10 Temmuz 2014

Rulo pasta yapmak aslında hiç de zor değilmiş, tarif benden denemesi sizden. 

Ben bu tarifi yaparken mis gibi köy yumurtası kullandım. Doğal köy yumurtası demek tavukların işkence çekmeden rahat rahat koca bir bahçeye yayılarak, gezerek, sağlıkla büyüyerek elde ettiği yumurtalar demek, bu da vücudumuza hormonsuz ilaçsız besleyici vitaminler proteinler girmesi demek :) Köy yumurtalarını nereden buldun peki Seçil diyenler olursa buraya tıklayabilir.

İhtiyaç Listesi:
Pandispanya:
3 yumurta
75 gr toz şeker (1/3 su bardağı)
90 gr un (2/3 su bardağı)
1 paket vanilin

Pastacı Kreması:
250 ml süt
3 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilin (veya 1 çubuk vanilya)
1 çorba kaşığı tereyağı 

Krem Şanti:
1 paket krem şanti paketin arkasında belirtilen miktarda süt ile çırpılıp dolaba kaldırılır, pastacı kreması soğuyunca onunla birleştirilerek çırpılır.

ve arası için tabi ki
2 adet muz, dilerseniz çilek, böğürtlen..
Üzerini süslemek için pudra şekeri

Pandispanya hazırlanışı:
1) Pandispanya için yumurta, şeker ve vanilini 3-4 dakika mikserle en yüksek devirde çırpalım.
2) Un ekleyelim ve spatula ile karıştırarak homojen hale getirelim.
3) Silpat (silikon fırın kağıdı) veya yağlı kağı serdiğimiz tepsiye aşağıdaki gibi dökelim kalınlığı maksimum 2-3 cm olacak şekilde her yeri eşit miktarda olacak şekilde yayalım.
4) Önceden ısınmış 200 C fırında üzeri hafif kızarana dek 10-15 dkk pişirelim.

Pastacı kreması hazırlanışı:
1) Süt ve vanilyayı ocakta ısıtalım.
2) Yumurta sarılarını şeker ile çırpıcı tel ile karıştıralım.
3) Yumurtalı karışıma unu da ekleyelim
4) Süt ve vanilya kaynama noktasına geldiği zaman ocaktan alıp yumurtalı karışıma 1 kepçe dökelim. Çabuk çabuk yumurtalı karışımı karıştıralım ve yumurtalar pişmeden ısınmasını sağlayalım. Birkaç kepçe daha ekleyip aynı işlemi uyguladıktan sonra tümünü tencereye alıp pişirmeye devam edelim.
5) Muhallebi kıvamına gelince ve artık çırpma teline krema tutununca ocaktan alıp tereyağını ekleyelim ve iyice karıştıralım.
6) Soğumaya bırakalım.
7) O esnada krem şanti ve sütü çırpıp hazırlayıp buzdolabına kaldıralım. Pasta birleştirme aşamasında bu hazırladığımız pastacı kremasını krem şanti ile mikserde çırpalım ve hazır! 


Son olarak muzları boylamasına 4'e bölelim. Pandispanyaya kremamızdan sürüp muzları yerleştirip rulo yapalım. Rulonun katlanmayan en son kısmı alta gelsin, isterseniz üzerini de krema ile süsleyelim ve buzdolabında soğutalım. 1-2 saate afiyetle yiyelim.


 Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder