Ana içeriğe atla

Damla Sakızlı Muhallebi, Dilerseniz Vişne Sos ile

Tam bir yaz tatlısı... Buyrun diyet yapanlar, şerbet sevmeyenler!
Dilerseniz vişne sosu ile süsleyebilirsiniz, ama ben sade seviyorum belki bir top kaymaklı dondurma ile..

4 porsiyon için,
İhtiyaç Listesi:
500 ml süt
60 gr tereyağı
90 gr toz şeker (Yarım su bardağından bir çorba kaşığı az)
70 gr un (Yarım su bardağı)
3 gr damla sakızı (eğer aktarlardan saf damla sakızı alacak iseniz serçe parmağın ucu kadar çok küçük bir miktar yeterli olacaktır)

Vişne Sos (İsteğe Bağlı)
250 gr vişne (çekirdeği ayıklanmış)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çubuk tarçın

Hazırlanışı:
1) Damla sakızını bir miktar şeker ile merdane veya havan yardımıyla ezip toz haline getirelim.
2) Tereyağını tencerede eritelim.
3) Unu ekleyip fazla kavurmadan 1-2 dakika çevirerek ve topaklarını eriterek pişirelim.
4) Süt, şeker, damla sakızını ilave edelim.
5) Karıştırmayı hiç bırakmadan pişirelim.
6) Kıvam alınca ve ortası göbek atıp pof pof atıp  kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
7) Oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.
8) Oda sıcaklığına gelince mikserle en yüksek devirde birkaç dakika çırpıp servis kaselerine boşaltalım.

Vişne Sos için muhallebi soğurken tüm malzemeleri kaynatalım ve kıvam alınca ocaktan alalım.
Çubuk tarçını içinden alıp muhallebimizin üzerine sosu dökelim.
Dilerseniz blendırdan geçirip de sos halinde dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *