Ana içeriğe atla

Magnolia Puding


2010 yılı Bodrum tatilimde Cookshop'la tanışmama rağmen çok sonradan İstanbul'a açıldığında deneyip mekanın müdavimi olmama sebep olan Magnolia puding... 

Normalde her yemeğin/tatlının evde yapılması taraftarı değilim. Bazı özel yiyecekler doğduğu yerde yenmelidir diye düşünüyorum.(Mesela tantuni:)) Orjinal adı Magnolia Bakery's Banana Pudding olan bu tarifin anavatanı Amerika'da, Magnolia Bakery isimli pastacı.(incelemek isteyenler için http://www.magnoliabakery.com/ )Umarım bir gün yolum oralara düşer de hem bu pudingi hem de birbirinden güzel cupcake'lerini yerim:) Gelelim benim tarife... 


İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
3-4 adet muz (isteğe göre)
10-12 adet çilek (isteğe göre)







Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, süt, nişasta, vanilya ve unu çırpıcı yardımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. 




Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 3-4 dakika çırpılmış kremayı ilave edip yeniden çırpıcı ile homojen olana dek karıştırıyoruz.

Meyveleri minik minik dilimliyoruz. 


Eti cici bebeleri rondodan geçiriyoruz.


Bir kup veya büyük borcama cici bebe-krema-meyveler-cici bebe-meyveler-krema şeklinde koyarak karıştırıyoruz. En üste bebe bisküvisini servis ederken koyalım ki yumuşamasın.

Buzdolabında 5-6 saat soğutuyoruz.

Çikolatalı sevenler için de yarım paket süt kremasını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritiyoruz, krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp içine üzerine 80 gr çikolata ekleyip karıştırıyoruz, soğuyunca çikolatayı yine tatlımızın ara katmanlarına dökerek ve en üstünü süsleyerek yapabiliriz. Ben bu ilk seferde meyveliyi tercih ettim.




Bon appetit!

Yorumlar

  1. ellerine sağlık anneciğim,seninle gurur duyuyorum...bu arada sayfandaki müziklere bayıldım.. sevgiler öptüm..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim annecim, beğenmene sevindim, öpüyorum.

      Sil
  2. son fotoğraf çok güzel olmuş :) magnolia hmmmm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Orman Meyveli Yaş Pasta

mmm... Muhteşem orman meyveli tatlıda hafif ekşiyi sevenler için gelsin bu tarif :) Yaş pasta yapımı kolay diyemem ama pandispanya tarifi hem kolay hem garanti. Kremasını değiştirerek de dilediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Sade yapmak istiyorsanız kakaoyu çıkarıp yerine 20 gr (2 çorba kaşığı) un eklemelisiniz. Çıkardığımız miktarda eklemiyoruz çünkü kakao undan daha sıkı ve sert bir malzeme. Tarif uzun gibi görünebilir ama ben ayrıntılı anlattım o yüzden :) 18cm'lik kalıpta yaklaşık 10 dilim için, Kakaolu Pandispanya 4 yumurta akı 4 yumurta sarısı 150 gr toz şeker (3/4 su bardağı) 145 gr un (1 su bardağı) 2 gr kabartma tozu (yarım çay kaşığı) 30 gr kakao (1/3 su bardağından biraz az) 40 ml zeytinyağı (3 çorba kaşığı) 1) Yumurta sarılarını zeytinyağı ile karıştıralım. 2) Yumurta aklarını 1 dakika en yüksek devirde çırpalım köpük köpük olunca azar azar toz şekeri ekleyelim ve yine kar gibi olana dek çırpalım. 3) Yağlı karışıma yumurta aklarını spatula ile yedire

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *