Ana içeriğe atla

Vişneli Cheesecake


Aslında cheesecake yapımı gerçekten kolay, birkaç püf noktayı da uygularsak yüzde yüz iyi bir sonuç alırsınız. Bunlardan biri pişme derecesi ve süresi. İkincisi ise yumurtaları ekledikten sonra mümkün olduğunca yavaş ve az çırpmak. Böylece karışımın içine hava girmesini önleyerek fazla kabarmasını ve çatlamasını önleyeceğiz.

18-20 cm'lik kalıp için,
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı bal
Dolgusu için:
300 gr Pınar Beyaz
50 ml krema (Yarım paket)
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
50 gr un (1/3 su bardağı)
4 yumurta
1 paket vanilin
Vişne Sosu için:
100 ml vişne suyu (Yarım su bardağı)
200 gr vişne
120 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
20 gr nişasta (2 çorba kaşığı)

Yapılışı:
1) Öncelikle tereyağı, bisküvi ve balı rondoda çekelim. Elimizle sıkıştırdığımızda birbirini tutmalı parçalar.
2) Kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.
3) Taban için kullandığımız malzemeler zaten pişmiş olduğu için ön pişirme yapmayacağız.
4) Dolgu için peynir ve toz şekeri mikserle çırpalım.
5) Kremayı ve unu ekleyelim biraz daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ekleyip yavaş hızda çırpalım. Yavaş olmalıyız çünkü karışımın içine ne kadar az hava girerse o kadar iyi. Cheesecakeimiz çok kabarmamalı, yoksa çatlar ki bu da istemediğimiz bir durum.
7) Kalıba dökelim ve önceden ısınmış 150 Cde yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
8) Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor olmalı, dolapta bekledikçe zaten katılaşacak. Kalıptan hiç çıkarmadan oda sıcaklığında soğutalım.
9) Sosu için vişne suyu, vişne ve şekeri ocağa alalım ve kaynatalım.
10) Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda karıştırarak açalım ve vişneli karışıma ekleyelim.
11) Vişne sosunun kıvamı tamamen size kalmış yoğunlaşınca ocaktan alalım. Unutmayalım ki içindeki nişasta yüzünden bekledikçe biraz daha yoğunlaşacak.
12) Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine sosu dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Vişne tanelerinin ağza gelmesini sevmiyorsanız rondoda çekip marmelat hale getirebilirsiniz.


bunlar da mini kalıplarda pişenler <3

Afiyet olsun!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
2 dolu yemek kaşığı tereyağı2 dolu yemek kaşığı un500 ml süt1/2 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. Şekeri de ekleyelim.Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sür…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *