Tam bir yaz tatlısı... Buyrun diyet yapanlar, şerbet sevmeyenler!
Dilerseniz vişne sosu ile süsleyebilirsiniz, ama ben sade seviyorum belki bir top kaymaklı dondurma ile..
4 porsiyon için,
İhtiyaç Listesi:
500 ml süt
60 gr tereyağı
90 gr toz şeker (Yarım su bardağından bir çorba kaşığı az)
70 gr un (Yarım su bardağı)
3 gr damla sakızı (eğer aktarlardan saf damla sakızı alacak iseniz serçe parmağın ucu kadar çok küçük bir miktar yeterli olacaktır)
Vişne Sos (İsteğe Bağlı)
250 gr vişne (çekirdeği ayıklanmış)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
1) Damla sakızını bir miktar şeker ile merdane veya havan yardımıyla ezip toz haline getirelim.
2) Tereyağını tencerede eritelim.
3) Unu ekleyip fazla kavurmadan 1-2 dakika çevirerek ve topaklarını eriterek pişirelim.
4) Süt, şeker, damla sakızını ilave edelim.
5) Karıştırmayı hiç bırakmadan pişirelim.
6) Kıvam alınca ve ortası göbek atıp pof pof atıp kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
7) Oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.
8) Oda sıcaklığına gelince mikserle en yüksek devirde birkaç dakika çırpıp servis kaselerine boşaltalım.
Vişne Sos için muhallebi soğurken tüm malzemeleri kaynatalım ve kıvam alınca ocaktan alalım.
Çubuk tarçını içinden alıp muhallebimizin üzerine sosu dökelim.
Dilerseniz blendırdan geçirip de sos halinde dökebilirsiniz.
Dilerseniz vişne sosu ile süsleyebilirsiniz, ama ben sade seviyorum belki bir top kaymaklı dondurma ile..
4 porsiyon için,
İhtiyaç Listesi:
500 ml süt
60 gr tereyağı
90 gr toz şeker (Yarım su bardağından bir çorba kaşığı az)
70 gr un (Yarım su bardağı)
3 gr damla sakızı (eğer aktarlardan saf damla sakızı alacak iseniz serçe parmağın ucu kadar çok küçük bir miktar yeterli olacaktır)
Vişne Sos (İsteğe Bağlı)
250 gr vişne (çekirdeği ayıklanmış)
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çubuk tarçın
Hazırlanışı:
1) Damla sakızını bir miktar şeker ile merdane veya havan yardımıyla ezip toz haline getirelim.
2) Tereyağını tencerede eritelim.
3) Unu ekleyip fazla kavurmadan 1-2 dakika çevirerek ve topaklarını eriterek pişirelim.
4) Süt, şeker, damla sakızını ilave edelim.
5) Karıştırmayı hiç bırakmadan pişirelim.
6) Kıvam alınca ve ortası göbek atıp pof pof atıp kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
7) Oda sıcaklığına gelene dek ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyelim.
8) Oda sıcaklığına gelince mikserle en yüksek devirde birkaç dakika çırpıp servis kaselerine boşaltalım.
Vişne Sos için muhallebi soğurken tüm malzemeleri kaynatalım ve kıvam alınca ocaktan alalım.
Çubuk tarçını içinden alıp muhallebimizin üzerine sosu dökelim.
Dilerseniz blendırdan geçirip de sos halinde dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder