Ana içeriğe atla

Muzlu Rulo Pasta

Rulo pasta yapmak aslında hiç de zor değilmiş, tarif benden denemesi sizden. 

Ben bu tarifi yaparken mis gibi köy yumurtası kullandım. Doğal köy yumurtası demek tavukların işkence çekmeden rahat rahat koca bir bahçeye yayılarak, gezerek, sağlıkla büyüyerek elde ettiği yumurtalar demek, bu da vücudumuza hormonsuz ilaçsız besleyici vitaminler proteinler girmesi demek :) Köy yumurtalarını nereden buldun peki Seçil diyenler olursa buraya tıklayabilir.

İhtiyaç Listesi:
Pandispanya:
3 yumurta
75 gr toz şeker (1/3 su bardağı)
90 gr un (2/3 su bardağı)
1 paket vanilin

Pastacı Kreması:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilin (veya 1 çubuk vanilya)
1 çorba kaşığı tereyağı 

Krem Şanti:
1 paket krem şanti paketin arkasında belirtilen miktarda süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır, pastacı kreması soğuyunca onunla birleştirilerek çırpılır.

ve arası için tabi ki
2 adet muz, dilerseniz çilek, böğürtlen..
Üzerini süslemek için pudra şekeri

Pandispanya hazırlanışı:
1) Pandispanya için yumurta, şeker ve vanilini 3-4 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım.
2) Un ekleyelim ve spatula ile karıştırarak homojen hale getirelim.
3) Silpat (silikon fırın kağıdı) veya yağlı kağı serdiğimiz tepsiye aşağıdaki gibi dökelim kalınlığı maksimum 2-3 cm olacak şekilde her yeri eşit miktarda olacak şekilde yayalım.
4) Önceden ısınmış 200 C fırında üzeri hafif kızarana dek 10-15 dkk pişirelim.

Pastacı kreması hazırlanışı:
1) Süt ve vanilyayı ocakta ısıtalım.
2) Yumurta sarılarını şeker ile çırpıcı tel ile karıştıralım.
3) Yumurtalı karışıma unu da ekleyelim
4) Süt ve vanilya kaynama noktasına geldiği zaman ocaktan alıp yumurtalı karışıma 1 kepçe dökelim. Çabuk çabuk yumurtalı karışımı karıştıralım ve yumurtalar pişmeden ısınmasını sağlayalım. Birkaç kepçe daha ekleyip aynı işlemi uyguladıktan sonra tümünü tencereye alıp pişirmeye devam edelim.
5) Muhallebi kıvamına gelince ve artık çırpma teline krema tutununca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve iyice karıştıralım.
6) Soğumaya bırakalım.
7) O esnada krem şanti ve sütü çırpıp hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Pasta birleştirme aşamasında bu hazırladığımız pastacı kremasını krem şanti ile mikserde çırpalım ve hazır! 


Son olarak muzları boylamasına 4'e bölelim. Pandispanyaya kremamızdan sürüp muzları yerleştirip rulo yapalım. Rulonun katlanmayan en son kısmı alta gelsin, isterseniz üzerini de krema ile süsleyelim ve buzdolabında soğutalım. 1-2 saate afiyetle yiyelim.


 Afiyet Olsun!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Çikolatalı Vişneli Tart

Biliyorum çikolatayı çok seviyorsunuz... MSA'da tart haftasından bir tarif daha:) Portakallı pie 'a nispeten daha kolay. Dilerseniz vişne yerine frambuaz da kullanabilirsiniz. Hayal gücümüzü kullanalım ki gelişsin! 18 cm çapında kalıp için (8 kişilik) İhtiyaç Listesi: Tart kısmı için: 200 gr un (1.5 su bardağından 1 parmak eksik) 130 gr tereyağı (soğuk) 1 yumurta sarısı 20 gr toz şeker (2 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı su İç Dolgusu için: 150 ml süt kreması 200 gr sütlü çikolata (minik parçalara ayrılmış) 40 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 yumurta 100 gr vişne (suyu süzülmüş) Hazırlanışı: 1)  Tart kısmını hazırlayıp ön pişirme yapacağız. Bunun için un ve tereyağını parmak uçlarımızla ufalayarak crumble (minik kırıntılar) haline getirelim. Büyük tereyağı parçaları kalmamalı. Sonra şekeri de ilave edip parmak uçlarımızla ufalayalım. Crumble metodunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=ZQM5cxLczy0 2) Yumurta sarısı

Çikolatalı ve Frambuazlı En Islak Kek

Üstlerinin ıslak, tabana doğru bir türlü ıslanmayan kekler görmekten/yapmaktan hepimiz bıktık değil mi? Çok yakında MSA'da kendisinden eğitim alacağım Özge Şef 'e göre gerçek ıslak kek, içinde mutlaka benmari usülü eritilen çikolata barındırmalı. Yani aslında eskiden yediklerimiz üstlerini sütle ıslattığımız kakaolu keklermiş. Gelelim tarifin küçük ama önemli noktalarına. Öncelikle iyi kalite kuvertür (eritmelik) bitter çikolata kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü en çok onun tadını alacaksınız. Eğer illa sütlü kullanacağım diyorsanız tarifteki şeker miktarını azaltmanız yararınıza olur, çok şekerli ağza yapış yapış gelen sakızımsı bir şey elde ederseniz yoksa. Diğer bir nokta ise pişirme kısmı. Genelde kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına kürdan batırırız ıslak gelmiyorsa pişmiş demektir. Bu ıslak kekte onu yapmayacağız, zaten hamuru kalıba ince döktüğümüz için en fazla yarım saatte pişecek üstü hafif kıtır görünmeli, içi de erimiş çikolatadan dolayı ıslak olmal

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *