Ana içeriğe atla

Bırak Dağınık Kalsın Çikolatası ~ Rochers

Rochers hem söylemesi hem de akılda kalması zor olduğundan ben bu çikolataya 'bırak dağınık kalsın çikolatası' diyorum.

Yapımı çok kolay, ihtiyacınız olan en önemli malzeme güzel bir eritmelik çikolata. İster kuvertür, ister para çikolata kullanın ama normal zamanda yediğimiz paket çikolataları tercih etmeyin derim. Çünkü onlar zaten işlem ve ısı görmüş, bir de biz müdahale edip içine bir şeyler eklediğimizde ortaya değişik ve istenmeyen tatlar çıkabiliyor, şimdiden uyarayım. Artık büyük marketlerde bile ufak boyutlarda eritmelik kalıp çikolatalar satılıyor, ben Kahve Dünyası'nın para çikolatalarını kullanıyorum genelde. 

Gelelim tarife,

İhtiyaç Listesi:
40 gr toz şeker (3 çorba kaşığı)
50 ml su (1/4 su bardağı)
50 gr file badem
50 gr file fındık
50 gr file antep fıstığı
20 gr pudra şekeri (2 çorba kaşığı)
150 gr sütlü kuvertür çikolata

Hazırlanışı:
1) Toz şeker ve suyu ocakta kaynatıp kenara alalım.
2) Badem, fındık ve fıstığı bu şekerli su karışımına ekleyip iyice karıştıralım.
3) İçine pudra şekerini de ekleyip yine karıştıralım.
4) Fırın tepsisine yayıp 180C'de kahverengileşene dek arada karıştırarak kavuralım.
5) Çikolatanın 100 gramını benmari usülü eritelim ocaktan alıp kalanını ekleyelim ve iyice karıştırarak eritelim.
6) Kavrulmuş kuruyemişlerle çikolatayı birleştirip karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş geniş bir tepsiye fotoğraftaki gibi 1'er yemek kaşığı koyalım.
7) Oda sıcaklığında yarım saat bekletip buzdolabına kaldıralım.
8) Erimemesi için yiyeceğimiz zamanlarda buzdolabından çıkarıp hapur hupur götürelim :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kayısı Marmelatlı Linzer Tart

Dilerseniz tart/turta şeklinde dilerseniz parçalara ayırarak kurabiye şeklinde servis edebileceğiniz ağızda dağılan kayısılı, mis kokulu bir tarif geliyor :) Kayısı sevmeyenler başka meyvelerin marmelatını kullanabilir tabi ki. Ben evde kendim yaptığım marmelatı kullandım, siz de öyle yapmak isterseniz lütfen  buraya tıklayın  :) Yaklaşık 15-16 adet orta boy kurabiye için, İhtiyaç Listesi 200 gr un (Yaklaşık 2 su bardağı) 125 gr tereyağı (soğuk) 2 yumurta sarısı 60 gr pudra şekeri (3/4 su bardağı) 60 gr toz badem veya fındık (3/4 su bardağı) Yarım tatlı kaşığı tarçın İç Harcı: 3/4 su bardağı kayısı marmelatı 1 yumurta akı Hazırlanışı: 1) Un ve pudra şekerini derin bir kaba eleyelim. 2) Tereyağını ekleyip parmak uçlarımızla unlu karışımla karıştıralım ve ufalayarak kırıntı haline getirelim. Veya rondoda çekelim. 3) Yumurta sarısı, toz badem ve tarçını da ekleyip hamuru homojen hale getirelim. 4) Yoğurma metodumuz şu şekilde olmalı: Hamuru top yapıp 2...

Revani , Bir Saray Tatlısı

MSA tariflerinden biri daha! Benim için revani=anne tatlısı. Bu yüzden evde hiç yapmayı denememiştim:) Tüm annelerin çok güzel yaptığı kökeni çook eskiye dayanan şerbetli bir kek.  Buyrun, bu tatlıyı bir de profesyonel tarifi ile yapalım.. Not: Biz baya   büyük bir tepside yaptık eğer ordu doyurmayacaksanız aşağıdaki ölçülerin yarısı ile yapın derim:) 35*45 cm büyük dikdörtgen baklava tepsisi için, İhtiyaç Listesi: 200 gr un (1,5 su bardağı) 400 gr toz şeker (2 su bardağı) 250 gr irmik 4 yumurta 200 gr yoğurt (3/4 su bardağından biraz fazla) 150 ml sıvı yağ (3/4 su bardağı) 6 gr karbonat (3/4 tatlı kaşığı) 6 gr kabartma tozu (1,5 tatlı kaşığı) Toz antep fıstığı veya hindistan cevizi (süslemek için) Şerbeti için: 700 gr toz şeker (3,5 su bardağı) 1 lt su (5 su bardağı) Yarım limon suyu Hazırlanışı: 1) Şekerle yumurtayı 5 dakika en yüksek devirde mikserle çırpalım. 2) Yoğurt ve sıvıyağı ekleyelim biraz daha karıştıralım. 3) Un, karbonat, kabartma tozu,...

Şekerpare

Haftasonu tatilime şerbetli bir tatlı yiyerek enerjik başlayayım dedim, malzemeleri bulması kolay, yapması da bir o kadar zahmetsiz bir tatlı olan şekerpare için buyrun size denenmiş, onaylanmış tarif! Hazırlama Süresi:30 dakika (hamurun dinlenmesi dahil) Pişme Süresi:20 dakika Yaklaşık 12-14 adet şekerpare için, İhtiyaç Listesi: 125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış, soğuk olmalı) 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı irmik 1 yumurta 5 yemek kaşığı pudra şekeri (çok dolu olmasına gerek yok) 1 paket vanilya 2 çay kaşığı kabartma tozu Birkaç damla limon suyu ve limon kabuğu rendesi (yumurta kokusunu alsın diye, çok az) Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Hazırlanışı: 1) Fırınımızı 180 C'de ısıtalım. 2) Geniş bir kabın içine un, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve irmiği alıp karıştıralım. 3) Ortasında bir boşluk oluşturup çırpılmış yumurtayı dökelim ve üzerine soğuk tereyağını küp küp doğrayalım. Parmak uçlarımızla yav...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *