Ana içeriğe atla

Fıstıklı Çikolatalı Cheesecake


İyi ki doğmuş benim canım ablacığım! O olmasa belki ben de olmazmışım :)  Neyse gelelim bu güzel tarife...Bu cheesecake, görünüşü ve tadı itibariyle çikolatalı yaş pastaları aratmayan türden. Çikolatası hiç baymıyor, yerken ağza gelen bütün fıstıklar adeta birer sürpriz :)

Hazırlama Süresi:30 dak.
Pişme Süresi:45 dak.
18 cmlik kelepçeli kalıp için:
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
2 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı tozu (varsa)
Dolgu için:
300 gr Pınar Beyaz
1 küçük çay bardağı krema (yarım paket)
150 gr bütün antep fıstıklı çikolata
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Üstü İçin:
60 gr çikolata (bitter/sütlü)
1/2 paket krema

Hazırlanışı:
1) Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip kenarlarını güzelce tereyağı ile yağlıyoruz.
2) Rondodan çektiğimiz bisküvileri fıstık ve tereyağı ile buluşturup, karıştıyoruz ve kalıbın tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzdolabına koyup cheesecakein dolgu kısmını yapana dek bekletiyoruz.
3)Fırını 160 C'ye ayarlıyoruz. Çikolataları benmari eritip kenara alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
4) Peynirli kısım için derin bir kapta peyniri 1-2 dakika çırpıp yumuşatalım.
5) Şekeri ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ilave edip homojen olana dek düşük ayarda çırpalım.
7) Son olarak krema ve benmari erittiğimiz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
8) Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine dökelim. 40-45 dakika pişirip fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. (Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

9) Cheesecakeimiz oda sıcaklığına gelince üzeri için çikolatalı ganaj hazırlamaya başlayabiliriz. Ganaj erimiş çikolata ve kaynama noktasına gelmiş kremanın karışımı ile oluyor.
10) Bir cezveye veya sos tenceresine kremayı alıp ısıtıyoruz, tam kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz . Ben bitter ve sütlü çikolata olarak karışık kullandım. Tamamen eriyince altını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
11) Cheesecakein üzerine döküp kalıbın üstünü buzdolabında 12 saat ile 1 gün arasında dinlendiriyoruz.
12) Dolaptan çıkardığımızda üzerini dilerseniz kakao ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu bir doğumgünü pastası olduğundan fotoğraflarda cheesecaketeki delik olan yerler mum izidir, dikkate almayınız :)

Bon appetit!!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
2 dolu yemek kaşığı tereyağı2 dolu yemek kaşığı un500 ml süt1/2 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. Şekeri de ekleyelim.Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sür…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *