Ana içeriğe atla

Muzlu ve Çikolata Parçalı Muffin


Dünyanın en güzel malzemelerini bir araya getirdim! Muz, çikolata, ceviz, tarçın daha ne olsun:) Bu güzel muffinler görünüşünde çok belli olmasa da iki katmandan oluşuyor yani muz dışında bu saydığım malzemeleri arasına ve en üstüne serpiyoruz, hafif karamelize olmalarını sağlıyoruz.

Aşağıdaki ölçülerden-muffin kalıbının büyüklüğüne bağlı olarak değişeceğini düşünürsek-ortalama 16-18 adet muffin çıkıyor. 

İhtiyaç Listesi:
Hamuru için:
1.5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu kullanın)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı şeker
60 gr tereyağı (yaklaşık yarım paket)
1 yumurta
1.5 su bardağı muz püresi (Yaklaşık 3 küçük Anamur muzu)
3 yemek kaşığı yoğurt (çok sulu kısmından olmasın)

Üstü ve arasının karamelize olması için:
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/4 su bardağı esmer şeker 
3/4 su bardağı ufak parçalara ayrılmış çikolata (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı ufak parçalara ayrılmış ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Fırınımızı 220 Cye ayarlıyoruz. Bir kapta kuru malzemeleri yani unu, kabartma tozu, karbonatı, vanilyayı, tarçını, tuzu harmanlıyoruz. Tabi ki unu elemeyi unutmayalım. Muzu blender'da çekiyoruz. Başka bir kapta ara ve üstü için olan tüm malzemeleri (tarçın, esmer şeker, çikolata ve cevizi karıştırıyoruz) 

 Bir diğer kapta ise tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz yumurtayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Yoğurdu ve püreyi ekleyip düşük devirde birbirlerine karışmalarını sağlıyoruz. Son olarak unlu karışımı da ekleyip mikseri bir kenara bırakıp spatula ile birkaç kez karıştırıp kalıplara 1'er kaşık koyuyoruz. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip yeniden hamur koyup en üste yine çikolatalı karışımdan serpiyoruz. Fırına verip 5 dakika 220 C'de daha sonrak 15-20 dakika 180 C'de pişiriyoruz.

Not: Dilerseniz fotoğrafların üzerine tıklayıp daha büyük ve net şekilde yapılış aşamalarını görüntüleyebilirsiniz.

Bon appetit!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım..

Not:Biz bayabüyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:)

35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için,
İhtiyaç Listesi:
200 gr un (1,5 su bardağı)
400 gr toz şeker (2 su bardağı)
250 gr irmik
4 yumurta
200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla)
150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı)
6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı)
6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı)
Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için:
700 gr toz şeker (3,5 su bardağı)
1 lt su (5 su bardağı)
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım.
2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım.
3) Un, karbonat, kabartma tozu, irmiği de ekleyip 1-2 dakika daha karıştı…

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *