Ana içeriğe atla

Vişneli Cheesecake


Aslında cheesecake yapımı gerçekten kolay, birkaç püf noktayı da uygularsak yüzde yüz iyi bir sonuç alırsınız. Bunlardan biri pişme derecesi ve süresi. İkincisi ise yumurtaları ekledikten sonra mümkün olduğunca yavaş ve az çırpmak. Böylece karışımın içine hava girmesini önleyerek fazla kabarmasını ve çatlamasını önleyeceğiz.

18-20 cm'lik kalıp için,
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı bal
Dolgusu için:
300 gr Pınar Beyaz
50 ml krema (Yarım paket)
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
50 gr un (1/3 su bardağı)
4 yumurta
1 paket vanilin
Vişne Sosu için:
100 ml vişne suyu (Yarım su bardağı)
200 gr vişne
120 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
20 gr nişasta (2 çorba kaşığı)

Yapılışı:
1) Öncelikle tereyağı, bisküvi ve balı rondoda çekelim. Elimizle sıkıştırdığımızda birbirini tutmalı parçalar.
2) Kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.
3) Taban için kullandığımız malzemeler zaten pişmiş olduğu için ön pişirme yapmayacağız.
4) Dolgu için peynir ve toz şekeri mikserle çırpalım.
5) Kremayı ve unu ekleyelim biraz daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ekleyip yavaş hızda çırpalım. Yavaş olmalıyız çünkü karışımın içine ne kadar az hava girerse o kadar iyi. Cheesecakeimiz çok kabarmamalı, yoksa çatlar ki bu da istemediğimiz bir durum.
7) Kalıba dökelim ve önceden ısınmış 150 Cde yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
8) Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor olmalı, dolapta bekledikçe zaten katılaşacak. Kalıptan hiç çıkarmadan oda sıcaklığında soğutalım.
9) Sosu için vişne suyu, vişne ve şekeri ocağa alalım ve kaynatalım.
10) Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda karıştırarak açalım ve vişneli karışıma ekleyelim.
11) Vişne sosunun kıvamı tamamen size kalmış yoğunlaşınca ocaktan alalım. Unutmayalım ki içindeki nişasta yüzünden bekledikçe biraz daha yoğunlaşacak.
12) Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine sosu dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Vişne tanelerinin ağza gelmesini sevmiyorsanız rondoda çekip marmelat hale getirebilirsiniz.


bunlar da mini kalıplarda pişenler <3

Afiyet olsun!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım.
Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :)

1 orta boy kavanoz marmelat için,
İhtiyaç Listesi:
Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım)
1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı)
1 parça karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim.
2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım.
3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim.
4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim.
5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım.
6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.

Afiyet …

Akdeniz Ekmeği / Focaccia

Mutfak Sanatları Akademisinde bu hafta ekmekler haftasıydı ve birbirinden leziz ekmekler yaptık. Hepsi çok besleyici ve katkı maddesiz. Üstelik evde de rahatlıkla yapabiliriz. 
İlk ekmeğim aslında ekmekten çok daha fazlası olan bir İtalyan ekmeği 'Focaccia'. Yani çeşnili, zeytinyağlı, hafif ve inanılmaz lezzetli kekimsi bir ekmek. Kahvaltılarda yiyebileceğimiz gibi çayın yanında atıştırmalık, bu güzel havalarda pikniğe götürmelik, misafirlerinize sunmalık bir ekmek. İçine yakışacağını düşündüğünüz dilediğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.(soğan, sarımsak, çeşitli ot ve baharatlar)

Biraz da mayalardan bahsedip hemen tarife geçiyorum. Ekmek yaparken kuru ve yaş maya kullanıyorsak mutlaka bir miktar suyla açmalıyız yani çözdürmeliyiz. İnstant maya da buna gerek yok. Mayayı, tuz ve şeker öldüreceğinden doğrudan temas ettirmemeliyiz. Ayrıca maya çeşitlerinin yoğunluğu birbirinden farklı örneğin bir tarifte kuru maya yazıyor ama elinizde yaş maya varsa kullanacağımız miktarlar şöyle: 1…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *