Ana içeriğe atla

Fıstıklı Çikolatalı Cheesecake


İyi ki doğmuş benim canım ablacığım! O olmasa belki ben de olmazmışım :)  Neyse gelelim bu güzel tarife...Bu cheesecake, görünüşü ve tadı itibariyle çikolatalı yaş pastaları aratmayan türden. Çikolatası hiç baymıyor, yerken ağza gelen bütün fıstıklar adeta birer sürpriz :)

Hazırlama Süresi:30 dak.
Pişme Süresi:45 dak.
18 cmlik kelepçeli kalıp için:
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
2 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı tozu (varsa)
Dolgu için:
300 gr Pınar Beyaz
1 küçük çay bardağı krema (yarım paket)
150 gr bütün antep fıstıklı çikolata
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Üstü İçin:
60 gr çikolata (bitter/sütlü)
1/2 paket krema

Hazırlanışı:
1) Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip kenarlarını güzelce tereyağı ile yağlıyoruz.
2) Rondodan çektiğimiz bisküvileri fıstık ve tereyağı ile buluşturup, karıştıyoruz ve kalıbın tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzdolabına koyup cheesecakein dolgu kısmını yapana dek bekletiyoruz.
3)Fırını 160 C'ye ayarlıyoruz. Çikolataları benmari eritip kenara alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
4) Peynirli kısım için derin bir kapta peyniri 1-2 dakika çırpıp yumuşatalım.
5) Şekeri ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ilave edip homojen olana dek düşük ayarda çırpalım.
7) Son olarak krema ve benmari erittiğimiz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
8) Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine dökelim. 40-45 dakika pişirip fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. (Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

9) Cheesecakeimiz oda sıcaklığına gelince üzeri için çikolatalı ganaj hazırlamaya başlayabiliriz. Ganaj erimiş çikolata ve kaynama noktasına gelmiş kremanın karışımı ile oluyor.
10) Bir cezveye veya sos tenceresine kremayı alıp ısıtıyoruz, tam kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz . Ben bitter ve sütlü çikolata olarak karışık kullandım. Tamamen eriyince altını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
11) Cheesecakein üzerine döküp kalıbın üstünü buzdolabında 12 saat ile 1 gün arasında dinlendiriyoruz.
12) Dolaptan çıkardığımızda üzerini dilerseniz kakao ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu bir doğumgünü pastası olduğundan fotoğraflarda cheesecaketeki delik olan yerler mum izidir, dikkate almayınız :)

Bon appetit!!!


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *