Ana içeriğe atla

Beyaz Çikolatalı Çilekli Tart


Yediğim en lezzetli tartlardan birini yaptım! Tarifi turuncumikserde görüp kendime göre uyarladım. Normalde beyaz çikolatalı tatlıları kolay kolay beğenmem, bu kez Milka kullanmadım Nestle ile yaptım ve çilekle de bütünleşince inanılmaz hafif ve güzel oldu. Deneme amaçlı ben ufak kalıplarda yaptım ve bu tarifin 1/3 oranında malzemelerini kullandım. Normal boyutlar için liste ve tarifi buyrun:

23 cmlik tart kalıbında ortalama 10 kişilik beyaz çikolatalı çilekli tart için:
Not: Altı çıkabilen tart kalıbı kullanırsanız tartı daha kolay çıkarıp servis edebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi:
Tart Hamuru için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir fiske tuz
110 gr tereyağı (soğuk olmalı mutlaka)
1 yumurta sarısı (soğuk olmalı)

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması için:
2 yumurta sarısı (beyazı kesinlikle karışmamalı)
300 gr süt
1/2 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
150 gr beyaz çikolata (Nestle kullandım)
1 paket vanilya

Üstü için:
15-20 adet çilek
Fındık, ceviz (isteğe bağlı)
Rendelenmiş çikolata
Pudra şekeri vs. artık sizin yaratıcılığınıza kalmış

Hazırlanışı:
Öncelikle pastacı kremasını yapalım ki soğuması ve sertleşmesi epey vakit alıyor.
1) Sütü vanilya ile ocağa alıp ısıtalım.
2) Yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpıcı veya çatal ile çırpalım.
3) Isınmış sütten 2-3 kaşık azar azar bu karışıma dökelim ve yumurtalı karışımı ısıtalım. Sütü azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştıralım ki yumurta bi anda sıcağın etkisiyle kesilmesin.
4) Tüm karışımı ocağa sütün içine dökelim ve muhallebiden daha koyu bir kıvam alana dek pişirelim.

5) Kıvama gelince ocağın altını kapatalım, tereyağı ve kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip eritelim ve oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştıralım.
6) Oda sıcaklığına gelince streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat bekletelim.

7) Tart için Tereyağı, un, şeker, yumurta sarısı ve tuzu mutfak rondosunda birkaç dakika çekelim. Rondomuz yoksa eğer bu işlemi parmak uçlarımızla yavaş yavaş tereyağını ve yumurta sarısını una yedirerek de yapabiliriz. Rondoda yapıyorsak hamurdan nohut gibi taneler oluşunca hamuru çıkaralım ve elimizle birkaç kez yoğurup top yapalım ve streç filme sarıp dolaba atalım, bir saat kadar beklesin.
8) Tart hamuruna elimizle veya merdaneyle açıp düzleştirip yağladığımız kalıba güzelce yerleştirelim.
9) Kenarlarını yükseltelim ve şekil verelim.
10) Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip kuru nohut, fasulye gibi ağırlıklar koyalım.
11) Önceden ısınmış 180 C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim ve üstündeki ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirelim.
12) Tart oda sıcaklığına gelince kremayı içine güzelce yayıp üzerine çileklerle ve diğer malzemelerle süsleyelim.




PÜF NOKTA! Çikolatalar süslü görünsün diye kıvrım kıvrım yapmak için sebze meyve soyma bıçağı kullanabilirsiniz. Benimki maalesef kırık olduğu için bu kez yapamadım ama aşağıda sizin için örnek fotoğraf buldum :)

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *