Ana içeriğe atla

Kaşarlı Mantarlı Et Sote


Tavuk sote iyidir hoştur yapımı kolaydır ama et sote diyince önce bi dururuz genelde, çünkü zordur o yumuşaklığı yakalamak. Yani en azından benim için çok zordu ta ki üç beş püf nokta duyana dek.

Pişirmeden bir saat önce kuşbaşı doğranmış eti sütte bekletiyorum, tavayı iyice ısıtmadan asla etleri koymuyorum ve kesinlikle baharatları, tuzu koymadan önce etin suyunu salıp çekmesini bekliyorum.

İhtiyaç Listesi:
Yarım kg yağsız dana eti (kasabınıza kuşbaşı doğratın)
1 bardak süt
10-15 adet mantar
6-7 dilim kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates veya biber salçası
3-4 adet biber
3-4 yaprak taze fesleğen
Tuz, karabiber

Yapılışı:
1) Eti derin bir kapta sütün içine koyup ağzını kapatıp buzdolabında en az 1 saat bekletelim
2) Et dinlendikten sonra tencereyi ısıtalım ve eti koyup suyunu salana dek 1-2 dakika çevirelim.
3) Suyunu salıp çekince içine biber ve mantarı ekleyip birkaç dakika çevirelim.
4) Salça ve baharatları da ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirelim.
5) Güzelce pişince üzerine kaşar rendeleyip ısınmış fırında 1-2 dakika kaşarlar eriyinceye dek bırakalım.
6) Fesleğen rendeleyip sıcakken afiyetle yiyelim.


Bu da benim balkonda yetiştidiğim organik fesleğenim :) Maşallah diyin :p

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor: İhtiyaç Listesi: 1 yumurta 3 yemek kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı vanilya 4 yemek kaşığı tereyağı 160 gr çikolata 8-9 tatlı kaşığı Nutella 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı un Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı) Bir fiske tuz Hazırlanışı: Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım! Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz. Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz. Un ve kabartma tozu

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Portakal Ağaçları İçinde Kahvaltı

Bu haftasonu sizlere tatlı yapamadım, onun yerine mis gibi bir kahvaltı mekanı paylaşıyorum. Mersin'e arabayla 15 dakika uzaklıkta bulunan Çavak Köyü'nde tertemiz havası ve yeşillikler içinde kahvaltı yapabileceğiniz, malzemeleri taze ve %100 doğal olan bu şirin yerimizin adı 'Irmak Restaurant'. Mersinli arkadaşlarımın yanısıra başka şehirlerde oturan takipçilerimin de yolu bir gün oralara düşerse mutlaka uğramasını tavsiye ediyorum. Şimdi gelelim fotoğraflara ve detaylar hakkındaki yorumlara:) 3 dakika içinde donatılan masamızda bir kuş sütü eksikti! Her şey son derece temiz, lezzetli ve en önemlisi de tazeydi. 6 kişi gitmemize rağmen çeşit o kadar fazla ve porsiyonlar büyük olduğu için sofradakileri bitiremedik, üstelik ben önden bir posta yiyip 2.temiz tabağa geçtiğim halde :) Şimdi masadaki yiyeceklerin bir kısmından bahsedeyim... Taze sıcacık pide ve yufka ekmeği ile yaptığımız kahvaltıya demlikte kocaman bir çaydanlık eşlik ediyor. (Çayları ben do

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *