Ana içeriğe atla

Vişneli Cheesecake


Aslında cheesecake yapımı gerçekten kolay, birkaç püf noktayı da uygularsak yüzde yüz iyi bir sonuç alırsınız. Bunlardan biri pişme derecesi ve süresi. İkincisi ise yumurtaları ekledikten sonra mümkün olduğunca yavaş ve az çırpmak. Böylece karışımın içine hava girmesini önleyerek fazla kabarmasını ve çatlamasını önleyeceğiz.

18-20 cm'lik kalıp için,
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı bal
Dolgusu için:
300 gr Pınar Beyaz
50 ml krema (Yarım paket)
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
50 gr un (1/3 su bardağı)
4 yumurta
1 paket vanilin
Vişne Sosu için:
100 ml vişne suyu (Yarım su bardağı)
200 gr vişne
120 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
20 gr nişasta (2 çorba kaşığı)

Yapılışı:
1) Öncelikle tereyağı, bisküvi ve balı rondoda çekelim. Elimizle sıkıştırdığımızda birbirini tutmalı parçalar.
2) Kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.
3) Taban için kullandığımız malzemeler zaten pişmiş olduğu için ön pişirme yapmayacağız.
4) Dolgu için peynir ve toz şekeri mikserle çırpalım.
5) Kremayı ve unu ekleyelim biraz daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ekleyip yavaş hızda çırpalım. Yavaş olmalıyız çünkü karışımın içine ne kadar az hava girerse o kadar iyi. Cheesecakeimiz çok kabarmamalı, yoksa çatlar ki bu da istemediğimiz bir durum.
7) Kalıba dökelim ve önceden ısınmış 150 Cde yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
8) Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor olmalı, dolapta bekledikçe zaten katılaşacak. Kalıptan hiç çıkarmadan oda sıcaklığında soğutalım.
9) Sosu için vişne suyu, vişne ve şekeri ocağa alalım ve kaynatalım.
10) Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda karıştırarak açalım ve vişneli karışıma ekleyelim.
11) Vişne sosunun kıvamı tamamen size kalmış yoğunlaşınca ocaktan alalım. Unutmayalım ki içindeki nişasta yüzünden bekledikçe biraz daha yoğunlaşacak.
12) Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine sosu dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Vişne tanelerinin ağza gelmesini sevmiyorsanız rondoda çekip marmelat hale getirebilirsiniz.


bunlar da mini kalıplarda pişenler <3

Afiyet olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz. ...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *