Her ne kadar blogumun adı 'Seçil'in Pasta Dünyası' olsa da
yeri geldikçe yemek tariflerini de ekleyeceğim.
Pasta ve tatlıya düşkünlüğümü arkadaşlarım çok iyi bilir, bana bıraksan
yemek yemem sırf bu şekerli ve mutluluk verici şeylerle günümü geçirebilirim :)
Ama tabi ki vücut bir yerden sonra isyan ediyor. Bu yüzden bugün öğle yemeğim
için yaptığım bu leziz ve sağlıklı tarifi sizinle de paylaşayım dedim. Hemen
ardından da mükemmel bir kurabiye tarifi gelecek ;)
Öncelikle somonu Norveç somonu almaya çalışın (dondurulmuş
olmasın, ben maalesef bugün bulamadım onlardan). Somonu seçerken canlı turuncu renkte olmasına
dikkat edelim ve fileto yerine dilim olanlar daha sağlıklı diye duymuştum.
Tarif 1 porsiyon içindir.
İhtiyaç Listesi:
-1 dilim somon balığı
-2-3 küçük parça brokoli
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kabak (havuç, karnabahar,brüksel lahanası.. paşa gönlünüz ne isterse koyabilirsiniz:)
-8-10 adet taze yeşil fasulye
-1-2 dal dereotu
-1 diş sarımsak
-Yarım limon
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Tuz, karabiber
Bir tencereye kevgire değmeyecek şekilde az su koyup üzerine kevgir/büyük süzgeç yerleştirdim. Sebzeleri ekledim ve tencerenin kapağını kapattım. Harlı ateşte ortalama 15 dkk pişirdim.
Zamanlama problemi yaşayanlar için-->Sebzeler istediğiniz
sertliğe göre 10 ila 20 dkk arasında pişiyor balık da 10-12 dkk da pişiyor, düz
mantıkla sebzeleri attıktan 5-10 dkk sonra balığa geçebilirsiniz:)
Vee sıra geldi sosumuza:) Sos klasik z.yağı, limon, sarımsak üçlüsüne ek olarak az kıyılmış dereotundan oluşuyor. Zaten bence ilk saydığım 3lüyü neye dökersek dökelim bir kat daha güzelleştiriyor:)
Tüm malzemelerimiz piştikten sonra tabağımıza alıyoruz ve sosu güzelce balığımızın üzerinde gezdiriyoruz.
Bon appetit!
Yorumlar
Yorum Gönder