26 Ağustos 2014


Niyeyse dışarıdan aldığım damla çikolataların tadını beğenmem ve kullandığım kekin, kurabiyenin içinde hiç yumuşamayıp sert ve kıtır kalmasından hiç haz etmem. O yüzden sıvadım kolları...

İhtiyaç Listesi:
Kuvertür çikolata (ben sütlü+bitter karıştırdım)
Sıkma torbası ve yağlı kağıt
Hepsi bu! :)


Hazırlanışı:
1) Çikolatayı bain marie usülü eritiyoruz.
2) Bir kenara alıp biraz ılımasını bekliyoruz.
3) Sıkma torbasına tüm çikolatayı alıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye minik minik damlalar halinde sıkıyoruz.
4) Buzdolabına kaldırıp yaklaşık 2-3 saat soğutuyoruz.
5) Kullanacağımız zaman buzdolabından çıkarıp kullanıyoruz, kullanmayacaksak ufak bir kavanoza boşalltıp yine buzdolabında saklıyoruz.


Damla çikolatalı tariflerden birkaçı için;
Cevizli çikolata parçalı kurabiye ve içine damla çikolata ekleyip lezzeti ikiye katlayacağınız fındık ezmeli kurabiye tarifi için üzerlerine tıklayın :)



Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder