Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben
eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım.
Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu
tarifi denemelisiniz.
Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
Meyveli kısmı:
3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım
3 çorba kaşığı şeker (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına
bakarak ayarlayabilirsiniz)
2-3 çorba kaşığı dişe kırık ceviz (parçalar dişe gelecek
şekilde olsun)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
1) Yumurta sarıları, şeker, süt, nişasta, un ve vanilyayı
çırpıcı tel ile karıştıra karıştıra ocağa alıp pişirelim.
2) Muhallebi kıvamı alıp istediğimiz kıvama gelince altını
kapatıp soğumaya bırakalım ve ara ara kabuk tutmasın diye karıştıralım.
3) O soğurken elmalı harcımızı hazırlayalım. Elmamızı soyup
küp küp minik parçalara doğrayalım. Üzerine limon suyunu gezdirelim ki
kararmasın.
4) Ocakta şeker ve elmaları soteleyelim, kıtırlığı gitsin biraz
yumuşasın.
5) Ceviz ve tarçını da ekleyelim ve sotelemeye devam edelim.
Tadına bakın mutlaka, yumuşaklığına damağınız karar versin:) Ben orta ateşte toplamda
3-4 dakika soteledim. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alabilirsiniz.
6) Magnolia pudingimiz soğudu. Bu sırada 1 paket süt
kremasını 2-3 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım ve pudingle
karıştırarak 1 dakika daha çırpalım.
7) Büyük bir borcama veya kaselere sırasıyla bisküvi,
puding, meyve, bisküvi, puding ve
bisküvi+tarçın olarak dizelim. Kaselerde yapıyorsanız iki kat meyve de
dizebilirsiniz.
8)Buzdolabında en az 3 saat soğutalım ve kaşıkla düz tatlı
tabaklarına servis edelim.
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder