26 Ağustos 2014

Rochers hem söylemesi hem de akılda kalması zor olduğundan ben bu çikolataya 'bırak dağınık kalsın çikolatası' diyorum.

Yapımı çok kolay, ihtiyacınız olan en önemli malzeme güzel bir eritmelik çikolata. İster kuvertür, ister para çikolata kullanın ama normal zamanda yediğimiz paket çikolataları tercih etmeyin derim. Çünkü onlar zaten işlem ve ısı görmüş, bir de biz müdahale edip içine bir şeyler eklediğimizde ortaya değişik ve istenmeyen tatlar çıkabiliyor, şimdiden uyarayım. Artık büyük marketlerde bile ufak boyutlarda eritmelik kalıp çikolatalar satılıyor, ben Kahve Dünyası'nın para çikolatalarını kullanıyorum genelde. 

Gelelim tarife,

İhtiyaç Listesi:
40 gr toz şeker (3 çorba kaşığı)
50 ml su (1/4 su bardağı)
50 gr file badem
50 gr file fındık
50 gr file antep fıstığı
20 gr pudra şekeri (2 çorba kaşığı)
150 gr sütlü kuvertür çikolata

Hazırlanışı:
1) Toz şeker ve suyu ocakta kaynatıp kenara alalım.
2) Badem, fındık ve fıstığı bu şekerli su karışımına ekleyip iyice karıştıralım.
3) İçine pudra şekerini de ekleyip yine karıştıralım.
4) Fırın tepsisine yayıp 180C'de kahverengileşene dek arada karıştırarak kavuralım.
5) Çikolatanın 100 gramını benmari usülü eritelim ocaktan alıp kalanını ekleyelim ve iyice karıştırarak eritelim.
6) Kavrulmuş kuruyemişlerle çikolatayı birleştirip karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş geniş bir tepsiye fotoğraftaki gibi 1'er yemek kaşığı koyalım.
7) Oda sıcaklığında yarım saat bekletip buzdolabına kaldıralım.
8) Erimemesi için yiyeceğimiz zamanlarda buzdolabından çıkarıp hapur hupur götürelim :)

0 yorum:

Yorum Gönder