Ana içeriğe atla

Muzlu Rulo Pasta

Rulo pasta yapmak aslında hiç de zor değilmiş, tarif benden denemesi sizden. 

Ben bu tarifi yaparken mis gibi köy yumurtası kullandım. Doğal köy yumurtası demek tavukların işkence çekmeden rahat rahat koca bir bahçeye yayılarak, gezerek, sağlıkla büyüyerek elde ettiği yumurtalar demek, bu da vücudumuza hormonsuz ilaçsız besleyici vitaminler proteinler girmesi demek :) Köy yumurtalarını nereden buldun peki Seçil diyenler olursa buraya tıklayabilir.

İhtiyaç Listesi:
Pandispanya:
3 yumurta
75 gr toz şeker (1/3 su bardağı)
90 gr un (2/3 su bardağı)
1 paket vanilin

Pastacı Kreması:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilin (veya 1 çubuk vanilya)
1 çorba kaşığı tereyağı 

Krem Şanti:
1 paket krem şanti paketin arkasında belirtilen miktarda süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır, pastacı kreması soğuyunca onunla birleştirilerek çırpılır.

ve arası için tabi ki
2 adet muz, dilerseniz çilek, böğürtlen..
Üzerini süslemek için pudra şekeri

Pandispanya hazırlanışı:
1) Pandispanya için yumurta, şeker ve vanilini 3-4 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım.
2) Un ekleyelim ve spatula ile karıştırarak homojen hale getirelim.
3) Silpat (silikon fırın kağıdı) veya yağlı kağı serdiğimiz tepsiye aşağıdaki gibi dökelim kalınlığı maksimum 2-3 cm olacak şekilde her yeri eşit miktarda olacak şekilde yayalım.
4) Önceden ısınmış 200 C fırında üzeri hafif kızarana dek 10-15 dkk pişirelim.

Pastacı kreması hazırlanışı:
1) Süt ve vanilyayı ocakta ısıtalım.
2) Yumurta sarılarını şeker ile çırpıcı tel ile karıştıralım.
3) Yumurtalı karışıma unu da ekleyelim
4) Süt ve vanilya kaynama noktasına geldiği zaman ocaktan alıp yumurtalı karışıma 1 kepçe dökelim. Çabuk çabuk yumurtalı karışımı karıştıralım ve yumurtalar pişmeden ısınmasını sağlayalım. Birkaç kepçe daha ekleyip aynı işlemi uyguladıktan sonra tümünü tencereye alıp pişirmeye devam edelim.
5) Muhallebi kıvamına gelince ve artık çırpma teline krema tutununca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve iyice karıştıralım.
6) Soğumaya bırakalım.
7) O esnada krem şanti ve sütü çırpıp hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Pasta birleştirme aşamasında bu hazırladığımız pastacı kremasını krem şanti ile mikserde çırpalım ve hazır! 


Son olarak muzları boylamasına 4'e bölelim. Pandispanyaya kremamızdan sürüp muzları yerleştirip rulo yapalım. Rulonun katlanmayan en son kısmı alta gelsin, isterseniz üzerini de krema ile süsleyelim ve buzdolabında soğutalım. 1-2 saate afiyetle yiyelim.


 Afiyet Olsun!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rengarenk Cupcakeler // 4 Farklı Krema ile İçi Dolgulu Cupcake

Sanırım mutfağa girip tatlı bir şeyler yapmadan duramıyorum. Oysa kendime söz vermiştim şu kurs başlayana dek tatlı yapıp yemiyim diye :(  Mutfağım adeta bir savaş alanı olsa da değdi sanırım, o kadar kaloriden bahsetmiyorum bile. Ne yapayım, her şey sizler için :p
Gelelim bu güzel pazar cupcakelerine.. Kek kısmı sade ve yapması cidden basit, az şekerli , yumuşak ve hafif. İç dolgusu ve frosting (üstündeki krema kısmı) ise toplam 1 kutu süt kreması ve 4 farklı malzemeden oluşuyor. Bunlar; bitter , beyaz ve frambuazlı çikolata ve toz antep fıstığı. Açıkçası frambuazlı çikolatayı ilk kez denedim ve çok memnun kalmadım bir türlü katılaşmadı o yüzden eğer alacak olursanız diye çikolata miktarını artırıp yazıyorum buraya.  Muffin kalıplarına da değinmek istiyorum. Hangisi en iyi sonucu veriyor diye elimdeki çeşitli kalıplardan denedim, puan verdim:)
1.Kağıt kek kalıbı: Tüm marketlerde satılmaya başlayan minik ince kağıtlardan iki-üç kat kullandım ve muffin tepsime yerleştirdim. Sonuç 10 üz…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba!
Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :)

Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :)

Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı!

Malzemeler
2 dolu yemek kaşığı tereyağı2 dolu yemek kaşığı un500 ml süt1/2 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. )Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim.Sütü azar azar ilave edip karıştıralım. Şekeri de ekleyelim.Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macununu ekleyelim. Çırpıcı yardımıyla sür…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *