Ana içeriğe atla

Magnolia Puding


2010 yılı Bodrum tatilimde Cookshop'la tanışmama rağmen çok sonradan İstanbul'a açıldığında deneyip mekanın müdavimi olmama sebep olan Magnolia puding... 

Normalde her yemeğin/tatlının evde yapılması taraftarı değilim. Bazı özel yiyecekler doğduğu yerde yenmelidir diye düşünüyorum.(Mesela tantuni:)) Orjinal adı Magnolia Bakery's Banana Pudding olan bu tarifin anavatanı Amerika'da, Magnolia Bakery isimli pastacı.(incelemek isteyenler için http://www.magnoliabakery.com/ )Umarım bir gün yolum oralara düşer de hem bu pudingi hem de birbirinden güzel cupcake'lerini yerim:) Gelelim benim tarife... 


İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
3-4 adet muz (isteğe göre)
10-12 adet çilek (isteğe göre)







Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, süt, nişasta, vanilya ve unu çırpıcı yardımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. 




Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 3-4 dakika çırpılmış kremayı ilave edip yeniden çırpıcı ile homojen olana dek karıştırıyoruz.

Meyveleri minik minik dilimliyoruz. 


Eti cici bebeleri rondodan geçiriyoruz.


Bir kup veya büyük borcama cici bebe-krema-meyveler-cici bebe-meyveler-krema şeklinde koyarak karıştırıyoruz. En üste bebe bisküvisini servis ederken koyalım ki yumuşamasın.

Buzdolabında 5-6 saat soğutuyoruz.

Çikolatalı sevenler için de yarım paket süt kremasını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritiyoruz, krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp içine üzerine 80 gr çikolata ekleyip karıştırıyoruz, soğuyunca çikolatayı yine tatlımızın ara katmanlarına dökerek ve en üstünü süsleyerek yapabiliriz. Ben bu ilk seferde meyveliyi tercih ettim.




Bon appetit!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Çikolatalı ve Frambuazlı En Islak Kek

Üstlerinin ıslak, tabana doğru bir türlü ıslanmayan kekler görmekten/yapmaktan hepimiz bıktık değil mi? Çok yakında MSA'da kendisinden eğitim alacağım Özge Şef'e göre gerçek ıslak kek, içinde mutlaka benmari usülü eritilen çikolata barındırmalı. Yani aslında eskiden yediklerimiz üstlerini sütle ıslattığımız kakaolu keklermiş.

Gelelim tarifin küçük ama önemli noktalarına. Öncelikle iyi kalite kuvertür (eritmelik) bitter çikolata kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü en çok onun tadını alacaksınız. Eğer illa sütlü kullanacağım diyorsanız tarifteki şeker miktarını azaltmanız yararınıza olur, çok şekerli ağza yapış yapış gelen sakızımsı bir şey elde ederseniz yoksa. Diğer bir nokta ise pişirme kısmı. Genelde kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına kürdan batırırız ıslak gelmiyorsa pişmiş demektir. Bu ıslak kekte onu yapmayacağız, zaten hamuru kalıba ince döktüğümüz için en fazla yarım saatte pişecek üstü hafif kıtır görünmeli, içi de erimiş çikolatadan dolayı ıslak olmalı.

Art…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *