28 Ocak 2014


Kış mevsiminin vazgeçilmezlerindendir tahin-pekmez ikilisi, hatta bir de 3.yü katalım tabi ki ceviz harikası:) Şahsen çocukluğumdan beri bu üçlü hep favorim olmuştur. Hatta bazen abartıp bu muhteşem üçlünün zeka ve pozitiflik de verdiğini düşünüyorum. He enerji verdiği kesin zaten:)

Gelelim tarife, içinde pekmez var bir de şeker mi ekleyeceksin diyenlere dilerlerse şeker miktarını azaltıp pekmezi artırabilirler, ben bu kez böyle yaptım ilerde dediğim gibi yapıp bu yazıyı düzenleyebilirim. Şimdilik bununla idare edin:)

Aşağıdaki ölçü ile 7-8 dilim çıkıyor, ben küçük boy kelepçeli kek kalıbında yaptım. (18 Cm çapında) Dilerseniz ölçüleri kendinize göre artırabilirsiniz.

İhtiyaç Listesi:
2 yumurta
1+1/4 su bardağı un
4 yemek kaşığı pekmez
3/4 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tahin
1/2 su bardağı ceviz
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı:
Kalıbımıza yağlı kağıt serelim veya yağlayıp unlayalım. (tereyağı ile yağlayalım!) Fırını 180Cye getirip ısıtalım. 
Klasik kek gibi yumurta ve şekeri güzelce önce düşük sonra yüksek devirde çırpalım yaklaşık 3-4 dakika. Ardından yağ, pekmez, tahin ve yoğurdu ekleyip düşük devirde çırpalım iyice karışsınlar. Diğer kapta unu eleyip üzerine kabartma tozu, vanilyayı ekleyip harmanlayalım. Ve yumurtalı karışıma ilave edelim. 
Spatulaya geçip (mikserle çırparsak kabartma tozunun etkisi gider ve kekimiz kabarmaz)güzelce hamura yedirelim homojen olunca cevizleri de ilave edelim ve kalıba dökelim. İlk 20 dakika fırının kapağını hiç açmayalım, sonra da kürdan ile kontrol ede ede pişirelim. Benimkiler yaklaşık 30 dakikada pişti.

Bon appetit!

1 yorum:

Yorum Gönder