Ana içeriğe atla

Evde Waffle Keyfi



Uzuun bir aradan sonra kolay bi tarifle karşınızdayım. Neden mi bu uzun ara? İş hayatının zombileştirdiği bir dönemden geçiyordum maalesef. Bırakın blog yazmayı, mutfağa bile zar zor uğrar oldum. Bir de size kendimi affetirecek iyi bir sebebim de var, teyze oldum :)

Ev arkadaşım-aynı zamanda kuzenim- eve bir waffle makinesi getireli epey olmuştu fakat açıkçası pancake modasından sonra waffle'ın pabucu dama atıldı sanki, bu yüzden de içimden hiç makineyi kullanmak gelmedi. Ta kii Ortaköy'deki wafflecılar aklıma düşünceye dek :)

Bu tarif aslında basit bir pancake tarifine benziyor, şeker miktarı biraz daha fazla ekstra olarak limon kabuğu rendesi de ekledim. Buyrun tarif;

4-5 adet orta büyüklükte waffle için;

İhtiyaç Listesi:
-2 yumurta
-2 tepeleme kaşık toz şeker
-1 paket vanilin
-Yarım limon rendesi
-1 paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı süt
-1.5 su bardağı un
-Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
1) Şeker, yumurta ve vanilini 4-5 dakika çırpıyoruz.
2) Limon kabuğu rendesi, süt ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
3) Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz.
4) Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
5) Waffle makinesini ısıtıp sıvıyağ ile yağlıyoruz.
6) Hamurumuzdan 1 kepçe kadar alıp makinemizin kalıplarına döküyoruz ağzını kapatıp 3-4 dak. pişiriyoruz.
7) Henüz sıcakken üzerine nutella, fındık-fıstık ezmesi veya erimiş çikolata sürüp meyvelerle süslüyoruz.

*Sıcak yaz günlerinde bir top dondurma veya bal-kaymak veyahut da sadece pudra şekeri ile de tatlandırabilirsiniz pek tabii!

Afiyet olsun:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var.  24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için; İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım.  Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en

Çikolatalı Vişneli Tart

Biliyorum çikolatayı çok seviyorsunuz... MSA'da tart haftasından bir tarif daha:) Portakallı pie 'a nispeten daha kolay. Dilerseniz vişne yerine frambuaz da kullanabilirsiniz. Hayal gücümüzü kullanalım ki gelişsin! 18 cm çapında kalıp için (8 kişilik) İhtiyaç Listesi: Tart kısmı için: 200 gr un (1.5 su bardağından 1 parmak eksik) 130 gr tereyağı (soğuk) 1 yumurta sarısı 20 gr toz şeker (2 çorba kaşığı) 1 çorba kaşığı su İç Dolgusu için: 150 ml süt kreması 200 gr sütlü çikolata (minik parçalara ayrılmış) 40 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 1 yumurta 100 gr vişne (suyu süzülmüş) Hazırlanışı: 1)  Tart kısmını hazırlayıp ön pişirme yapacağız. Bunun için un ve tereyağını parmak uçlarımızla ufalayarak crumble (minik kırıntılar) haline getirelim. Büyük tereyağı parçaları kalmamalı. Sonra şekeri de ilave edip parmak uçlarımızla ufalayalım. Crumble metodunu aşağıdaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=ZQM5cxLczy0 2) Yumurta sarısı

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *