Ana içeriğe atla

Fıstıklı Çikolatalı Cheesecake


İyi ki doğmuş benim canım ablacığım! O olmasa belki ben de olmazmışım :)  Neyse gelelim bu güzel tarife...Bu cheesecake, görünüşü ve tadı itibariyle çikolatalı yaş pastaları aratmayan türden. Çikolatası hiç baymıyor, yerken ağza gelen bütün fıstıklar adeta birer sürpriz :)

Hazırlama Süresi:30 dak.
Pişme Süresi:45 dak.
18 cmlik kelepçeli kalıp için:
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
2 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı tozu (varsa)
Dolgu için:
300 gr Pınar Beyaz
1 küçük çay bardağı krema (yarım paket)
150 gr bütün antep fıstıklı çikolata
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Üstü İçin:
60 gr çikolata (bitter/sütlü)
1/2 paket krema

Hazırlanışı:
1) Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip kenarlarını güzelce tereyağı ile yağlıyoruz.
2) Rondodan çektiğimiz bisküvileri fıstık ve tereyağı ile buluşturup, karıştıyoruz ve kalıbın tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzdolabına koyup cheesecakein dolgu kısmını yapana dek bekletiyoruz.
3)Fırını 160 C'ye ayarlıyoruz. Çikolataları benmari eritip kenara alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
4) Peynirli kısım için derin bir kapta peyniri 1-2 dakika çırpıp yumuşatalım.
5) Şekeri ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ilave edip homojen olana dek düşük ayarda çırpalım.
7) Son olarak krema ve benmari erittiğimiz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
8) Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine dökelim. 40-45 dakika pişirip fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. (Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

9) Cheesecakeimiz oda sıcaklığına gelince üzeri için çikolatalı ganaj hazırlamaya başlayabiliriz. Ganaj erimiş çikolata ve kaynama noktasına gelmiş kremanın karışımı ile oluyor.
10) Bir cezveye veya sos tenceresine kremayı alıp ısıtıyoruz, tam kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz . Ben bitter ve sütlü çikolata olarak karışık kullandım. Tamamen eriyince altını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
11) Cheesecakein üzerine döküp kalıbın üstünü buzdolabında 12 saat ile 1 gün arasında dinlendiriyoruz.
12) Dolaptan çıkardığımızda üzerini dilerseniz kakao ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu bir doğumgünü pastası olduğundan fotoğraflarda cheesecaketeki delik olan yerler mum izidir, dikkate almayınız :)

Bon appetit!!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım.
Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :)

1 orta boy kavanoz marmelat için,
İhtiyaç Listesi:
Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım)
1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı)
1 parça karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim.
2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim.
4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim.
5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım.
6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.

Afiyet …

Akdeniz Ekmeği / Focaccia

Mutfak Sanatları Akademisinde bu hafta ekmekler haftasıydı ve birbirinden leziz ekmekler yaptık. Hepsi çok besleyici ve katkı maddesiz. Üstelik evde de rahatlıkla yapabiliriz. 
İlk ekmeğim aslında ekmekten çok daha fazlası olan bir İtalyan ekmeği 'Focaccia'. Yani çeşnili, zeytinyağlı, hafif ve inanılmaz lezzetli kekimsi bir ekmek. Kahvaltılarda yiyebileceğimiz gibi çayın yanında atıştırmalık, bu güzel havalarda pikniğe götürmelik, misafirlerinize sunmalık bir ekmek. İçine yakışacağını düşündüğünüz dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.(soğan, sarımsak, çeşitli ot ve baharatlar)

Biraz da mayalardan bahsedip hemen tarife geçiyorum. Ekmek yaparken kuru ve yaş maya kullanıyorsak mutlaka bir miktar suyla açmalıyız yani çözdürmeliyiz. İnstant maya da buna gerek yok. Mayayı, tuz ve şeker öldüreceğinden doğrudan temas ettirmemeliyiz. Ayrıca maya çeşitlerinin yoğunluğu birbirinden farklı örneğin bir tarifte kuru maya yazıyor ama elinizde yaş maya varsa kullanacağımız miktarlar şöyle: 1…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *