Ana içeriğe atla

Sütlü Un Helvası

24 yıllık ömrü hayatımda ilk kez geçtiğimiz ay, işyerimin öğlen yemeğinde çıkmasıyla tattığım ve hayran olduğum bu helvayı evde tatlı krizine girince yapayım dedim, ilk denememde tam istediğim kıvamdaydı, tutturdum!
Hem öyle ahım şahım malzemeye de gerek yok, gerçekten çok basit.

Hazırlama Süresi:40 dakika
4-6 kişilik un helvası için,

İhtiyaç Listesi:
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
3/4 su bardağı şeker
Yarım paket vanilin
1+1/4 su bardağı süt
Dilerseniz ceviz, fındık, badem

Yapılışı:
1) Tereyağı ve unu güzelce yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Bu karışım önce katı görünecek ama sonra gittikçe sıvılaşacak.
2) Başka bir kapta şeker, vanilya ve sütü içindeki şeker eriyene dek karıştıralım.
3) Un helvası sıvılaştıktan sonra 5-10 dakika daha kavuralım rengi biraz dönsün ve içine sütlü karışımı ekleyelim. Çabuk bir şekilde karıştıralım, zaten hemen katılaşacak.
4) 1-2 dakika içinde altını kapatıp ılıkken servis edelim. Kaymaklı dondurmayla da mis olur hani! :)
         
Bon appetit!
                                                               



Yorumlar

  1. Tarifini denedik.. sonuc harika otesi :) Litvanyalilar helvaya bayildi :)
    paylasim icin tesekkurler :)

    YanıtlaSil
  2. Tarifini denedik.. sonuc harika otesi :) Litvanyalilar helvaya bayildi :) paylasim icin tesekkurler :)
    Altay

    YanıtlaSil
  3. Çok sevindim Altay abi ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Kolay ve Garanti Mermer Kek

En kolay ve en sevilen keklerden biri olarak listede başı çekenlerden! Klasik ev keki aslında, anne keki :) Buyrun en pratiğinden en lezzetlisinden kek yapmak isteyenler için tarif gelsin, 22 cmlik kek kalıbında pişirdim. İhtiyaç Listesi: 4 yumurta 9 türk kahvesi fincanı un 5 türk kahvesi fincanı şeker 3 türk kahvesi fincanı sıvıyağ 4 türk kahvesi fincanı süt 4 dolu yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Yapılışı Yumurtalar ve şeker en az 5 dakika iyice beyazlaşana dek çırpılır.  Sıvıyağ, süt ve vanilya eklenir 1 dakika daha çırpılır.  Un ve kabartma tozu. 1-2 dakika daha düşük devirde çırpılır.  Karışımın yarısı yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış kalıba aktarılır. Kalan yarısına kakao elenerek eklenir (Mutlaka elenmeli yoksa topaklanır) ve 1 dakika karıştırılır. Sade hamur karışımının üzerine eklenir ve çatal ile desen yaparcasına şekil verilir. 180 C'de 45-50 dakika kadar pişirilir, kürdan testi yapılır, fırından çıkınca 15-20...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *