Ana içeriğe atla

Tahin Pekmezli Kek


Kış mevsiminin vazgeçilmezlerindendir tahin-pekmez ikilisi, hatta bir de 3.yü katalım tabi ki ceviz harikası:) Şahsen çocukluğumdan beri bu üçlü hep favorim olmuştur. Hatta bazen abartıp bu muhteşem üçlünün zeka ve pozitiflik de verdiğini düşünüyorum. He enerji verdiği kesin zaten:)

Gelelim tarife, içinde pekmez var bir de şeker mi ekleyeceksin diyenlere dilerlerse şeker miktarını azaltıp pekmezi artırabilirler, ben bu kez böyle yaptım ilerde dediğim gibi yapıp bu yazıyı düzenleyebilirim. Şimdilik bununla idare edin:)

Aşağıdaki ölçü ile 7-8 dilim çıkıyor, ben küçük boy kelepçeli kek kalıbında yaptım. (18 Cm çapında) Dilerseniz ölçüleri kendinize göre artırabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 yumurta
1+1/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pekmez
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kalıbımıza yağlı kağıt serelim veya yağlayıp unlayalım. (tereyağı ile yağlayalım!) Fırını 180Cye getirip ısıtalım. 
Klasik kek gibi yumurta ve şekeri güzelce önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım yaklaşık 3-4 dakika. Ardından yağ, pekmez, tahin ve yoğurdu ekleyip düşük devirde çırpalım iyice karışsınlar. Diğer kapta unu eleyip üzerine kabartma tozu, vanilyayı ekleyip harmanlayalım. Ve yumurtalı karışıma ilave edelim. 
Spatulaya geçip (mikserle çırparsak kabartma tozunun etkisi gider ve kekimiz kabarmaz)güzelce hamura yedirelim homojen olunca cevizleri de ilave edelim ve kalıba dökelim. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayalım, sonra da kürdan ile kontrol ede ede pişirelim. Benimkiler yaklaşık 30 dakikada pişti.

Bon appetit!

Yorumlar

  1. Aaa harika gorunuyor! Mutlaka en kisa zamanda deneyecegiz. sana afiyet olsun :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *