Ana içeriğe atla

Magnolia Puding


2010 yılı Bodrum tatilimde Cookshop'la tanışmama rağmen çok sonradan İstanbul'a açıldığında deneyip mekanın müdavimi olmama sebep olan Magnolia puding... 

Normalde her yemeğin/tatlının evde yapılması taraftarı değilim. Bazı özel yiyecekler doğduğu yerde yenmelidir diye düşünüyorum.(Mesela tantuni:)) Orjinal adı Magnolia Bakery's Banana Pudding olan bu tarifin anavatanı Amerika'da, Magnolia Bakery isimli pastacı.(incelemek isteyenler için http://www.magnoliabakery.com/ )Umarım bir gün yolum oralara düşer de hem bu pudingi hem de birbirinden güzel cupcake'lerini yerim:) Gelelim benim tarife... 


İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
3-4 adet muz (isteğe göre)
10-12 adet çilek (isteğe göre)







Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, süt, nişasta, vanilya ve unu çırpıcı yardımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. 




Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 3-4 dakika çırpılmış kremayı ilave edip yeniden çırpıcı ile homojen olana dek karıştırıyoruz.

Meyveleri minik minik dilimliyoruz. 


Eti cici bebeleri rondodan geçiriyoruz.


Bir kup veya büyük borcama cici bebe-krema-meyveler-cici bebe-meyveler-krema şeklinde koyarak karıştırıyoruz. En üste bebe bisküvisini servis ederken koyalım ki yumuşamasın.

Buzdolabında 5-6 saat soğutuyoruz.

Çikolatalı sevenler için de yarım paket süt kremasını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritiyoruz, krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp içine üzerine 80 gr çikolata ekleyip karıştırıyoruz, soğuyunca çikolatayı yine tatlımızın ara katmanlarına dökerek ve en üstünü süsleyerek yapabiliriz. Ben bu ilk seferde meyveliyi tercih ettim.




Bon appetit!

Yorumlar

  1. ellerine sağlık anneciğim,seninle gurur duyuyorum...bu arada sayfandaki müziklere bayıldım.. sevgiler öptüm..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim annecim, beğenmene sevindim, öpüyorum.

      Sil
  2. son fotoğraf çok güzel olmuş :) magnolia hmmmm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *