Ana içeriğe atla

Bırak Dağınık Kalsın Çikolatası ~ Rochers

Rochers hem söylemesi hem de akılda kalması zor olduğundan ben bu çikolataya 'bırak dağınık kalsın çikolatası' diyorum.

Yapımı çok kolay, ihtiyacınız olan en önemli malzeme güzel bir eritmelik çikolata. İster kuvertür, ister para çikolata kullanın ama normal zamanda yediğimiz paket çikolataları tercih etmeyin derim. Çünkü onlar zaten işlem ve ısı görmüş, bir de biz müdahale edip içine bir şeyler eklediğimizde ortaya değişik ve istenmeyen tatlar çıkabiliyor, şimdiden uyarayım. Artık büyük marketlerde bile ufak boyutlarda eritmelik kalıp çikolatalar satılıyor, ben Kahve Dünyası'nın para çikolatalarını kullanıyorum genelde. 

Gelelim tarife,

İhtiyaç Listesi:
40 gr toz şeker (3 çorba kaşığı)
50 ml su (1/4 su bardağı)
50 gr file badem
50 gr file fındık
50 gr file antep fıstığı
20 gr pudra şekeri (2 çorba kaşığı)
150 gr sütlü kuvertür çikolata

Hazırlanışı:
1) Toz şeker ve suyu ocakta kaynatıp kenara alalım.
2) Badem, fındık ve fıstığı bu şekerli su karışımına ekleyip iyice karıştıralım.
3) İçine pudra şekerini de ekleyip yine karıştıralım.
4) Fırın tepsisine yayıp 180C'de kahverengileşene dek arada karıştırarak kavuralım.
5) Çikolatanın 100 gramını benmari usülü eritelim ocaktan alıp kalanını ekleyelim ve iyice karıştırarak eritelim.
6) Kavrulmuş kuruyemişlerle çikolatayı birleştirip karıştıralım ve yağlı kağıt serilmiş geniş bir tepsiye fotoğraftaki gibi 1'er yemek kaşığı koyalım.
7) Oda sıcaklığında yarım saat bekletip buzdolabına kaldıralım.
8) Erimemesi için yiyeceğimiz zamanlarda buzdolabından çıkarıp hapur hupur götürelim :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *