Ana içeriğe atla

Baget Ekmeği


Katkı maddesiz %100 doğal ekmeklerden bir tanesi daha! Bence bu tariflerden sonra marketten kolay kolay ekmek almazsınız. Baget ekmeği hepimizin bildiği somun ekmek. Yapımı gayet kolay, yalnız yapıldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketmek gerekiyor. Koruyucu katkı maddesi olmadığı için beklettikçe doğal bir sonuç olarak sertleşebiliyor.

4 adet küçük boy (20 cm boyunda) baget ekmeği için,
İhtiyaç Listesi:
Hamurun ilk kısmı (ekşi maya) için
260 gr un (2 su bardağından 2 çorba kaşığı eksik)
270 ml su
25 gr yaş maya
Final hamur için
300 gr un (2 su bardağından 2 çorba kaşığı fazla)
150 ml su
10 gr tuz (1+1/4 tatlı kaşığı)

Yapılışı:
1) Ekşi maya olan kısım için yaş mayayı derin bir kaba alıp üzerine 270 ml suyu ilave edelim ve mayayı elimizle veya çırpıcı yardımıyla çözdürelim.
2) 260 gr unu da içine ekleyip bulamaç haline getirelim. Üzerini streçleyip oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakalım.(hacmi 2 katına çıkacak, yaklaşık 25-30 dakika beklesin)
3) Mayalanan hamurun üzerine 300 gr un, 150 ml su ve 10 gr tuzu ekleyip yaklaşık 10 dk yoğuralım.
4) Tezgahı unlayıp hamuru dörde bölelim ve beze yapalım.
5) Bezelerin üzerine bir miktar un serpip sadece üzerini örtecek kadar streçle kapatalım ve biraz daha mayalanmaya bırakalım.(yaklaşık 10-15 dk)
6) Bezelere silindir şekli verelim ve tepsiye dizelim.
7) Önceden ısınmış 200 C fırına tepsiyi yerleştirelim ve fırının tabanına tavanına çeşme suyu sıkalım veya elimizle serpelim içi iyice buhar olmalı ve ekmeklerimizi yaklaşık 20 dk pişirelim.

Not: Kullanılan su bardağını 200 ml olarak düşünebilirsiniz.


 


Afiyet olsun!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Frambuazlı Cheesecake

Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız.
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket eti burçak
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Kek için:
2 yumurta
3/4 su bardağı şeker
300 gr Pınar Beyaz
1 çay bardağı süt kreması
2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın)
2 tatlı kaşığı vanilya
Sosu için:
2 su bardağı frambuaz
4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
1 dolu yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Hazırlanışı:
1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın.
2) Tereyağını tavada eritip bisküvi ve ceviz ile karıştıralım. Bu …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *