Ana içeriğe atla

Muzlu ve Çikolata Parçalı Muffin


Dünyanın en güzel malzemelerini bir araya getirdim! Muz, çikolata, ceviz, tarçın daha ne olsun:) Bu güzel muffinler görünüşünde çok belli olmasa da iki katmandan oluşuyor yani muz dışında bu saydığım malzemeleri arasına ve en üstüne serpiyoruz, hafif karamelize olmalarını sağlıyoruz.

Aşağıdaki ölçülerden-muffin kalıbının büyüklüğüne bağlı olarak değişeceğini düşünürsek-ortalama 16-18 adet muffin çıkıyor. 

İhtiyaç Listesi:
Hamuru için:
1.5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat (yoksa kabartma tozu kullanın)
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı şeker
60 gr tereyağı (yaklaşık yarım paket)
1 yumurta
1.5 su bardağı muz püresi (Yaklaşık 3 küçük Anamur muzu)
3 yemek kaşığı yoğurt (çok sulu kısmından olmasın)

Üstü ve arasının karamelize olması için:
1/2 yemek kaşığı tarçın
1/4 su bardağı esmer şeker 
3/4 su bardağı ufak parçalara ayrılmış çikolata (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı ufak parçalara ayrılmış ceviz (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Fırınımızı 220 Cye ayarlıyoruz. Bir kapta kuru malzemeleri yani unu, kabartma tozu, karbonatı, vanilyayı, tarçını, tuzu harmanlıyoruz. Tabi ki unu elemeyi unutmayalım. Muzu blender'da çekiyoruz. Başka bir kapta ara ve üstü için olan tüm malzemeleri (tarçın, esmer şeker, çikolata ve cevizi karıştırıyoruz) 

 Bir diğer kapta ise tereyağı ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz yumurtayı ilave edip 1-2 dakika daha çırpıyoruz. Yoğurdu ve püreyi ekleyip düşük devirde birbirlerine karışmalarını sağlıyoruz. Son olarak unlu karışımı da ekleyip mikseri bir kenara bırakıp spatula ile birkaç kez karıştırıp kalıplara 1'er kaşık koyuyoruz. Üzerine çikolatalı karışımı ekleyip yeniden hamur koyup en üste yine çikolatalı karışımdan serpiyoruz. Fırına verip 5 dakika 220 C'de daha sonrak 15-20 dakika 180 C'de pişiriyoruz.

Not: Dilerseniz fotoğrafların üzerine tıklayıp daha büyük ve net şekilde yapılış aşamalarını görüntüleyebilirsiniz.

Bon appetit!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *