Ana içeriğe atla

Evde Waffle Keyfi



Uzuun bir aradan sonra kolay bi tarifle karşınızdayım. Neden mi bu uzun ara? İş hayatının zombileştirdiği bir dönemden geçiyordum maalesef. Bırakın blog yazmayı, mutfağa bile zar zor uğrar oldum. Bir de size kendimi affetirecek iyi bir sebebim de var, teyze oldum :)

Ev arkadaşım-aynı zamanda kuzenim- eve bir waffle makinesi getireli epey olmuştu fakat açıkçası pancake modasından sonra waffle'ın pabucu dama atıldı sanki, bu yüzden de içimden hiç makineyi kullanmak gelmedi. Ta kii Ortaköy'deki wafflecılar aklıma düşünceye dek :)

Bu tarif aslında basit bir pancake tarifine benziyor, şeker miktarı biraz daha fazla ekstra olarak limon kabuğu rendesi de ekledim. Buyrun tarif;

4-5 adet orta büyüklükte waffle için;

İhtiyaç Listesi:
-2 yumurta
-2 tepeleme kaşık toz şeker
-1 paket vanilin
-Yarım limon rendesi
-1 paket kabartma tozu
-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 su bardağı süt
-1.5 su bardağı un
-Bir tutam tuz

Hazırlanışı:
1) Şeker, yumurta ve vanilini 4-5 dakika çırpıyoruz.
2) Limon kabuğu rendesi, süt ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
3) Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz.
4) Hamuru buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
5) Waffle makinesini ısıtıp sıvıyağ ile yağlıyoruz.
6) Hamurumuzdan 1 kepçe kadar alıp makinemizin kalıplarına döküyoruz ağzını kapatıp 3-4 dak. pişiriyoruz.
7) Henüz sıcakken üzerine nutella, fındık-fıstık ezmesi veya erimiş çikolata sürüp meyvelerle süslüyoruz.

*Sıcak yaz günlerinde bir top dondurma veya bal-kaymak veyahut da sadece pudra şekeri ile de tatlandırabilirsiniz pek tabii!

Afiyet olsun:)



Bu blogdaki popüler yayınlar

Elma ve Tarçınlı Magnolia // Karışık Magnolia

Cookshop, Magnolia çeşitlerine bir yenisini ekler de ben eklemez miyim :) Denedim, çok başarılı buldum ve evde hemen yapmaya çalıştım. Sonuç: Mükemmel! Elma-tarçın ve hatta ceviz üçlüsünü seviyorsanız mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Ben bu kez kase yerine büyük kare borcamda karışık magnolia hazırlayıp Cookshop tarzı tabaklarda sunum yaptım. Yemesi ve servis etmesi daha zevkli. Pudingi muhallebi kıvamı aldıktan sonra biraz daha pişirip kıvamını artırıyoruz.
Not: Siz de benim gibi karışık yapacak iseniz aşağıda meyveli kısımdaki miktarları azaltabilirsiniz ve Onun yerine çilek ve muz ekleyebilirsiniz.
İhtiyaç Listesi: 4 yemek kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 litre süt 2 adet yumurta sarısı 1 kutu süt kreması (200 ml) 3 dolu çorba kaşığı buğday veya mısır nişastası 1 paket vanilya 1 paket cici bebe bisküvisi Meyveli kısmı: 3 elma (ben yumuşak ve daha tatlı olduğu için sarı elma kullandım 3 çorba kaşığı şeker  (çok şekerli istemiyorsanız azar azar koyup tadına bakarak ayarlayabilirsiniz…

Nutellalı Kurabiye / Nutella Cookies

Beyler bayanlar! Çikolata krizlerinin tedavisi için sizi buraya alayım :) Bol çikolatalı + Nutellalı kurabiyeye sanırım hiçbirimiz hayır diyemeyiz. Kocaman, içi akışkan, bu brownie tadında fındıklı kurabiyeler benim favorilerim arasında. Çikolata krizlerini önlemek için ortalama 9-10 adet kocaman kurabiyeler için buyrun malzemeler geliyor:

İhtiyaç Listesi:
1 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
4 yemek kaşığı tereyağı
160 gr çikolata
8-9 tatlı kaşığı Nutella
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Yarım su bardağı minik parçalara bölünmüş fındık (isteğe bağlı)
Bir fiske tuz

Hazırlanışı:
Fırını 180 C'ye ayarlayalım ve bu muhteşem kurabiyeler için işe koyulalım!
Çikolata ve tereyağını benmari usülü eritiyoruz. Fındıklarımızı ufak parçalara kesiyoruz.
Derin bir kapta yumurta, şeker, vanilya ve tuzu yüksek devirde 2 dakika çırpıyoruz. Soğuyan çikolata karışımını da ilave edip düşük devirde homojen olana dek çırpıyoruz.


Un ve kabartma tozunu da ekleyip spatula veya tahta kaş…

Fındık Ezmeli Kurabiye

Yine bir enerji deposu ile karşı karşıyasınız:) Benim gibi fındık ezmesine bayılıyorsanız bu kurabiyelere de bayılacağınız kesin. İçi hafif yumuşak, dışı kıtır ve ağızda dağılan bir yapısı var. 
24-25 adet ağızda dağılan mis kokulu fındık ezmeli kurabiye için;
İhtiyaç Listesi: 1 yumurta akı 2 su bardağı un (ben 1 bardağını tam buğday kullandım) 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı fındık ezmesi (ben Fiskobirlik marka kullandım) Yarım su bardağı robotta çekilmiş fındık 3/4 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1/2 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı: Fırını 170 C'ye ayarlıyoruz. Derin bir kapta tereyağı, fındık ezmesi ve şekeri 3-4 dakika çırpıyoruz. Üzerine yumurta akını ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Şekerlerden ses gelmeyene dek çırpalım. 
Başka bir kapta unu, vanilyayı ve tarçını eliyoruz ve yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bir noktadan sonra çırpılmayacak hale gelecek. Elimizle hamur yapıp en son minik parçalara ayrılmış fındığı da …

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *