Ana içeriğe atla

Muzlu Rulo Pasta

Rulo pasta yapmak aslında hiç de zor değilmiş, tarif benden denemesi sizden. 

Ben bu tarifi yaparken mis gibi köy yumurtası kullandım. Doğal köy yumurtası demek tavukların işkence çekmeden rahat rahat koca bir bahçeye yayılarak, gezerek, sağlıkla büyüyerek elde ettiği yumurtalar demek, bu da vücudumuza hormonsuz ilaçsız besleyici vitaminler proteinler girmesi demek :) Köy yumurtalarını nereden buldun peki Seçil diyenler olursa buraya tıklayabilir.

İhtiyaç Listesi:
Pandispanya:
3 yumurta
75 gr toz şeker (1/3 su bardağı)
90 gr un (2/3 su bardağı)
1 paket vanilin

Pastacı Kreması:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilin (veya 1 çubuk vanilya)
1 çorba kaşığı tereyağı 

Krem Şanti:
1 paket krem şanti paketin arkasında belirtilen miktarda süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır, pastacı kreması soğuyunca onunla birleştirilerek çırpılır.

ve arası için tabi ki
2 adet muz, dilerseniz çilek, böğürtlen..
Üzerini süslemek için pudra şekeri

Pandispanya hazırlanışı:
1) Pandispanya için yumurta, şeker ve vanilini 3-4 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım.
2) Un ekleyelim ve spatula ile karıştırarak homojen hale getirelim.
3) Silpat (silikon fırın kağıdı) veya yağlı kağı serdiğimiz tepsiye aşağıdaki gibi dökelim kalınlığı maksimum 2-3 cm olacak şekilde her yeri eşit miktarda olacak şekilde yayalım.
4) Önceden ısınmış 200 C fırında üzeri hafif kızarana dek 10-15 dkk pişirelim.

Pastacı kreması hazırlanışı:
1) Süt ve vanilyayı ocakta ısıtalım.
2) Yumurta sarılarını şeker ile çırpıcı tel ile karıştıralım.
3) Yumurtalı karışıma unu da ekleyelim
4) Süt ve vanilya kaynama noktasına geldiği zaman ocaktan alıp yumurtalı karışıma 1 kepçe dökelim. Çabuk çabuk yumurtalı karışımı karıştıralım ve yumurtalar pişmeden ısınmasını sağlayalım. Birkaç kepçe daha ekleyip aynı işlemi uyguladıktan sonra tümünü tencereye alıp pişirmeye devam edelim.
5) Muhallebi kıvamına gelince ve artık çırpma teline krema tutununca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve iyice karıştıralım.
6) Soğumaya bırakalım.
7) O esnada krem şanti ve sütü çırpıp hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Pasta birleştirme aşamasında bu hazırladığımız pastacı kremasını krem şanti ile mikserde çırpalım ve hazır! 


Son olarak muzları boylamasına 4'e bölelim. Pandispanyaya kremamızdan sürüp muzları yerleştirip rulo yapalım. Rulonun katlanmayan en son kısmı alta gelsin, isterseniz üzerini de krema ile süsleyelim ve buzdolabında soğutalım. 1-2 saate afiyetle yiyelim.


 Afiyet Olsun!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Orman Meyveli Yaş Pasta

mmm...
Muhteşem orman meyveli tatlıda hafif ekşiyi sevenler için gelsin bu tarif :) Yaş pasta yapımı kolay diyemem ama pandispanya tarifi hem kolay hem garanti. Kremasını değiştirerek de dilediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Sade yapmak istiyorsanız kakaoyu çıkarıp yerine 20 gr (2 çorba kaşığı) un eklemelisiniz. Çıkardığımız miktarda eklemiyoruz çünkü kakao undan daha sıkı ve sert bir malzeme.
Tarif uzun gibi görünebilir ama ben ayrıntılı anlattım o yüzden :)

18cm'lik kalıpta yaklaşık 10 dilim için,
Kakaolu Pandispanya
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
145 gr un (1 su bardağı)
2 gr kabartma tozu (yarım çay kaşığı)
30 gr kakao (1/3 su bardağından biraz az)
40 ml zeytinyağı (3 çorba kaşığı)

1) Yumurta sarılarını zeytinyağı ile karıştıralım.
2) Yumurta aklarını 1 dakika en yüksek devirde çırpalım köpük köpük olunca azar azar toz şekeri ekleyelim ve yine kar gibi olana dek çırpalım.
3) Yağlı karışıma yumurta aklarını spatula ile yedirelim.Bu işlemi mümkün o…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:)

Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah.
Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa.

Malzemeler
250 gr un80 gr toz şeker140 gr tereyağı1 yumurta sarısıVişne dolgu için:100 gr vişne20 gr toz şeker3 gr nişastaYapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak.Vişne ile şekeri tavada kaynatın.Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç tane yaptıktan sonra el alışıyor.180 derece…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *