Ana içeriğe atla

Vişneli Frambuazlı Crumble



Ilık ve çıtır çıtır kırıntıların altında ekşi ve tatlının uyumu, üstünde ise kırıntıların sıcaklığıyla yavaş yavaş eriyip lezzete karışan vanilyalı dondurma.

İzlediğim yemek programlarında ve instagramda çok görüp fakat bir türlü denemeye yanaşmadığım bir tarif. Halbuki ne kadar kolay ve pratikmiş. Son olarak Arda'nın Mutfağında izleyip tamam dedim deneyeceğim! :) İyi ki de denemişim, tarife vişne dışında frambuaz da ekleyip vişnenin ekşiliğini almak istedim. Dilerseniz sadece vişne ya da frambuaz ya da böğürtlen de koyabilirsiniz.

4 adet orta boy fırına girebilecek kase veya 1 büyük borcamda yapmak için,

İhtiyaç Listesi:
130 gr tereyağı
150 gr un (1.5 su bardağı)
4 çorba kaşığı toz şeker
500 gr dondurulmuş ya da taze meyve (vişne, frambuaz, böğürtlen..)
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1) Meyvelerin suyunu süzdürüp pudra şekeri ile karıştıralımç
2) Un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmak uçlarımızla kırıntı haline getirelim. Tereyağı parçaları kalmasın ve un-yağ karışımı iri iri kum taneleri şeklinde olsun.
3) Un-yağ karışımına tarçın ve şekeri de ekleyelim ve karıştıralım.
4) Kaselere en alta meyve üzerine de karışımı koyalım.
5) 180 derece fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim.

Fırından çıkarıp 5 dakika ılınmasını bekleyip dondurma ile servis edelim.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *