29 Nisan 2014


Kekin, tatlının, pastanın içinde hayatta kuru meyve, yemiş sevmeyen biri olarak söylüyorum ki bu tarif i-na-nıl-maz! İçindeki tarçın aroması, incirin lezzeti, kekin yumuşaklığı ağızda dağılırken cevizin kıtırlığı ve şekeri dengelemesi.. En iyisi anlatmayayım siz yaşayın ve bu güzelliğin tadını çıkarın :)

Hazırlama Süresi:20 dk.
Pişme Süresi:25-30 dk.

20 adet muffin veya 18cm çapında kek kalıbı için,
İhtiyaç Listesi:
185 gr un (1+1/3 su bardağı)
175 gr toz şeker (3/4 su bardağı+1 çorba kaşığı)
150 gr tereyağı
3 yumurta
220 ml su (1 su bardağından biraz fazla)
10 adet kuru incir
80 gr ceviz (1 su bardağı)
1 paket kabartma tozu
5 gr tarçın (1 tatlı kaşığı)

Yapılışı:
1.Kuru incirleri minik parçalara keselim. Cevizleri de yine dişe gelecek şekilde ufaltalım.
2.Su, tereyağı, incir ve tarçını küçük bir tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynamaya bırakalım.
3.Kaynayan incirleri ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
4.Yumurtalarla toz şekeri koyu bir krema haline gelip rengi açılana dek en yüksek devirde çırpalım.
5.Un, kabartma tozunu eleyip yumurtalı karışıma ekleyelim ve spatula ile karıştıralım.
6.Cevizi ve soğumuş incirli karışımımızı da ekleyip homojen olana dek spatula ile tabandan üste doğru karıştıralım. İncirli karışım yoğun olduğu için dibe çökebilir bu yüzden dikkatli olalım ve iyice homojen olunca kalıplarımıza dökelim.
7.Kek kalıbı kullanıyorsak mutlaka yağlayalım. Muffin kalıbına döküyorsak ise kalıbın tamamını doldurmayalım, yarım cm boşluk kalsın.
8.Önceden ısınmış 180 C'de fırında yaklaşık 20-25 dkk pişirelim. Kürdan testi uygulayalım.
9.Fırından çıkarınca oda sıcaklığında soğutalım ılınınca afiyetle yiyelim:)

0 yorum:

Yorum Gönder