/2 paket vanilya

Bitter çikolata krema için:
50 ml süt kreması
50 gr bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Beyaz çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr beyaz çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Frambuazlı çikolatalı krema için:
50 ml süt kreması
60 gr frambuazlı çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı

Fıstıklı krema için:
3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
50 ml süt kreması
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: Resimleri büyütmek için lütfen üzerlerine tıklayınız.
Öncelikle kremaları yapmalıyız çünkü katılaşması için dolapta en az 2 saat bekleme süresi var. Tüm kremalarda aynı yolu izleyeceğiz. Süt kremasını kaynayana dek ısıtacağız, ince kıyılmış çikolata ve tereyağını ekleyip eriteceğiz ve dolaba kaldıracağız. Fıstıklı kremada da ek olarak en son fıstığı ve şekeri ekleyeceğiz. Tadına bakarak yaparsanız kendi damak zevkinize göre şeker miktarını ayarlayabilirsiniz.

Kekin malzemeleri en az yarım saat dışarda bekleyip oda sıcaklığına gelmeli.
1) Tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpalım yumurtayı kırıp üzerine vanilya ekleyelim ve 3-4 dakika daha çırpalım.
2) Sütü de azar azar ekleyerek karışıma yedirelim.
3) Kabartma tozu (kek un kullanıyorsanız gerek yok), un ve karbonat karışımını da ekleyip spatula ile karıştıralım ve muffin kalıplarına kaşık yardımıyla boşaltalım.
4) Kalıpları bir parmak boşluk kalacak şekilde dolduralım.
5) Önceden ısınmış 180C'de fırında 20-25 dakika pişirelim, fırından alalım ve oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.

Kremalarımız da yeterince katılaşınca keklerimizin ortalarını çay kaşığı yardımıyla oyalım ve içine istediğimiz kremadan doldurup yine o çıkan kek parçasıyla kapatalım. Üzerine sıkma poşeti yardımıyla istediğimiz kremadan sıkalım, üstlerini süsleyelim vee cupcakelerimiz hazır!

Bon appetit!





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Çikolatalı ve Frambuazlı En Islak Kek

Üstlerinin ıslak, tabana doğru bir türlü ıslanmayan kekler görmekten/yapmaktan hepimiz bıktık değil mi? Çok yakında MSA'da kendisinden eğitim alacağım Özge Şef 'e göre gerçek ıslak kek, içinde mutlaka benmari usülü eritilen çikolata barındırmalı. Yani aslında eskiden yediklerimiz üstlerini sütle ıslattığımız kakaolu keklermiş. Gelelim tarifin küçük ama önemli noktalarına. Öncelikle iyi kalite kuvertür (eritmelik) bitter çikolata kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü en çok onun tadını alacaksınız. Eğer illa sütlü kullanacağım diyorsanız tarifteki şeker miktarını azaltmanız yararınıza olur, çok şekerli ağza yapış yapış gelen sakızımsı bir şey elde ederseniz yoksa. Diğer bir nokta ise pişirme kısmı. Genelde kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına kürdan batırırız ıslak gelmiyorsa pişmiş demektir. Bu ıslak kekte onu yapmayacağız, zaten hamuru kalıba ince döktüğümüz için en fazla yarım saatte pişecek üstü hafif kıtır görünmeli, içi de erimiş çikolatadan dolayı ıslak olmal

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *