Ana içeriğe atla

Beyaz Çikolatalı Çilekli Tart


Yediğim en lezzetli tartlardan birini yaptım! Tarifi turuncumikserde görüp kendime göre uyarladım. Normalde beyaz çikolatalı tatlıları kolay kolay beğenmem, bu kez Milka kullanmadım Nestle ile yaptım ve çilekle de bütünleşince inanılmaz hafif ve güzel oldu. Deneme amaçlı ben ufak kalıplarda yaptım ve bu tarifin 1/3 oranında malzemelerini kullandım. Normal boyutlar için liste ve tarifi buyrun:

23 cmlik tart kalıbında ortalama 10 kişilik beyaz çikolatalı çilekli tart için:
Not: Altı çıkabilen tart kalıbı kullanırsanız tartı daha kolay çıkarıp servis edebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi:
Tart Hamuru için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir fiske tuz
110 gr tereyağı (soğuk olmalı mutlaka)
1 yumurta sarısı (soğuk olmalı)

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması için:
2 yumurta sarısı (beyazı kesinlikle karışmamalı)
300 gr süt
1/2 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
150 gr beyaz çikolata (Nestle kullandım)
1 paket vanilya

Üstü için:
15-20 adet çilek
Fındık, ceviz (isteğe bağlı)
Rendelenmiş çikolata
Pudra şekeri vs. artık sizin yaratıcılığınıza kalmış

Hazırlanışı:
Öncelikle pastacı kremasını yapalım ki soğuması ve sertleşmesi epey vakit alıyor.
1) Sütü vanilya ile ocağa alıp ısıtalım.
2) Yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpıcı veya çatal ile çırpalım.
3) Isınmış sütten 2-3 kaşık azar azar bu karışıma dökelim ve yumurtalı karışımı ısıtalım. Sütü azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştıralım ki yumurta bi anda sıcağın etkisiyle kesilmesin.
4) Tüm karışımı ocağa sütün içine dökelim ve muhallebiden daha koyu bir kıvam alana dek pişirelim.

5) Kıvama gelince ocağın altını kapatalım, tereyağı ve kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip eritelim ve oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştıralım.
6) Oda sıcaklığına gelince streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat bekletelim.

7) Tart için Tereyağı, un, şeker, yumurta sarısı ve tuzu mutfak rondosunda birkaç dakika çekelim. Rondomuz yoksa eğer bu işlemi parmak uçlarımızla yavaş yavaş tereyağını ve yumurta sarısını una yedirerek de yapabiliriz. Rondoda yapıyorsak hamurdan nohut gibi taneler oluşunca hamuru çıkaralım ve elimizle birkaç kez yoğurup top yapalım ve streç filme sarıp dolaba atalım, bir saat kadar beklesin.
8) Tart hamuruna elimizle veya merdaneyle açıp düzleştirip yağladığımız kalıba güzelce yerleştirelim.
9) Kenarlarını yükseltelim ve şekil verelim.
10) Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip kuru nohut, fasulye gibi ağırlıklar koyalım.
11) Önceden ısınmış 180 C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim ve üstündeki ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirelim.
12) Tart oda sıcaklığına gelince kremayı içine güzelce yayıp üzerine çileklerle ve diğer malzemelerle süsleyelim.




PÜF NOKTA! Çikolatalar süslü görünsün diye kıvrım kıvrım yapmak için sebze meyve soyma bıçağı kullanabilirsiniz. Benimki maalesef kırık olduğu için bu kez yapamadım ama aşağıda sizin için örnek fotoğraf buldum :)

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *