Ana içeriğe atla

Fıstıklı Çikolatalı Cheesecake


İyi ki doğmuş benim canım ablacığım! O olmasa belki ben de olmazmışım :)  Neyse gelelim bu güzel tarife...Bu cheesecake, görünüşü ve tadı itibariyle çikolatalı yaş pastaları aratmayan türden. Çikolatası hiç baymıyor, yerken ağza gelen bütün fıstıklar adeta birer sürpriz :)

Hazırlama Süresi:30 dak.
Pişme Süresi:45 dak.
18 cmlik kelepçeli kalıp için:
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
2 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı tozu (varsa)
Dolgu için:
300 gr Pınar Beyaz
1 küçük çay bardağı krema (yarım paket)
150 gr bütün antep fıstıklı çikolata
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Üstü İçin:
60 gr çikolata (bitter/sütlü)
1/2 paket krema

Hazırlanışı:
1) Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip kenarlarını güzelce tereyağı ile yağlıyoruz.
2) Rondodan çektiğimiz bisküvileri fıstık ve tereyağı ile buluşturup, karıştıyoruz ve kalıbın tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzdolabına koyup cheesecakein dolgu kısmını yapana dek bekletiyoruz.
3)Fırını 160 C'ye ayarlıyoruz. Çikolataları benmari eritip kenara alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
4) Peynirli kısım için derin bir kapta peyniri 1-2 dakika çırpıp yumuşatalım.
5) Şekeri ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ilave edip homojen olana dek düşük ayarda çırpalım.
7) Son olarak krema ve benmari erittiğimiz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
8) Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine dökelim. 40-45 dakika pişirip fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. (Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

9) Cheesecakeimiz oda sıcaklığına gelince üzeri için çikolatalı ganaj hazırlamaya başlayabiliriz. Ganaj erimiş çikolata ve kaynama noktasına gelmiş kremanın karışımı ile oluyor.
10) Bir cezveye veya sos tenceresine kremayı alıp ısıtıyoruz, tam kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz . Ben bitter ve sütlü çikolata olarak karışık kullandım. Tamamen eriyince altını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
11) Cheesecakein üzerine döküp kalıbın üstünü buzdolabında 12 saat ile 1 gün arasında dinlendiriyoruz.
12) Dolaptan çıkardığımızda üzerini dilerseniz kakao ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu bir doğumgünü pastası olduğundan fotoğraflarda cheesecaketeki delik olan yerler mum izidir, dikkate almayınız :)

Bon appetit!!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz bayabüyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştı…

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *