Aslında cheesecake yapımı gerçekten kolay, birkaç püf noktayı da uygularsak yüzde yüz iyi bir sonuç alırsınız. Bunlardan biri pişme derecesi ve süresi. İkincisi ise yumurtaları ekledikten sonra mümkün olduğunca yavaş ve az çırpmak. Böylece karışımın içine hava girmesini önleyerek fazla kabarmasını ve çatlamasını önleyeceğiz.
18-20 cm'lik kalıp için,
İhtiyaç Listesi:
Tabanı için:
1 paket petibör bisküvi veya eti burçak bisküvi
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı bal
Dolgusu için:
300 gr Pınar Beyaz
50 ml krema (Yarım paket)
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
50 gr un (1/3 su bardağı)
4 yumurta
1 paket vanilin
Vişne Sosu için:
100 ml vişne suyu (Yarım su bardağı)
200 gr vişne
120 gr toz şeker (1/2 su bardağından biraz fazla)
20 gr nişasta (2 çorba kaşığı)
1) Öncelikle tereyağı, bisküvi ve balı rondoda çekelim. Elimizle sıkıştırdığımızda birbirini tutmalı parçalar.
2) Kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirelim.
3) Taban için kullandığımız malzemeler zaten pişmiş olduğu için ön pişirme yapmayacağız.
4) Dolgu için peynir ve toz şekeri mikserle çırpalım.
5) Kremayı ve unu ekleyelim biraz daha çırpalım.
6) Yumurtaları teker teker ekleyip yavaş hızda çırpalım. Yavaş olmalıyız çünkü karışımın içine ne kadar az hava girerse o kadar iyi. Cheesecakeimiz çok kabarmamalı, yoksa çatlar ki bu da istemediğimiz bir durum.
7) Kalıba dökelim ve önceden ısınmış 150 Cde yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
8) Fırından çıktığında ortası hafif sallanıyor olmalı, dolapta bekledikçe zaten katılaşacak. Kalıptan hiç çıkarmadan oda sıcaklığında soğutalım.
9) Sosu için vişne suyu, vişne ve şekeri ocağa alalım ve kaynatalım.
10) Nişastayı yarım çay bardağı soğuk suda karıştırarak açalım ve vişneli karışıma ekleyelim.
11) Vişne sosunun kıvamı tamamen size kalmış yoğunlaşınca ocaktan alalım. Unutmayalım ki içindeki nişasta yüzünden bekledikçe biraz daha yoğunlaşacak.
12) Oda sıcaklığına gelen kekimizin üzerine sosu dökelim ve buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Vişne tanelerinin ağza gelmesini sevmiyorsanız rondoda çekip marmelat hale getirebilirsiniz.
bunlar da mini kalıplarda pişenler <3
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder