18 Mayıs 2014

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz.
Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.

Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
Meyveli kısmı:
3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım
3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz)
2-3 çorba kaşığı dişe kırık ceviz (parçalar dişe gelecek şekilde olsun)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Yumurta sarıları, şeker, süt, nişasta, un ve vanilyayı çırpıcı tel ile karıştıra karıştıra ocağa alıp pişirelim.
2) Muhallebi kıvamı alıp istediğimiz kıvama gelince altını kapatıp soğumaya bırakalım ve ara ara kabuk tutmasın diye karıştıralım.
3) O soğurken elmalı harcımızı hazırlayalım. Elmamızı soyup küp küp minik parçalara doğrayalım. Üzerine limon suyunu gezdirelim ki kararmasın.
4) Ocakta şeker ve elmaları soteleyelim, kıtırlığı gitsin biraz yumuşasın.
5) Ceviz ve tarçını da ekleyelim ve sotelemeye devam edelim. Tadına bakın mutlaka, yumuşaklığına damağınız karar versin:) Ben orta ateşte toplamda 3-4 dakika soteledim. İstediğiniz yumuşaklığa gelince ocaktan alabilirsiniz.
6) Magnolia pudingimiz soğudu. Bu sırada 1 paket süt kremasını 2-3 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım ve pudingle karıştırarak 1 dakika daha çırpalım.
7) Büyük bir borcama veya kaselere sırasıyla bisküvi, puding, meyve, bisküvi, puding  ve bisküvi+tarçın olarak dizelim. Kaselerde yapıyorsanız iki kat meyve de dizebilirsiniz.
8)Buzdolabında en az 3 saat soğutalım ve kaşıkla düz tatlı tabaklarına servis edelim.

Servis önerisi: Bir top dondurma ile lezzeti ikiye katlayabilirsiniz:)

Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder