7 Kasım 2014


Tam bir beş çayı kurabiyesi değil mi sizce de? Bence bu süslü kurabiyeleri yapın sonra tüm sevdiklerinizi eve toplayın ve afiyetle yiyin.. Ne demişler yalnız yiyen yalnız ölürmüş :)

Ortalama 20-24 adet kurabiye için,
İhtiyaç Listesi
300 gr un (2 su bardağı)
1 yumurta
3/4 su bardağı kavrulmuş ceviz
110 gr soğuk tereyağı
50 gr toz şeker (1/4 su bardağı)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım su bardağı frambuaz reçeli (kayısı, çilek, böğürtlen.. de olabilir)

Hazırlanışı
1) Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyelim.
2) Cevizi, pudra şekerini, tuzu ve tarçını mutfak robotunda iyice öğütelim.
3) Tereyağı ve şekeri de ekleyerek iyice karıştıralım.
4) Karışıma vanilya ve yumurtayı ekleyelim.
5) Son olarak unu+kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
6) Hamuru ikiye bölüp yassılaştıralım ve streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
7) Hamur dinlenince iki yağlı kağıt arasında hamuru 3 mm kalınlığında açalım ve kalıplarla keselim.
Kalıplarla kestiğimiz hamurların yarısından ortasından minik bir kalıpla hamur çıkaralım. Tepsiye dizelim.
8) Önceden ısınmış fırında 10-12 dakika pişirelim.Çıktığı zaman parmağınızla bastırdığınızda yumuşak olacak korkmayın:)
9) Kurabiyeler soğuyunca arasına reçel sürüp kapatalım. Dilerseniz üzerine de pudra şekeri serpebilirsiniz.


Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder