Ana içeriğe atla

Damla Sakızlı Muhallebi, Dilerseniz Vişne Sos ile

Tam bir yaz tatlısı... Buyrun diyet yapanlar, şerbet sevmeyenler!
Dilerseniz vişne sosu ile süsleyebilirsiniz, ama ben sade seviyorum belki bir top kaymaklı dondurma ile..

4 porsiyon için,
İhtiyaç Listesi:
500 ml süt
60 gr tereyağı
90 gr toz şeker (Yarım su bardağından bir çorba kaşığı az)
70 gr un (Yarım su bardağı)
3 gr damla sakızı (eğer aktarlardan saf damla sakızı alacak iseniz serçe parmağın ucu kadar çok küçük bir miktar yeterli olacaktır)

Vişne Sos (İsteğe Bağlı)
250 gr vişne (çekirdeği ayıklanmış)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çubuk tarçın

Hazırlanışı:
1) Damla sakızını bir miktar şeker ile merdane veya havan yardımıyla ezip toz haline getirelim.
2) Tereyağını tencerede eritelim.
3) Unu ekleyip fazla kavurmadan 1-2 dakika çevirerek ve topaklarını eriterek pişirelim.
4) Süt, şeker, damla sakızını ilave edelim.
5) Karıştırmayı hiç bırakmadan pişirelim.
6) Kıvam alınca ve ortası göbek atıp pof pof atıp  kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
7) Oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.
8) Oda sıcaklığına gelince mikserle en yüksek devirde birkaç dakika çırpıp servis kaselerine boşaltalım.

Vişne Sos için muhallebi soğurken tüm malzemeleri kaynatalım ve kıvam alınca ocaktan alalım.
Çubuk tarçını içinden alıp muhallebimizin üzerine sosu dökelim.
Dilerseniz blendırdan geçirip de sos halinde dökebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *