Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

Blogumda yer almasını en çok istediğim bölümlerden birinin açılışını bu lezzetli ve sağlıklı yiyecekle yapıyorum! Maalesef dışardan satın aldığımız çoğu ambalajlı ürün katkı maddeli, bu yüzden çok sevdiğim yiyecekleri evde kendim deneyip sizlerle paylaşacağım.

Türkiye'de fıstık ezmesi genelde fındık ezmesi kadar sevilmiyor. Amerikalı insanların özellikle kahvaltılarda çokça tükettiği ve leziz tatlıları yaparken de kullandığı fıstık ezmesini bir de benim tarifimle denemenizi isterim:) Orjinalinde şeker yok fakat ben azıcık bal kullanarak tatlandırmayı tercih ettim, zaten içinde başka da malzeme yok :)

Fotoğraftaki gibi küçük bir kavanoz fıstık ezmesi için,
İhtiyaç Listesi:
2 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı
2 yemek kaşığı bal (Ben baya tatlı sevdiğim için 3 koydum, yaparken tadına bakarak karar verebilirsiniz)

Hazırlanışı:
Malzemeleri robota koyup 4-5 dakika iyice fıstıklar ufalana dek karıştırıyoruz. İşte bu kadar:)

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.

Portakal Ağaçları İçinde Kahvaltı

Bu haftasonu sizlere tatlı yapamadım, onun yerine mis gibi bir kahvaltı mekanı paylaşıyorum. Mersin'e arabayla 15 dakika uzaklıkta bulunan Çavak Köyü'nde tertemiz havası ve yeşillikler içinde kahvaltı yapabileceğiniz, malzemeleri taze ve %100 doğal olan bu şirin yerimizin adı 'Irmak Restaurant'. Mersinli arkadaşlarımın yanısıra başka şehirlerde oturan takipçilerimin de yolu bir gün oralara düşerse mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum. Şimdi gelelim fotoğraflara ve detaylar hakkındaki yorumlara:) 3 dakika içinde donatılan masamızda bir kuş sütü eksikti! Her şey son derece temiz, lezzetli ve en önemlisi de tazeydi. 6 kişi gitmemize rağmen çeşit o kadar fazla ve porsiyonlar büyük olduğu için sofradakileri bitiremedik, üstelik ben önden bir posta yiyip 2.temiz tabağa geçtiğim halde :) Şimdi masadaki yiyeceklerin bir kısmından bahsedeyim... Taze sıcacık pide ve yufka ekmeği ile yaptığımız kahvaltıya demlikte kocaman bir çaydanlık eşlik ediyor. (Çayları ben do

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *