Yediğim en lezzetli tartlardan birini yaptım! Tarifi turuncumikserde görüp kendime göre uyarladım. Normalde beyaz çikolatalı tatlıları kolay kolay beğenmem, bu kez Milka kullanmadım Nestle ile yaptım ve çilekle de bütünleşince inanılmaz hafif ve güzel oldu. Deneme amaçlı ben ufak kalıplarda yaptım ve bu tarifin 1/3 oranında malzemelerini kullandım. Normal boyutlar için liste ve tarifi buyrun:
23 cmlik tart kalıbında ortalama 10 kişilik beyaz çikolatalı çilekli tart için:
Not: Altı çıkabilen tart kalıbı kullanırsanız tartı daha kolay çıkarıp servis edebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi:
Tart Hamuru için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
Bir fiske tuz
110 gr tereyağı (soğuk olmalı mutlaka)
1 yumurta sarısı (soğuk olmalı)
Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması için:
2 yumurta sarısı (beyazı kesinlikle karışmamalı)
300 gr süt
1/2 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
150 gr beyaz çikolata (Nestle kullandım)
1 paket vanilya
Üstü için:
15-20 adet çilek
Fındık, ceviz (isteğe bağlı)
Rendelenmiş çikolata
Pudra şekeri vs. artık sizin yaratıcılığınıza kalmış
Hazırlanışı:
Öncelikle pastacı kremasını yapalım ki soğuması ve sertleşmesi epey vakit alıyor.
1) Sütü vanilya ile ocağa alıp ısıtalım.
2) Yumurta sarısı, şeker ve nişastayı çırpıcı veya çatal ile çırpalım.
3) Isınmış sütten 2-3 kaşık azar azar bu karışıma dökelim ve yumurtalı karışımı ısıtalım. Sütü azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştıralım ki yumurta bi anda sıcağın etkisiyle kesilmesin.
4) Tüm karışımı ocağa sütün içine dökelim ve muhallebiden daha koyu bir kıvam alana dek pişirelim.
5) Kıvama gelince ocağın altını kapatalım, tereyağı ve kırılmış beyaz çikolatayı ekleyip eritelim ve oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştıralım.
6) Oda sıcaklığına gelince streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldıralım. En az 3-4 saat bekletelim.
7) Tart için Tereyağı, un, şeker, yumurta sarısı ve tuzu mutfak rondosunda birkaç dakika çekelim. Rondomuz yoksa eğer bu işlemi parmak uçlarımızla yavaş yavaş tereyağını ve yumurta sarısını una yedirerek de yapabiliriz. Rondoda yapıyorsak hamurdan nohut gibi taneler oluşunca hamuru çıkaralım ve elimizle birkaç kez yoğurup top yapalım ve streç filme sarıp dolaba atalım, bir saat kadar beklesin.
8) Tart hamuruna elimizle veya merdaneyle açıp düzleştirip yağladığımız kalıba güzelce yerleştirelim.
9) Kenarlarını yükseltelim ve şekil verelim.
10) Hamurun kabarmaması için üzerine yağlı kağıt serip kuru nohut, fasulye gibi ağırlıklar koyalım.
11) Önceden ısınmış 180 C fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim ve üstündeki ağırlıkları ve yağlı kağıdı alıp 10 dakika daha pişirelim.
12) Tart oda sıcaklığına gelince kremayı içine güzelce yayıp üzerine çileklerle ve diğer malzemelerle süsleyelim.
Bon appetit!
Yorumlar
Yorum Gönder