19 Mart 2014


Üstlerinin ıslak, tabana doğru bir türlü ıslanmayan kekler görmekten/yapmaktan hepimiz bıktık değil mi? Çok yakında MSA'da kendisinden eğitim alacağım Özge Şef'e göre gerçek ıslak kek, içinde mutlaka benmari usülü eritilen çikolata barındırmalı. Yani aslında eskiden yediklerimiz üstlerini sütle ıslattığımız kakaolu keklermiş.

Gelelim tarifin küçük ama önemli noktalarına. Öncelikle iyi kalite kuvertür (eritmelik) bitter çikolata kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü en çok onun tadını alacaksınız. Eğer illa sütlü kullanacağım diyorsanız tarifteki şeker miktarını azaltmanız yararınıza olur, çok şekerli ağza yapış yapış gelen sakızımsı bir şey elde ederseniz yoksa. Diğer bir nokta ise pişirme kısmı. Genelde kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına kürdan batırırız ıslak gelmiyorsa pişmiş demektir. Bu ıslak kekte onu yapmayacağız, zaten hamuru kalıba ince döktüğümüz için en fazla yarım saatte pişecek üstü hafif kıtır görünmeli, içi de erimiş çikolatadan dolayı ıslak olmalı.

Artık bazı kolay yapılabilen tariflerimi daha çabuk bakabilme imkanı olsun diye instagram hesabımda paylaştığım fotoğrafların altında yayınlıyorum, daha da kolay bulabilmeniz için #secilinpastadunyasi etiketiyle/hashtagiyle aramanız mümkün. Her şey sizler için :p

Hazırlama Süresi:15 dk.
Pişirme Süresi:20-25 dk.
Küçük dikdörtgen bir kek kalıbı (20*25 cm) veya borcamda 6 orta boy dilim ıslak kek için;
İhtiyaç Listesi:
100 gr bitter çikolata
120 gr tereyağı
100 gr un (3/4 su bardağı kadar)
1 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
3 çorba kaşığı kakao
Bir avuç frambuaz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
1) Fırını 190 C'ye ısıtalım.
2) Çikolata ve tereyağını birlikte benmari usülü eritelim.
3) Bu esnada kalıbın tabanını ve kenarlarını tereyağı ile yağlayıp unlayalım. Fazla unu kabı ters çevirip silkelim. Yağlı kağıt da kullanabilirsiniz.
4) Çikolata tereyağı karışımı eriyince kakaoyu ekleyip güzelce karıştıralım.
5) Yumurtaları da teker teker ilave edip iyice karıştırıp yedirelim.


6) Şeker ve vanilyayı da ilave edip mikserle 1-2 dakika çırpalım.
7) Kabartma tozu ve unu ekleyip spatula ile karıştıralım.
8) Maksimum iki-üç parmak kalınlığında hamuru kalıba dökelim.
9) Frambuazlar çok yumuşak olacağı için parçalanmasın diye hamuru kalıba döktükten sonra elimizle hamura serpip hafifçe bastıralım, içine gömülsün.
10) 25-30 dakika üzeri hafif çatlayıp kıtır görünümü alana dek pişirelim. Kekimiz çok soğumadan dondurma ile servis edip afiyetle yiyelim.

Bon appetit!


0 yorum:

Yorum Gönder