14 Nisan 2014

24 yıllık ömrü hayatımda ilk kez geçtiğimiz ay, işyerimin öğlen yemeğinde çıkmasıyla tattığım ve hayran olduğum bu helvayı evde tatlı krizine girince yapayım dedim, ilk denememde tam istediğim kıvamdaydı, tutturdum!
Hem öyle ahım şahım malzemeye de gerek yok, gerçekten çok basit.

Hazırlama Süresi:40 dakika
4-6 kişilik un helvası için,

İhtiyaç Listesi:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
3/4 su bardağı şeker
Yarım paket vanilin
1+1/4 su bardağı süt
Dilerseniz ceviz, fındık, badem

Yapılışı:
1) Tereyağı ve unu güzelce yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Bu karışım önce katı görünecek ama sonra gittikçe sıvılaşacak.
2) Başka bir kapta şeker, vanilya ve sütü içindeki şeker eriyene dek karıştıralım.
3) Un helvası sıvılaştıktan sonra 5-10 dakika daha kavuralım rengi biraz dönsün ve içine sütlü karışımı ekleyelim. Çabuk bir şekilde karıştıralım, zaten hemen katılaşacak.
4) 1-2 dakika içinde altını kapatıp ılıkken servis edelim. Kaymaklı dondurmayla da mis olur hani! :)
         
Bon appetit!
                                                               



3 yorum:

Yorum Gönder