Ana içeriğe atla

Evde Waffle Keyfi



Uzuun bir aradan sonra kolay bi tarifle karşınızdayım. Neden mi bu uzun ara? İş hayatının zombileştirdiği bir dönemden geçiyordum maalesef. Bırakın blog yazmayı, mutfağa bile zar zor uğrar oldum. Bir de size kendimi affetirecek iyi bir sebebim de var, teyze oldum :)

Ev arkadaşım-aynı zamanda kuzenim- eve bir waffle makinesi getireli epey olmuştu fakat açıkçası pancake modasından sonra waffle'ın pabucu dama atıldı sanki, bu yüzden de içimden hiç makineyi kullanmak gelmedi. Ta kii Ortaköy'deki wafflecılar aklıma düşünceye dek :)

Bu tarif aslında basit bir pancake tarifine benziyor, şeker miktarı biraz daha fazla ekstra olarak limon kabuğu rendesi de ekledim. Buyrun tarif;

4-5 adet orta büyüklükte waffle için;

İhtiyaç Listesi:
-2 yumurta
-2 tepeleme kaşık toz şeker
-1 paket vanilin
-Yarım limon rendesi
-1 paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı süt
-1.5 su bardağı un
-Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
1) Şeker, yumurta ve vanilini 4-5 dakika çırpıyoruz.
2) Limon kabuğu rendesi, süt ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
3) Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz.
4) Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
5) Waffle makinesini ısıtıp sıvıyağ ile yağlıyoruz.
6) Hamurumuzdan 1 kepçe kadar alıp makinemizin kalıplarına döküyoruz ağzını kapatıp 3-4 dak. pişiriyoruz.
7) Henüz sıcakken üzerine nutella, fındık-fıstık ezmesi veya erimiş çikolata sürüp meyvelerle süslüyoruz.

*Sıcak yaz günlerinde bir top dondurma veya bal-kaymak veyahut da sadece pudra şekeri ile de tatlandırabilirsiniz pek tabii!

Afiyet olsun:)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Vişne Dolgulu Kurabiye

Hellooo:) Nasılsınız bakalım. Her şey yolundadır umarım. 2018 hepimize çokça mutluluk getirir inşallah. Bu tarifim Mutfak Sanatları Akademisinden. Gittiğim Pasta ve Ekmekçilik kursu inanılmaz güzeldi! Ah keşke her güzel şeyin bir sonu olmasa. Malzemeler 250 gr un 80 gr toz şeker 140 gr tereyağı 1 yumurta sarısı Vişne dolgu için: 100 gr vişne 20 gr toz şeker 3 gr nişasta Yapılışı Hamu malzemelerini karıştırıp streç filme sarın ve buzdolabında 20 dk. bekletin. Hamuru yoğururken mümkün olduğunca avucun kemik kısmı ile bastırın böylece avuç içi sıcaklığı hamura geçmeyecek ve içindeki tereyağı ısınmayacak vee kurabiyemiz pişerken çatlamayacak. Vişne ile şekeri tavada kaynatın. Nişastayı yarım çay bardağı kadar soğuk suda çözdürün sosa ilave edin. Peltemsi kıvam alınca ocaktan alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Aynı içli köfte yapar gibi ortasını oyarak içine vişneli sostan 1 adet vişne gelecek şekilde koyun ve kapatın. Bu kısım biraz zor ama birkaç...

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun...

Ev Yapımı Az Şekerli Kayısı Marmelatı

Ambalajlı ürünlere karşı olduğumu daha önce defalarca bahsetmiştim sanırım. Gerçekten marketten aldığımız çoğu şeyin yararından çok zararı var. Bu yüzden elimizden geldiğince evde kendimiz yapmaya çalışalım. Bu tarifi ister kahvaltılarda ister turta-kurabiyelerde dilediğimiz gibi kullanabiliriz. Mutfak Sanatları Akademisinde yaptığımız kayısılı linzer turta için buraya tıklayabilirsiniz :) 1 orta boy kavanoz marmelat için, İhtiyaç Listesi: Yarım kilo kayısı (ben şekerpare cinsi kullandım) 1 bardak şeker (200 ml'lik su bardağı) 1 parça karanfil 1 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı: 1) Kayısıları rondoda çekip püre haline getirelim. 2) Şeker, karanfil ve püreyi geniş derin yapışmaz teflon bir tencereye koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. 3) Kaynayınca içine limon suyunu ekleyelim. 4) Ara ara karıştırarak dibinin tutmasını engelleyelim. 5) İyice suyunu çekip kıvamı istediğimiz gibi olunca altını kapatıp kavanozlara dolduralım. 6) Oda sıcaklığına gelince buzdolabına...

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *