Ana içeriğe atla

Vişneli Frambuazlı Crumble



Ilık ve çıtır çıtır kırıntıların altında ekşi ve tatlının uyumu, üstünde ise kırıntıların sıcaklığıyla yavaş yavaş eriyip lezzete karışan vanilyalı dondurma.

İzlediğim yemek programlarında ve instagramda çok görüp fakat bir türlü denemeye yanaşmadığım bir tarif. Halbuki ne kadar kolay ve pratikmiş. Son olarak Arda'nın Mutfağında izleyip tamam dedim deneyeceğim! :) İyi ki de denemişim, tarife vişne dışında frambuaz da ekleyip vişnenin ekşiliğini almak istedim. Dilerseniz sadece vişne ya da frambuaz ya da böğürtlen de koyabilirsiniz.

4 adet orta boy fırına girebilecek kase veya 1 büyük borcamda yapmak için,

İhtiyaç Listesi:
130 gr tereyağı
150 gr un (1.5 su bardağı)
4 çorba kaşığı toz şeker
500 gr dondurulmuş ya da taze meyve (vişne, frambuaz, böğürtlen..)
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:
1) Meyvelerin suyunu süzdürüp pudra şekeri ile karıştıralımç
2) Un ve küp küp kesilmiş soğuk tereyağını parmak uçlarımızla kırıntı haline getirelim. Tereyağı parçaları kalmasın ve un-yağ karışımı iri iri kum taneleri şeklinde olsun.
3) Un-yağ karışımına tarçın ve şekeri de ekleyelim ve karıştıralım.
4) Kaselere en alta meyve üzerine de karışımı koyalım.
5) 180 derece fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana dek pişirelim.

Fırından çıkarıp 5 dakika ılınmasını bekleyip dondurma ile servis edelim.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En Güzel Damla Sakızlı Muhallebi

Uzuuuun bir aradan sonra tekrar merhaba! Öyle özlemişim ki blog yazmayı, dayanamadım geldim sonunda aranızdayım :) Bloga yazı girmediğim bu süre zarfında neler neler olmadı ki, hayatım epey bir değişti. Hepsi pozitif yönde olmasına rağmen yoğunluk ve değişime alışmak tabi biraz ayrı kalmamıza sebebiyet verdi :) Şimdi paylaşacağım tarif Alaçatı'daki meşhur sakızlı muhallebiyle kapışır. Kıvamı, kokusu, sakız aroması harika, yapılış pratikliği de artısı! Malzemeler 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 2 dolu yemek kaşığı un 500 ml süt 1/2 su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu (Alaçatı'dan temin etmiştim, büyük marketlerde veya aktarlarda bulabilirsiniz. Yok ise 2-3 parça saf damla sakızını havanda dövüp ilave edebilirsiniz. ) Hazırlanışı Tereyağı ve unu güzelce kavuralım. Bu aşamada unun sadece ilk kokusu çıksın, rengini kahverengiye çevirmeyelim. Sütü azar azar ilave edip karıştıralım.  Şekeri de ekleyelim. Kaynamaya başlayıp göbek atınca sakız macun

Cevizli ve Üzümlü Tam Buğday Ekmeği

Benim gibi içi malzeme bakımından zengin, yoğun dokulu ve doyurucu ekmekleri seviyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Dilerseniz içindeki üzüm ve ceviz yerine farklı kuru yemişler de ekleyip çıkarabilirsiniz. Ortalama 10-12 dilim ekmek için, İhtiyaç Listesi: 225 gr un (ben yarısı tam buğday yarısı beyaz un kullandım) 175 ml ılık su 1.5 çay kaşığı kuru maya Yarım çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı zeytinyağı veya erimiş tereyağı Yarım su bardağı ceviz (irili ufaklı kırılmış) Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Hazırlanışı: 1) Kuru üzümleri su dolu bir kasede bekletelim, yumuşasın. 2) Un ve tuzu harmanlayalım. 3) Yağı da ekleyip karıştıralım. 4) Suyu ve kuru mayayı ekleyip yoğuralım veya mikserin hamur çırpıcısı ile karıştıralım. 5) Hamur toplanınca ceviz ve üzümleri ekleyip karıştıralım. 6) Kabın ağzına streç naylon geçirip 1 saat mayalanmaya bırakalım. 7) Hamura elimizle ekmek şekli verip yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Dilerseniz kalıba da dökebilirsiniz.

Frambuazlı Cheesecake

Bana göre cheesecake dediğin kırmızı meyveli olmalı, frambuazlı, çilekli, vişneli olmalı. Bu tariften asla kötü sonuç almayacağınızın garantisini verebilirim. Ben 18 cmlik küçük kelepçeli kalıplardan kullandım. Çok kalın peynir katmanı sevmediğimden sonuç, fotoğraflardaki gibi oldu. Siz klasik 22 cmlik kalıplardan kullanacaksanız kekinizin çok ince olmaması için ölçüleri biraz artırmalısınız. İhtiyaç Listesi: Tabanı için: 1 paket eti burçak 2 dolu yemek kaşığı tereyağı 1 avuç ceviz veya fındık (isteğe bağlı) Kek için: 2 yumurta 3/4 su bardağı şeker 300 gr Pınar Beyaz 1 çay bardağı süt kreması 2 yemek kaşığı un (çok dolu dolu olmasın) 2 tatlı kaşığı vanilya Sosu için: 2 su bardağı frambuaz 4 yemek kaşığı toz şeker (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) 1 dolu yemek kaşığı nişasta Yarım çay bardağı su Hazırlanışı: 1) Bisküvileri unufak olana dek rondoda çekelim. Cevizi de çekelim ama biraz dişe gelecek şekilde kalsın. 2) Tereyağını tavada eritip bis

İletişim

Ad

E-posta *

Mesaj *