Ana içeriğe atla

Dama Kek




İsmi kek olsa da işte karşınızda tam da bir kutlama pastası. Yiyenlerden tam not aldı, tadı hala damağımda. Bir miktar uğraştırsa da hepsine değer :) Deneyin hak vereceksiniz.

Malzemeler
  • Kakaolu Kek için
    • 50 gr kakao
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 230 gr toz fındık
    • 260 gr yumurta akı
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Fındıklı Kek için
    • 90 gr un
    • 160 gr toz fındık
    • 50 gr toz badem
    • 160 gr toz şeker
    • 140 gr oda sıcaklığında tereyağı
    • 3 yumurta
    • 1 paket vanilin
    • Bir çimdik tuz
  • Çikolatalı Ganaj için
    • 450 gr bitter çikolata
    • 250 gr krema
Yapılışı
  1. Fındıklı kek için şeker, tereyağ, tuz, vanilinini 4-5 dakika yüksek devirde çırpın.
    1. Yumurtaları teker teker ilave edip orta hızda çırpın.
    2. Kuru malzemeleri de ekleyip spatula ile karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-40 dk pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  2. Kakaolu kek için Kakaoyu eleyin. Tarçın, toz fındık ve vanilini harmanlayın.
    1. Yumurta aklarını, şeker ve tuz ile karbeyaz olana dek çırpın.
    2. Kurular ile sıvıları karıştırın.
    3. 170 derece fırında 35-30 dk. pişirin, kürdan testi ile fırından çıkarın.
  3. Ganaj için kremayı ısıtın, içine kesilip ufaltılmış çikolataları ekleyip eritin.
Son olarak kekleri ayarlanabilir çember kalıbınızla parçalara ayıracağız. Fındıklı keki 2, kakaolu keki 3 parçaya bölün. Aralarına ganaj sürerek birleştireceğiz bu şekilde kestiğimizde dama görünümü olacak. Ganajı en son üzerine ve yanlarına da sürün.

Şimdi bu emeği verdiğiniz için kendinizi bir alkışlayın :) Afiyetler!





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.

Frambuazlı Cheesecake

Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız. İhtiyaç Listesi: Tabanı için: 1 paket eti burçak 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı) Kek için: 2 yumurta 3/4 su bardağı şeker 300 gr Pınar Beyaz 1 çay bardağı süt kreması 2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın) 2 tatlı kaşığı vanilya Sosu için: 2 su bardağı frambuaz 4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) 1 dolu yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su Hazırlanışı: 1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın. 2) Tereyağını tavada eritip bis

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *