Ana içeriğe atla

Vişneli Frambuazlı Crumble



Ilık ve çıtır çıtır kırıntıların altında ekşi ve tatlının uyumu, üstünde ise kırıntıların sıcaklığıyla yavaş yavaş eriyip lezzete karışan vanilyalı dondurma.

İzlediğim yemek programlarında ve instagramda çok görüp fakat bir türlü denemeye yanaşmadığım bir tarif. Halbuki ne kadar kolay ve pratikmiş. Son olarak Arda'nın Mutfağında izleyip tamam dedim deneyeceğim! :) İyi ki de denemişim, tarife vişne dışında frambuaz da ekleyip vişnenin ekşiliğini almak istedim. Dilerseniz sadece vişne ya da frambuaz ya da böğürtlen de koyabilirsiniz.

4 adet orta boy fırına girebilecek kase veya 1 büyük borcamda yapmak için,

İhtiyaç Listesi:
130 gr tereyağı
150 gr un (1.5 su bardağı)
4 çorba kaşığı toz şeker
500 gr dondurulmuş ya da taze meyve (vişne, frambuaz, böğürtlen..)
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1) Meyvelerin suyunu süzdürüp pudra şekeri ile karıştıralımç
2) Un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmak uçlarımızla kırıntı haline getirelim. Tereyağı parçaları kalmasın ve un-yağ karışımı iri iri kum taneleri şeklinde olsun.
3) Un-yağ karışımına tarçın ve şekeri de ekleyelim ve karıştıralım.
4) Kaselere en alta meyve üzerine de karışımı koyalım.
5) 180 derece fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim.

Fırından çıkarıp 5 dakika ılınmasını bekleyip dondurma ile servis edelim.




Bu blogdaki popüler yayınlar

Orman Meyveli Yaş Pasta

mmm...
Muhteşem orman meyveli tatlıda hafif ekşiyi sevenler için gelsin bu tarif :) Yaş pasta yapımı kolay diyemem ama pandispanya tarifi hem kolay hem garanti. Kremasını değiştirerek de dilediğiniz pastayı yapabilirsiniz. Sade yapmak istiyorsanız kakaoyu çıkarıp yerine 20 gr (2 çorba kaşığı) un eklemelisiniz. Çıkardığımız miktarda eklemiyoruz çünkü kakao undan daha sıkı ve sert bir malzeme.
Tarif uzun gibi görünebilir ama ben ayrıntılı anlattım o yüzden :)

18cm'lik kalıpta yaklaşık 10 dilim için,
Kakaolu Pandispanya
4 yumurta akı
4 yumurta sarısı
150 gr toz şeker (3/4 su bardağı)
145 gr un (1 su bardağı)
2 gr kabartma tozu (yarım çay kaşığı)
30 gr kakao (1/3 su bardağından biraz az)
40 ml zeytinyağı (3 çorba kaşığı)

1) Yumurta sarılarını zeytinyağı ile karıştıralım.
2) Yumurta aklarını 1 dakika en yüksek devirde çırpalım köpük köpük olunca azar azar toz şekeri ekleyelim ve yine kar gibi olana dek çırpalım.
3) Yağlı karışıma yumurta aklarını spatula ile yedirelim.Bu işlemi mümkün o…

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:)

Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah.
Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa.

Malzemeler
250 gr un80 gr toz şeker140 gr tereyağı1 yumurta sarısıVişne dolgu için:100 gr vişne20 gr toz şeker3 gr nişastaYapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak.Vişne ile şekeri tavada kaynatın.Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç tane yaptıktan sonra el alışıyor.180 derece…

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *