14 Aralık 2013


2010 yılı Bodrum tatilimde Cookshop'la tanışmama rağmen çok sonradan İstanbul'a açıldığında deneyip mekanın müdavimi olmama sebep olan Magnolia puding... 

Normalde her yemeğin/tatlının evde yapılması taraftarı değilim. Bazı özel yiyecekler doğduğu yerde yenmelidir diye düşünüyorum.(Mesela tantuni:)) Orjinal adı Magnolia Bakery's Banana Pudding olan bu tarifin anavatanı Amerika'da, Magnolia Bakery isimli pastacı.(incelemek isteyenler için http://www.magnoliabakery.com/ )Umarım bir gün yolum oralara düşer de hem bu pudingi hem de birbirinden güzel cupcake'lerini yerim:) Gelelim benim tarife... 


İhtiyaç Listesi:
4 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 kutu süt kreması (200 ml)
3 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket cici bebe bisküvisi
3-4 adet muz (isteğe göre)
10-12 adet çilek (isteğe göre)







Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, süt, nişasta, vanilya ve unu çırpıcı yardımıyla karıştırıp muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. 




Pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca 3-4 dakika çırpılmış kremayı ilave edip yeniden çırpıcı ile homojen olana dek karıştırıyoruz.

Meyveleri minik minik dilimliyoruz. 


Eti cici bebeleri rondodan geçiriyoruz.


Bir kup veya büyük borcama cici bebe-krema-meyveler-cici bebe-meyveler-krema şeklinde koyarak karıştırıyoruz. En üste bebe bisküvisini servis ederken koyalım ki yumuşamasın.

Buzdolabında 5-6 saat soğutuyoruz.

Çikolatalı sevenler için de yarım paket süt kremasını 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritiyoruz, krema kaynama noktasına gelince ocağın altını kapatıp içine üzerine 80 gr çikolata ekleyip karıştırıyoruz, soğuyunca çikolatayı yine tatlımızın ara katmanlarına dökerek ve en üstünü süsleyerek yapabiliriz. Ben bu ilk seferde meyveliyi tercih ettim.




Bon appetit!

3 yorum:

Yorum Gönder