Ana içeriğe atla

Vişneli Cheesecake


Aslında cheesecake yapımı gerçekten kolay, birkaç püf noktayı da uygularsak yüzde yüz iyi bir sonuç alırsınız. Bunlardan biri pişme derecesi ve süresi. İkincisi ise yumurtaları ekledikten sonra mümkün olduğunca yavaş ve az çırpmak. Böylece karışımın içine hava girmesini önleyerek fazla kabarmasını ve çatlamasını önleyeceğiz.

18-20 cm'lik kalıp için,
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı bal
Dolgusu için:
300 gr Pınar Beyaz
50 ml krema (Yarım paket)
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
50 gr un (1/3 su bardağı)
4 yumurta
1 paket vanilin
Vişne Sosu için:
100 ml vişne suyu (Yarım su bardağı)
200 gr vişne
120 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
20 gr nişasta (2 çorba kaşığı)

Yapılışı:
1) Öncelikle tereyağı, bisküvi ve balı rondoda çekelim. Elimizle sıkıştırdığımızda birbirini tutmalı parçalar.
2) Kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.
3) Taban için kullandığımız malzemeler zaten pişmiş olduğu için ön pişirme yapmayacağız.
4) Dolgu için peynir ve toz şekeri mikserle çırpalım.
5) Kremayı ve unu ekleyelim biraz daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ekleyip yavaş hızda çırpalım. Yavaş olmalıyız çünkü karışımın içine ne kadar az hava girerse o kadar iyi. Cheesecakeimiz çok kabarmamalı, yoksa çatlar ki bu da istemediğimiz bir durum.
7) Kalıba dökelim ve önceden ısınmış 150 Cde yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
8) Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor olmalı, dolapta bekledikçe zaten katılaşacak. Kalıptan hiç çıkarmadan oda sıcaklığında soğutalım.
9) Sosu için vişne suyu, vişne ve şekeri ocağa alalım ve kaynatalım.
10) Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda karıştırarak açalım ve vişneli karışıma ekleyelim.
11) Vişne sosunun kıvamı tamamen size kalmış yoğunlaşınca ocaktan alalım. Unutmayalım ki içindeki nişasta yüzünden bekledikçe biraz daha yoğunlaşacak.
12) Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine sosu dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Vişne tanelerinin ağza gelmesini sevmiyorsanız rondoda çekip marmelat hale getirebilirsiniz.


bunlar da mini kalıplarda pişenler <3

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2'ye b

Örgü Bebek Kıyafetleri

Merhaba sevgili dostlar! Blogumun dükkan kısmından satın almak istediğiniz şeyler ve fiyat bilgisi için lütfen secilinpastadunyasi@gmail.com adresine mail atınız.  Üstelik kargo ücretsiz!!! Bebeğinize veya yakınlarınızın bebeklerine hediye etmek, onları bu rengarenk süslü kıyafetlerle giydirmek isterseniz aşağıda sizi bir sürü model bekliyor. Canım teyzoşumun ördüğü el emeği göz nuru bu güzel kıyafetler bebişinizi sıcacık tutacak, yumuşak dokusuyla kendisini çok rahat hissettirecek, renkli, desenli ve güzel modeliyle de gittiği her yerde beğeni toplayacak :) Özel renkte ve modelde siparişleriniz için de lütfen mail atın. 1.Pembe yelek 2.Sarı yelek 3.Pudra rengi yelek 4.Açık pembe rengi süveter 5.Somon rengi yelek 6.Somon rengi etek  7.Buz mavisi kazak 8.Yeşil renkte yelek 9.İki renkli yakalı yelek 10.Kırmızı çizgili beyaz hırka 11.Kar beyazı hırka 12.Sarı-lila çizgili yelek 14.Beyaz yelek

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *