9 Mart 2014


İyi ki doğmuş benim canım ablacığım! O olmasa belki ben de olmazmışım :)  Neyse gelelim bu güzel tarife...Bu cheesecake, görünüşü ve tadı itibariyle çikolatalı yaş pastaları aratmayan türden. Çikolatası hiç baymıyor, yerken ağza gelen bütün fıstıklar adeta birer sürpriz :)

Hazırlama Süresi:30 dak.
Pişme Süresi:45 dak.
18 cmlik kelepçeli kalıp için:
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket Eti Burçak
2 yemek kaşığı tereyağı
Antep fıstığı tozu (varsa)
Dolgu için:
300 gr Pınar Beyaz
1 küçük çay bardağı krema (yarım paket)
150 gr bütün antep fıstıklı çikolata
3/4 su bardağı şeker
2 yumurta
1 paket vanilya
Üstü İçin:
60 gr çikolata (bitter/sütlü)
1/2 paket krema

Hazırlanışı:
1) Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt döşeyip kenarlarını güzelce tereyağı ile yağlıyoruz.
2) Rondodan çektiğimiz bisküvileri fıstık ve tereyağı ile buluşturup, karıştıyoruz ve kalıbın tabanına bastırarak yayıyoruz. Buzdolabına koyup cheesecakein dolgu kısmını yapana dek bekletiyoruz.
3)Fırını 160 C'ye ayarlıyoruz. Çikolataları benmari eritip kenara alıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
4) Peynirli kısım için derin bir kapta peyniri 1-2 dakika çırpıp yumuşatalım.
5) Şekeri ve vanilyayı da ilave edip 3-4 dakika daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ilave edip homojen olana dek düşük ayarda çırpalım.
7) Son olarak krema ve benmari erittiğimiz çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
8) Buzdolabından çıkardığımız kalıbın üzerine dökelim. 40-45 dakika pişirip fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. (Resmi büyütmek için üzerine tıklayın)

9) Cheesecakeimiz oda sıcaklığına gelince üzeri için çikolatalı ganaj hazırlamaya başlayabiliriz. Ganaj erimiş çikolata ve kaynama noktasına gelmiş kremanın karışımı ile oluyor.
10) Bir cezveye veya sos tenceresine kremayı alıp ısıtıyoruz, tam kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp küçük parçalara böldüğümüz çikolataları ekliyoruz . Ben bitter ve sütlü çikolata olarak karışık kullandım. Tamamen eriyince altını kapatıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz.
11) Cheesecakein üzerine döküp kalıbın üstünü buzdolabında 12 saat ile 1 gün arasında dinlendiriyoruz.
12) Dolaptan çıkardığımızda üzerini dilerseniz kakao ve çikolata parçalarıyla süsleyebilirsiniz.

Not: Bu bir doğumgünü pastası olduğundan fotoğraflarda cheesecaketeki delik olan yerler mum izidir, dikkate almayınız :)

Bon appetit!!!


0 yorum:

Yorum Gönder