Ana içeriğe atla

Tahin Pekmezli Kek


Kış mevsiminin vazgeçilmezlerindendir tahin-pekmez ikilisi, hatta bir de 3.yü katalım tabi ki ceviz harikası:) Şahsen çocukluğumdan beri bu üçlü hep favorim olmuştur. Hatta bazen abartıp bu muhteşem üçlünün zeka ve pozitiflik de verdiğini düşünüyorum. He enerji verdiği kesin zaten:)

Gelelim tarife, içinde pekmez var bir de şeker mi ekleyeceksin diyenlere dilerlerse şeker miktarını azaltıp pekmezi artırabilirler, ben bu kez böyle yaptım ilerde dediğim gibi yapıp bu yazıyı düzenleyebilirim. Şimdilik bununla idare edin:)

Aşağıdaki ölçü ile 7-8 dilim çıkıyor, ben küçük boy kelepçeli kek kalıbında yaptım. (18 Cm çapında) Dilerseniz ölçüleri kendinize göre artırabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 yumurta
1+1/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pekmez
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kalıbımıza yağlı kağıt serelim veya yağlayıp unlayalım. (tereyağı ile yağlayalım!) Fırını 180Cye getirip ısıtalım. 
Klasik kek gibi yumurta ve şekeri güzelce önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım yaklaşık 3-4 dakika. Ardından yağ, pekmez, tahin ve yoğurdu ekleyip düşük devirde çırpalım iyice karışsınlar. Diğer kapta unu eleyip üzerine kabartma tozu, vanilyayı ekleyip harmanlayalım. Ve yumurtalı karışıma ilave edelim. 
Spatulaya geçip (mikserle çırparsak kabartma tozunun etkisi gider ve kekimiz kabarmaz)güzelce hamura yedirelim homojen olunca cevizleri de ilave edelim ve kalıba dökelim. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayalım, sonra da kürdan ile kontrol ede ede pişirelim. Benimkiler yaklaşık 30 dakikada pişti.

Bon appetit!

Yorumlar

  1. Aaa harika gorunuyor! Mutlaka en kisa zamanda deneyecegiz. sana afiyet olsun :-)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

Orman Meyveli Yaş Pasta

mmm... Muhteşem orman meyveli tatlıda hafif ekşiyi sevenler için gelsin bu tarif :) Yaş pasta yapımı kolay diyemem ama pandispanya tarifi hem kolay hem garanti. Kremasını değiştirerek de dilediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Sade yapmak istiyorsanız kakaoyu çıkarıp yerine 20 gr (2 çorba kaşığı) un eklemelisiniz. Çıkardığımız miktarda eklemiyoruz çünkü kakao undan daha sıkı ve sert bir malzeme. Tarif uzun gibi görünebilir ama ben ayrıntılı anlattım o yüzden :) 18cm'lik kalıpta yaklaşık 10 dilim için, Kakaolu Pandispanya 4 yumurta akı 4 yumurta sarısı 150 gr toz şeker (3/4 su bardağı) 145 gr un (1 su bardağı) 2 gr kabartma tozu (yarım çay kaşığı) 30 gr kakao (1/3 su bardağından biraz az) 40 ml zeytinyağı (3 çorba kaşığı) 1) Yumurta sarılarını zeytinyağı ile karıştıralım. 2) Yumurta aklarını 1 dakika en yüksek devirde çırpalım köpük köpük olunca azar azar toz şekeri ekleyelim ve yine kar gibi olana dek çırpalım. 3) Yağlı karışıma yumurta aklarını spatula ile yedire

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *